A video végén aszondja a magasrangú tiszt, hogy 2-3 hónapig fog tartani, míg kipucolják az ukrikat onnan.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De had emlékeztesselek, a kiinduló mondatod -amire én reagáltam- arról szólt, hogy Putyinra nagy nyomás nehezedik a folyamatosan csökkenő életszínvonal miatt. Erről viszont láthatóan nincs szó. Mint ahogy hosszú távú fejlődésről sem esett szó.Többek közt azért vagyok itt, de veletek se vagyok előrébb. Mindig ilyen személyeskedés lesz a vége.
Én elhiszem hogy van élet Oroszországban, nem kell egy boltot mutatni egy videóban. Láttam már boltot itthon is.
Én csak azt gondolom hogy a szankciók és a háború gazdasági terhei együtt érezhetőek az orosz társadalom számára. Ezt nem cáfolja az hogy valaki videót csinál egy orosz boltban.
Oroszország történelme összeomlások sorozata és soha nem tanulnak belőle. Putyin kb azt tanulta hogy a kései SZU vezető túl gyengék voltak és ő kb sztálinhoz próbál visszatérni. A valódi tanulság az volna hogy versenyképes gazdaságot kell építeni a nyersanyagexporton kívül is, Kína ezt teszi és szerintem ezért sokkal veszélyesebb Kína. Bár ők legalább megfontoltak és értenek a soft powerhez.
Én el nem hiszem hogy ezt pl Sziamatreska ingyen csinálja. Túl felépítettek a videó, nem olyan mint egy kiköltöző videója ahol beszámol az árakról és a fizetésekről. Soha még csak rossz dolgot se hallottam tőle, csak azt hogy minden ilyen meg olyan szuper és tele van aktuálpolitikai üzenetekkel is.
Láttam videókat oroszoktól is Oroszországról.
Valljuk be ha Sziamatreska az átlag orosz lakótelepeket mutatná akkor nem lennének olyan hatásosak a videói.
Így már el tudom olvasni.
Röviden a cikk szerint a munkaerőhiány és az állami (főleg katonai) kiadások felnyomták a reálbéreket. Cserébe viszont égetik el az elmúlt időszakban felhalmozott tartalékiakat. A magánszektorban lévő béremelkedés és a munkaerőhiány miatt pl végképp nem fog épeszű ember zsoldosnak állni.
Ez nekem inkább tűnik rövid távú anomáliának mint a hosszú távú fejlődés zálogának. Valószínűleg hasonló folyamatok történtek Ukrajnában is ami miatt ők is tudtak ugrani egy bevételi kategóriát a másik cikked szerint.
Magyarázd el kérlek !Nem nagyon érted a téged körülvevő világot ugye?
Minden esetre az biztos, hogy Oo probléma nélkül teljesiti a nato védelemre forditott 2% gdp arányos kiadásiDe had emlékeztesselek, a kiinduló mondatod -amire én reagáltam- arról szólt, hogy Putyinra nagy nyomás nehezedik a folyamatosan csökkenő életszínvonal miatt. Erről viszont láthatóan nincs szó. Mint ahogy hosszú távú fejlődésről sem esett szó.
A valutatartalékok valóban a felére csökkentek. A növekvő belső fogyasztás viszont az egész gazdaságot pörgeti, a hadiipartól független részt is. (Pl. ez történt Magyarországon is.)
Az ukrajnai egy főre eső GDP növekedés legfőbb oka (ahogy a cikk írja) pedig az, hogy a katonai segély (eddig 100 milliárd dollár kb.) is beszámolódik a GDP-be, illetve a lakosság létszáma majdnem felére csökkent. Szóval nem hinném, hogy ugyanazokról a folyamatokról lenne szó. Na de hát mindig könnyebb leegyszerűsíteni a dolgokat,
csak hogy illeszkedjen a narratívába.
Hogy ki fog zsoldosnak állni Oroszországban, hát azt nem tudom (nem is nagyon érdekel), de úgy látom, egyelőre van jelentkező. Nem úgy, mint Ukrajnában.
Elismertem hogy a reálbérek nőttek.De had emlékeztesselek, a kiinduló mondatod -amire én reagáltam- arról szólt, hogy Putyinra nagy nyomás nehezedik a folyamatosan csökkenő életszínvonal miatt. Erről viszont láthatóan nincs szó. Mint ahogy hosszú távú fejlődésről sem esett szó.
A valutatartalékok valóban a felére csökkentek. A növekvő belső fogyasztás viszont az egész gazdaságot pörgeti, a hadiipartól független részt is. (Pl. ez történt Magyarországon is.)
Az ukrajnai egy főre eső GDP növekedés legfőbb oka (ahogy a cikk írja) pedig az, hogy a katonai segély (eddig 100 milliárd dollár kb.) is beszámolódik a GDP-be, illetve a lakosság létszáma majdnem felére csökkent. Szóval nem hinném, hogy ugyanazokról a folyamatokról lenne szó. Na de hát mindig könnyebb leegyszerűsíteni a dolgokat,
csak hogy illeszkedjen a narratívába.
