[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 876
9 788
113
A másik probléma még ez veled:

Minden, ami más, vagy akár ellenvélemény, az csakis orosz propaganda a te hozzáállásoddal.

Te tényleg ilyen egysíkú vagy ???

Ilyen, fekete - fehér hozzáállással te mit tolsz ? Ukrán propagandát ? EU / NATO / USA propagandát ?

Ugye nem jó az ilyen egysíkú leminősítés ?

A kérdést két részre lehet választani: a történelmi kérdéseken való vitatkozásra, a másik meg a harci helyzet. Engemet a történelmi témájú dolgok érdekelnek, a felőrlő háborús dolgok nem. Amúgy a háborúzásra nem csak az oroszok keféltek rá, hanem az USA is, és még maga az EU is, mindegyik értelemszerűen máshol, nem csak Ukrajna vonatkozásában áll a téma.

Továbbá te vagy az, aki ténylegesen sportot űzöl a kettős mércéből, a Cherry Picking-ből, és a valóságtagadásból, a történelmi tények vonatkozásában, csak Miért ? Mit akarsz elérni ezzel ? o_O

A nemzetközi jog betartása meg egy teljesen nevetséges és értéktelen klisé a részedről. Egyszer már kérdeztem, hogy Mit jelent a nemzetközi jog ? Mit értesz azalatt ? Milyen dokumentumokat ? Régóta kérdezem, de még sosem kaptam rá választ. :rolleyes:
Akkor próbáld meg az én szemszögemből nézni. Ha bármit leírok ami nem az oroszok az igazság oldalán (még mindig röhejes ez a név), akkor az azonnal nyugati propaganda.

Mindent letagadnak a moszkoviták ha az érdekük úgy kívánja. Szerintük a kijevi vereség, a harkivi vereség, herszon elvesztése, a Prigozsin puccs stb mind a mesterterv részei. Még csak oroszpártiaknak se tudom őket nevezni. Az igazi oroszpártiak mint pl Girkin vissza mernek szólni a kremlnek, szembe mernek menni a propagandával ha tudják hogy az nem igaz. Akik itt kommentelnek ők tudják hogy nem igaz amit írnak, de akkor is azt írják mert azt kell írni.

A SZU szétvált a belső határai mentén. Sőt képzeld Oroszország maga lépett ki belőle és még csak nem is utoljára. Ha kilépnek a SZU-ból akkor miért követelik annak a területét? Azután egyébként Oroszország több szerződésben is garantálta Ukrajna területi épségét cserébe azért hogy Ukrajna átadja Oroszországnak az atomfegyvereit.

Az igazság az hogy a NATO terjeszkedés tiltására nem volt nemzetközi szerződés sosem, de Ukrajna területi épségére meg igen. Utólag amúgy látszik hogy Ukrajna jobban járt volna ha megtartja az atomfegyvereit, de ezt akkor még nem lehetett előre látni.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 360
9 249
113
Tényleg nem nagyon látom itt értelmét bármilyen vitának. Aki csak az orosz propagandából tájékozódik az teljesen máshogy látja a világot. Én olvasom az orosz propagandát is, mert bőven találkozok vele akár itt is, de kb a magyar média nagyobb része is ezt vette át.

De még a nyilvánvaló orosz kudarcok is meg vannak magyarázva, ami valami érthetetlen. Az orosz hadibloggerek kb folyamatosan panaszkodnak hogy szar minden, de itt a fórumon a propagandisták meg mindent megmagyaráznak. Ha meg elkezdek hasonló módon érvelni ahogy itt a többség, akkor meg jön a kiakadás meg hogy szétrollkodom a fórumot, ez a fórum egy troll paradicsom, csak az oroszoké, az ellenvéleményt meg nem nagyon szeretitek.

