[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 128
2 091
113
Múlt idéző: :rolleyes:

Jól érzem, hogy kezd felpörögni a medve?
Márciusra (választásra) komoly eredmények kellenek?

Kevés az ember. Ez minden. Oroszok csak a hivatásos katonákat vethetik be. Az ukránok mozgósítottak, azért náluk van bőven emberanyag.

Minden lehet. Viszont az talán evidens, h ha muszáj lenne, az oroszok még az atomarzenál nélkül is hetek alatt átrohannának rajtuk. Butaság lenne, mert elfogadhatatlan áldozat, romok és a pacifikálás esélye nélkül "nyerne" az orosz. Pont ezt kívánja a nyugat. Elmondod, h miért lenne most sürgős putyinnak? Ha akarnák egy lámpaoltást is csinálhatnának, de mégsem teszik.
A helyükben pont a belső feszültség kiéleződésére várnék.
 
  • Tetszik
  • Vicces
Reactions: megazez and dudi

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 065
81 067
113
Látom ez az atomozós kedv csak nem akar enyhülni. Mondjuk azt még máig nem látom, hogy vágyálmokon túl mégis milyen objektív okai és előnyei lennének. Azt viszont látom, hogy Putyinék is pont ugyanolyan hülyék mint én, hisz ők sem látják és ennek megfelelően nem is atomoznak...
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 663
25 402
113
Ja így könnyű elérni bármilyen falut:
Hogy kerülsz 10km-re Kurszkhoz? A 108km-ből leveszed a 8-at XD :
Valószínűleg itt készült a kép:

Kolotilovka határátkelőnél kicsit megakadt az ukronato támadás:

Belogorod terület, szintén elcseszett ukronato támadás:

+18, ukronato bmp1 és legénysége kurszki terület:

Kurszki terület támadása során használt ukronato stryker:

TM62 akna pincelejáróba ledobva:

Német felszerelés kurszknál, egyszer nem volt elég, megint próbálkoznak:

Belogrod terület ukronato maxxpro találkozása egy ATGM-el:

Kemennaya erdőben a buzi zászlóalj tagjainak maradéványait találták:

A cseszkó zuzana, ikeás kiadás:

A dudi szerint tik-tok kommandó lőtt magának pár ukronato katonát a tik-tokra, majd zsákmányként behúzta a felszerelést:

Csecsenek tik-tokra lőnek párat, rajtaütés egy BTR-4-ből álló meneten, kurszki terület:

Balaton helyett bandera:
ukronato drg egység tagja volt, kurszki terület:
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 891
15 470
113
Ukrajna ipara és mezőgazdasága mit tett le az asztalra.

1992 óta Ukrajna azt érte el, hogy még Bulgáriánál is csóróbb ország lett, világéletében bóvlira minősítették a nemzetközi szervek, intézetek, és még a befektetők is, és a lakosság negyede eltűnt. Az 52 milla lecsökkent 40-re.




Ráadásul ezt annak fényében kell értékelni, értelmezni, hogy 100 éve orosz befolyás alatt állnak - tehát nehezített pályán mozognak.

Miért azt írod, hogy 100 éve vannak orosz befolyás / uralom alatt ?

120 vagy 200 vagy 300 évvel ezelőtt Mi volt a kérdéses területen ?

Ukrajna, vagy Oroszország ?



Hát ki kezdte el Berlintől Mandzsúriáig erőszakosan a saját nyelvét és kultúráját ráerőltetni másokra amint lehetőségre lett rá, meg össze-vissza deportálni fél Európát és Ázsiát?

Berlin és Mandzsúria között azért van Lengyelország, a Balti kisországok, meg a Skandináv országok.

Lengyelország az létezett önállóan, majd a poroszok, az osztrákok, és az oroszok osztották fel. Továbbá Lengyelország területe az úgy változik, mint a tangóharmonika, volt, hogy Szmolenszk is Lengyelországé volt. Lengyelországot, és a lengyeleket Hitler próbálta megsemmisíteni ténylegesen, nem pedig orosz megyéket csináltak belőle a világháború után.