Hogy ki fog zsoldosnak állni Oroszországban, hát azt nem tudom (nem is nagyon érdekel), de úgy látom, egyelőre van jelentkező. Nem úgy, mint Ukrajnában.
aki nem hazudik különleges katonai műveletnek egy háborút...
Azt beszéld meg másokkal.Mások meg egy mezei fosztogató hadjáratot demokratizálásnak, megint mások ezredeket dandárnak hazudnak.
Őszintén nem tudom miért nem avatkozott be Oroszország akkor, ha akkor csinálják meg a mostani inváziót sikerrel is jártak volna. Lehet hogy belpolitikailag nem érezte még késznek a helyzetet putyin. Abban ami történt utólag semmi logika nincs. Oroszország hagyta elveszi Ukrajnát, megvárta míg nagyjából megerősödik és csak utána támadott.Meszike , a hozzászólásod sok sebből vérzik, de csak ezt veszem elő..
Te milyen orosz bábról mesélsz? (legjobb esetben két kapura játszott, de a dollár jobban vonzotta - mint a rubelben kapott jutalék)
Ha orosz báb lett volna - az egész Majdani Forradalmi Játékok szervezőbizottsága már Gulágszerű táborozásra lett volna beutalva 2013 novemberében, pld mikor engedélyeztették a Játékokhoz szükséges terület kiutalását, kettős 24-órás kommandós sorfallal körülvéve, lezárva stb.
Egy demokratikus , független államban ez egy elvárható normális intézkedés a hatalom erőszakos megdöntésére nyiltan, a dollár erejét fegyverként felhasználó szervezkedők ellen.. Ez a fegyver - a Játékok végén még halálos áldozatokat is követelt.. Felelősségre vonás?
Amiért vannak még magyarok Erdélyben is. De amúgy megfordíthatnánk a kérdést, ha olyan náci és ruszofób az ukrán vezetés, akkor olyan orosz nyelvű városok lakói mint Odessza és Harkiv miért maradtak ott?Akkor miért nem költözött ki az ukrán nemzet Krimről, a 2014-es népszavazás után? Mert ők is úgy gondolják, hogy krimi, ott született lakosként - ők a hazájukhoz hűek - de az nem Kievhez kötödik, mint az ajándékozás előtt , sem.. És az ott élő oroszok nem molesztálják őket a kötelező oroszzá való átalakulással, betiltva az ukrán nyelvet és gondolkozást.. Igaz ez nekem ott nem volt feltünő - mert a Herszonból származó házigazdáim is oroszul beszéltek, még otthon, egymás között is, de sanda gyanúm h ukránok voltak -de ez annyira lényegtelen kérdés volt még Majdankodás előtt.. Ott ez még Hruscsov előtti ősi időkig visszanyúlva sem volt divat. Krimen és Dombaszban is orosz volt az túlnyomó részt ott élő ember..
A dombaszi ukránok is megmentőként kezelték az oroszokat - mert eltörölték az ott élő lakosság túlnyomó részét sanyargató ukrán banki hiteleket - pld.
Nagyon kíváncsi lennék azért az egzakt számokra, hogy a nem 70+ os viszonylag mobilis, orosz érzelmű lakosság milyen arányban maradt ott önszántából, illetve mennyit sorozrak be erőszakkal, börtönöztek be, vadásztak le.Őszintén nem tudom miért nem avatkozott be Oroszország akkor, ha akkor csinálják meg a mostani inváziót sikerrel is jártak volna. Lehet hogy belpolitikailag nem érezte még késznek a helyzetet putyin. Abban ami történt utólag semmi logika nincs. Oroszország hagyta elveszi Ukrajnát, megvárta míg nagyjából megerősödik és csak utána támadott.
Amiért vannak még magyarok Erdélyben is. De amúgy megfordíthatnánk a kérdést, ha olyan náci és ruszofób az ukrán vezetés, akkor olyan orosz nyelvű városok lakói mint Odessza és Harkiv miért maradtak ott?
Jah, ott születnek, ott élték az életüket, és lépjenek le egy farkával zongorázó hülye meg a sleppje miatt. Nem is mindenki teheti ezt meg anyagilag sem. Te eldobnál mindent, és menekülnél, vagy azt mondanád, hogy kapják be, téged márpedig nem fognak a saját szülőföldedről elüldözni?Őszintén nem tudom miért nem avatkozott be Oroszország akkor, ha akkor csinálják meg a mostani inváziót sikerrel is jártak volna. Lehet hogy belpolitikailag nem érezte még késznek a helyzetet putyin. Abban ami történt utólag semmi logika nincs. Oroszország hagyta elveszi Ukrajnát, megvárta míg nagyjából megerősödik és csak utána támadott.
Amiért vannak még magyarok Erdélyben is. De amúgy megfordíthatnánk a kérdést, ha olyan náci és ruszofób az ukrán vezetés, akkor olyan orosz nyelvű városok lakói mint Odessza és Harkiv miért maradtak ott?