Nagyon röviden azt gondolom erről a konfliktusról hogy mindenki jobban járt volna ha putyin betartja a nemzetközi jogot. Ez ebben a formában putyinnak sem érte meg, de innen már nincs vissza út.
Ezzel a nemzetközi joggal az a baj, hogy rendszerint ugyanaz a 2-3 ország dönti el, hogyan is kell aktuálisan értelmezni.
Remélhetőleg lassan lejár az idejük és jön egy igazságosabb rendszer.
Ezen a videon azt kell figyelni, hogyan néznek ki ukrán temetések különböző évszakokban?
A jelenlegi háború alapvető oka, az orosz birodalmi törekvések érvényesítése erőszakos eszközökkel. Minden más, csak mondvacsinált ok. Az ukránok sem ártatlan bárányok, persze. Azonban az szerintem normális dolog, hogy egy független állam, már maga döntse el kihez áll közelebb, kit tart a szövetségesének, hova akar tartozni . Az oroszokhoz Kelet Európából, de feltehetően máshonnan is, gyakorlatilag senki nem akar tartozni. Ez is érthető, a történelmi múlt okán.
Biztonsági fenyegetést érezhettek az oroszok, ha az ukránoka a nyugathoz állnak, de ennek némiképp ellent mond, hogy tudták milyen haderők vannak Európa nyugati, NATO felén. Nem támadó totális haderők, hanem alaposan legyengített hadseregek, amelyek nem fogják megtámadni Oroszországot.
Amiben az oroszok elszámították magukat, az az ukrán ellenállás ereje. Na ezt nem mérték fel jól, vagy a belőlük fakadó slendriánságuk okán, nem vették figyelembe.
Most háborúznak, jó eséllyel majd győznek, de nem tudni még mennyire győznek és mikor.
Ami a NATO-t illeti, most rákapcsol kicsit és felkészül, az orosz elleni háborúra. Nem támadja meg az oroszokat, de nem is lesz teljesen felkészületlen, ha az orosz támad.
Ami a többit illeti, majd a jövő megmutatja. Én magam is kíváncsi leszek, milyen lesz majd az orosz világ minden téren, ha a szankciók miatt, kizárólag a kínaiak kegye és nem a nemzetközi üzleti világ együttműködése lesz az orosz technológiai fejlődés záloga.
Majd meglátjuk. Jósok nem vagyunk.
Szerinted mit szólna az usa, ha mondjuk Kína megpróbálná Kanadát a saját befolyási övezetévé tenni?
Költői kérdés volt, nem kell válaszolnod.
De, azt írod, az oroszok tisztában voltak a Ny. Európában állomásozó nato haderők gyengeségével, melyek nem támadnák meg Oroszországot. Zseniális érv a részedről, de ezek a bizalmatlan oroszok valahogy az usa-t is beleszámolták a történetbe, meg a több millió orosz nemzetiségű lakost ukrán területen, pufferzóna elvesztését stb.
Tehát ha mindenáron keresni akarjuk a háború okozóját, akkor én a három betűsre szavazok.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 613
15 861
113
Akkor áruld már el, hogy itt miért tekint nagyon sok kartárs áldozatként Oroszországra? Aki csak magát védve támadta meg Ukrajnát?
Kedves Dudi!
Most már tudom, hogy a Kedves Honvéd is Te vagy! :) (Honvédtól elnézést kérek.)
Igen, Oroszország áldozat! Igen, Európa is áldozat! Az ukrán nép is áldozat! Miért? Mert két választásuk volt.
Az első, hogy amerikai, szaúdi, saját ukrán stb. oligarchák, befektetési alapok és egyéb globalisták zsákmányolják ki őket, vagy a második: orosz oligarchák esetleg kínaiak. Erről szól ez a háború.
Oroszországnak (megítélésem szerint) még kapóra is jöttek a színlelt szankciók, mert leválhatott a nyugati gazdasági-politikai csapdáról úgy, hogy nőtt az életszínvonal és sok olyat kezdtek gyártani, amit addig nem tudtak/akartak.
Ehhez asszisztál Zelenszkij és csapata egy kelletlenebbül, mert az ígért kánaán már nagyon messze van és azokkal is megutáltatták magukat, akik természetes szövetségeseik lehettek volna.
Szóval, így néz ki Ukrajna Nagy Honvédő Háborúja.... sötét gyalog a sakktáblán......
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 349
81 894
113
Kedves Dudi!
Most már tudom, hogy a Kedves Honvéd is Te vagy! :) (Honvédtól elnézést kérek.)
Igen, Oroszország áldozat! Igen, Európa is áldozat! Az ukrán nép is áldozat! Miért? Mert két választásuk volt.
Az első, hogy amerikai, szaúdi, saját ukrán stb. oligarchák, befektetési alapok és egyéb globalisták zsákmányolják ki őket, vagy a második: orosz oligarchák esetleg kínaiak. Erről szól ez a háború.
Oroszországnak (megítélésem szerint) még kapóra is jöttek a színlelt szankciók, mert leválhatott a nyugati gazdasági-politikai csapdáról úgy, hogy nőtt az életszínvonal és sok olyat kezdtek gyártani, amit addig nem tudtak/akartak.
Ehhez asszisztál Zelenszkij és csapata egy kelletlenebbül, mert az ígért kánaán már nagyon messze van és azokkal is megutáltatták magukat, akik természetes szövetségeseik lehettek volna.
Szóval, így néz ki Ukrajna Nagy Honvédő Háborúja.... sötét gyalog a sakktáblán......
Európa nem áldozat, csak kényszerhelyzetben van. Atomarzenál nélkül kénytelenek vagyunk egy atomhatalom seggét nyalni. Ezt vagy elfogadjuk vagy nem a tényen nem változtat.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 752
10 116
113
Európa nem áldozat, csak kényszerhelyzetben van. Atomarzenál nélkül kénytelenek vagyunk egy atomhatalom seggét nyalni. Ezt vagy elfogadjuk vagy nem a tényen nem változtat.