A Baltikum az hol lengyel, hol orosz, hol német, hol orosz befolyás alatt állt, és most meg EU / NATO felügyelet alatt.

A finnek azok svéd függőségben éltek egy alsó hangon 600 évet.

Ázsiával az a helyzet, hogy egyrészt mind Japán, mind Kína magáénak követelték mind a Távol-Keletet, mind Szibéria egyes részeit, másrészt azok eleve rendkívül alacsony népsűrűségű területek.

A92wNrj.jpeg

8r4FV1A.jpg



És végezetül nem csak az oroszok olyanok, amilyenek, hanem pl. a tatárok is viselkedtek egykoron hódítókként, és népirtókként, most meg egy egzotikus, és teljesen leáldozott csillagú nép / nemzetiség.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
403
2 631
93
"Fiam!"Isten hozott! Nem a Magyarországra értettem a MI LESZÜNK ELVÁGVA alatt, hanem az EU-ra:


...Na! Most már, hogy ezen is túlvagyunk beszéljünk a taktikai atomtöltet hosszú és rövid távú elrettentő hatásáról és politikai hozadékáról. Mivel attól, hogy nem beszélünk róla homokba dugott fejjel még egy racionális, számba vehető lehetőség és a valószínűsége folyamatosan nő. Felhivnám a mélyentisztelt utazóközönség figyelmét, hogy 2022-ben felszálltunk egy olyan vonatra, amelynek a állomásai háboru kiprovokálása, eszkalálása, több ország belerángatása, nato-orosz konfliktus, nukleáris eszköz (atomerőmű, taktikai atom) végállomása a több atomtöltet. És...Ha-Hóóó!!! Ébresztő!
"A Nato csapatok oroszország területén harcolnak" állomást már a múlt héten ELHAGYTUK!!! Ukránok mellett britek, franciák, lengyelek, amerikaiak írtják a ruszkit Nato fegyverekkel orosz földön!
Ugye a sorban közvetlenül előtte álló FAB pár napja nem hozta meg a várt eredményt. Most minden azon múlik, hogy az orosz közvélemény gyomra mennyire venné be ezt honvédő erőt mutató tökös csapásként, vagy Putyin mennyire hidegvérű és türelmes, vagy beszari esetleg tökös kemény gyerek (mindkettő opció elé lehet mindegyik jelzőt illeszteni).
Komolyan ez az egész annyira erre megy ki (atomerőmű, atomtöltet) annyira dróton húzott logikai szálon futó történet, hogy csak azt kell kikövetkeztetni, hogy az oroszok átlátnak-e az angolszász stratégián. Rövid távon Oroszországnak kedvezne és még a saját területén is történne az orosz "háborús atomszűzesség" elvesztése, de vajon melyik fél jönne ki a végén ebből jobban? Az angolszászok messze vannak annyira nem kockáztatnak nagyot.
Sajnálom hogy le kell törnöm a szárnyaidat de az orosznak úgy hiányzik az "atomozás" mit üveges tótnak a hanyatt esés.Hiába "diktátor "Putyin még ö sem engedhet meg nagyobb eszkalációt.Ahhoz valami sokkal nagyobb indok kellene..A robbantást saját népe se fogadná el..Jajj mit tettünk...gombafelhő..Érezd meg..A nem a 2VH. és nem az USA .De bizony ha az arab /izraeli viszonylatról lenne szó hát nem is tudom.....brrr
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 519
69 707
113
Az első órák 6-an, civil beszámoló.


"Mint a németek '41-ben."

Valerij Mojszejev, a kurszki terület Szudzsai lakosa mesélt a térség ukrán inváziójának első perceiről a Cargradnak. Ő maga sem hitte el, hogy mi történik. Az augusztus 6-án éjjeli ágyúzás után a város megváltozott, reggelre az utcák szokatlanul kihaltak lettek.

"Kimentem, és tudja, olyan benyomás... mint amikor gyerekkoromban filmeket néztem az 1941-es háborúról, és a németek bejönnek. Ez a csend. Senki sincs a városban. Néhány papírfoszlány repked, darabkák a tetőről. És érthetetlen az ilyen szorongó állapot" - mondta a polgár.