A franciák is? Csak mert nekik van saját atomarzenál. Az angoloknál meg annyira saját az atomarzenál, hogy még levegőt is csak akkor vehet a személyzet, ha engedélyt kaptak az egykori gyarmatuk, vagyis az USA szakszolgálataitól. De a szőrék annyiból meg pont irrelevánsak, hogy nem EU tagok. Tehát ugatni ugathatnak, de lényegi beleszólásuk nem kéne, hogy legyen. Maradnak a franciák. Akik láthatóan önszorgalomból nyalják az USA seggét. "Európa vezető hatalma", Németország meg egyrészt katonailag nem vezető, másrészt atomfegyvere nem lévén irreleváns a kérdésben. Harmadrészt a seggnyalási versenyben élen járnak, az biztos. De nyilván megéri nekik, a sok újranyitott, fekete füstöt okádó, savas esőt okozó szénerőmű, az Északi Áramlat 2-őn jövő orosz gáz helyett. Mert Joe bácsi így büszke rájuk. Már ha éppen nem felejtette el, hogy Berlin micsoda, és hol van...
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 983
16 052
113
Akkor próbáld meg az én szemszögemből nézni. Ha bármit leírok ami nem az oroszok az igazság oldalán (még mindig röhejes ez a név), akkor az azonnal nyugati propaganda.

Te tényleg ilyen korlátolt vagy, hogy valamelyik szélsőséges oldal propagandáját tövig be kell szopni, és éltetni ?

Hányszor láttál Engemet az Oroszok az Igazság Oldalánt, és hasonló szarokat lobogtatni ?


A SZU szétvált a belső határai mentén. Sőt képzeld Oroszország maga lépett ki belőle és még csak nem is utoljára. Ha kilépnek a SZU-ból akkor miért követelik annak a területét?

Meszike, szerinted egyetlen tetszőleges évszámnál véget ért a történelem, megmásíthatatlanul ?

Nem lehet a döntést felülvizsgálni, és teljesen mást csinálni helyette ?

Megszüntették a Szovjetuniót. De lett helyette Független Államok Közössége, ami Szovjetunió 2.0 volt, csak a Balti államok nélkül. És a Szovjetunió jogutódjának Oroszországot ismerték el, ellenkezés nélkül. Sőt azt is támogatták.