Az áram, az internet és a mobiltelefonok is leálltak. Sok házban betörtek az ablakok, a redőnyök összegyűrődtek.

"Az összes bolt zárva van. Autók, emberek, senki. Hirtelen, mintha csak úgy - bumm - és kikapcsolt. Fények, áram, internet, kommunikáció... Az emberek eltűntek. Nagyon nehéz végignézni ezt a pusztítást. Egy pillanat alatt összeomlik minden, ami az évek során felépült" - mondta Valerij Mojszejev.


Elismeri, hogy nehéz leírni az érzéseket. Olyan volt, mint egy rémálom - mondta. Hazatért, de azonnal újabb bombázás kezdődött.

"Robbanások, durranások. Lövések és a légvédelem működése. Drónok, helikopterek repülnek fölöttünk. Azt hittem, hogy lőni fognak, aztán majd túléljük. Nem is gondoltam arra, hogy elinduljak" - vallotta be.


Az ukránok azonban nem hagyták abba a lövöldözést. Világossá vált - el kellett indulnunk. Nem volt autó - gyalog kellett mennünk, ráadásul a holmink nélkül. A feleségemmel három kilométert futottunk a gát mentén, felkészülve arra, hogy az út szélére ugorjunk, ha egy drón jelenik meg az égen. Próbáltunk nem a szabadban maradni, az épületekhez bújva gyalogoltunk. Még szerencse, hogy Kurszkig el lehetett jutni. És itt már befogadtak az ideiglenes szállásközpontban:

Elhelyezkedtünk a szálláson, jól fogadtak minket. Rögtön hoztak nekünk takarókat, hűtőszekrényt tettek, szárítóállványt a ruhákhoz, és hoztak egy bográcsot is. Humanitárius segélyt. Minden nap sokszor hoznak ételt, ruhát bálákban. Az emberek szétszedik őket.




Na ennyit ér mostanra ez a rohanó harcaszat. Teljesen szetcsaptak a járműveket. Nem tudom hohol van ez Kurszknal helyileg, de itt tele az út széle meg az erdő kilőtt ukrán technikával. A mostanra igy gyalogossa való gépesített harcosokat meg levadasszak mert minden messze van és nincs ellatmanyuk.

HUMMWEE elég jól egyben maradt az akna utan.

NAÜ. Az Energodarra hutotoronyban lévő műanyag elemek égtek ki.

Cougart is találtak elhagyva.
Ez már kezd olyan lenni mint itt 89-ben. Akkor NDK Trabantokkal volt tele a határ.

Btr-4 elhagyva az erdőben.
Gyaloglás lesz ebből ugyanúgy mint Conradnak a Halál 50 órájában...

.
 
  • Tetszik
Reactions: gerimaster

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 640
34 381
113

Igen jól összefoglaltad.Ezt a cikket be kell tennem ide is.Nem csak azért mert Oroszország is próbálja kímélni magát amennyire lehet.Eleve ki tudja mi lesz még a jövőben.Ennél sokkal nagyobb baj is lehet még mint az Ukrajnai "művelet"...

Az, amit ír, a Nyugatra igaz. Ukrajnára nem, ott nagyon is él a heroikus szemlélet. Ezért is volt nagyon fontos a Nyugatnak behúzni Ukrajnát, ott van még harcolni kész, fanatikus emberanyag. A tragikusan alacsony termékenységi mutatójuk ellenére...
Oroszok eddig kímélték a sorköteleseket (sőt az ukránok sem hívták be a 18 éveseket), de a mostani fejleményekkel ez megváltozhat.

A húszik esetében szerintem tévesen ítéli meg a helyzetet, a húszik bombázása elsősorban Izrael érdeke volt. A húszik az Izraelbe tartó hajókat támadták meg, nem az Európába tartókat. A franciáknak és az olaszoknak nem volt olyan fontos a zsidók érdeke, mint az USA-nak és a briteknek. Persze nyilván szándékosan hazudik, mivel zsidó (Luttwak vezetéknév litván zsidó származásra utal).