Maga az Euronews írta meg, hogy amennyiben Oroszország győz Ukrajnában, mindegy, hogy háborús módszerrel, vagy békeidőben sikerült volna őket befolyás alá vonni, azzal véglegesen szakítanak a szovjet államrenddel, és visszatérnek a történelmi cári, egyközpontú, birodalmi szisztémához, amiben a nagyon szükségeseket leszámítva nincsenek külön etnikai alapú tagköztársaságok.


Az Euronews teljesen az Európai Unió által finanszírozott médiaorgánum.

Csak hát a Cári Oroszországgal nem lehet úgy riogatni, mint a Szovjetunióval.


Az igazság az hogy a NATO terjeszkedés tiltására nem volt nemzetközi szerződés sosem, de Ukrajna területi épségére meg igen.

A NATO-csatlakozás az nem egyetlen tollvonással / huszárvágással történik, akármennyire is szeretnéd.

Állandóan a nemzetközi jogot lobogtatod, hogy a nemzetközi jog így meg úgy, meg betartani a nemzetközi jogot, ezzel az a probléma, hogy úgy írkálsz ebben a témában is, hogy lövésed sincs az egészről, csak a "tankönyvi" panelokat futtatod, azokat, amik rendkívül könnyen cáfolhatók.

Amiket kérdeztem, hogy Mi a franc egyáltalán a nemzetközi jog ?, sikerül valamikor megválaszolnod, vagy csak feleslegesen várhatom tőled ?

Feketén - fehéren le van írva a felvételi menetrend mind magának a Szervezet Alapokmányában minimálisan, akkor a sok egyéb, de attól még fontos, és megkerülhetetlen dokumentumokban, és a befolyásosabb országok kormányzati oldalain is.

Az olyan ország, amely
  • határ / területi / névvitában áll,

  • háborúban áll,

  • fegyveres szintű belpolitikai válságban áll,

  • területén más államnak a katonái állomásoznak, huzamosabb időtávlatban,

az nem lehet NATO-tag.

Továbbá szavazati egyhangúság is kell a tagság elfogadásához, és már 2008-ban bukott Ukrajna ebben a kérdésben.

A csatlakozási kérelemre a NATO vezető államai bármilyen következmény nélkül nemet mondhatnak. Nem muszáj mindenkit felvenniük, aki csatlakozni akar. Ez ellen van kifogásod, ha a nagyok mondják meg, hogy Nem kérnek Ukrajna tagságából ? :)


Utólag amúgy látszik hogy Ukrajna jobban járt volna ha megtartja az atomfegyvereit, de ezt akkor még nem lehetett előre látni.

Szerinted állagromlás és korlátozás nélkül használható lenne az ukrán atomarzenál, ha meglenne ?

Vagy hogy gondolod a dolgokat ?

Ezzel azt demonstrálod, hogy te abszolút nem értesz a témához, sem politikailag, sem katonailag, akkor mégis Minek kommentelsz ilyen iszonyatos lelkierővel, mindezt ingyen ?


A leszidást hagyva, hogy érdemi ellenvetés is legyen: Az atomfegyverek kérdését két további kérdésre kell választani.

Egyik az maguknak a robbanófejeknek az állaga, és minősége.

Egy nukleáris robbanófejből 10 - 15 év alatt elszivárog a deutérium fele. Ekkor vissza kell küldeni a nukleáris fegyverek gyártásával foglalkozó üzembe, szét kell szedni, újra dúsítani, és összerakni újra. Na ez még dollárban is több milliós tétel.

Pont az Ukrán Államnak lenne ilyesmire pénze, ami még Bulgáriát is alulmúlja pénztelenségben, és fizetésképtelenségben ?



Másik meg az, hogy Milyen platformról üzemeltetnék ezeket ?

- Tupoljev nehézbombázók

- Rakétasilók

- Harcászati rakéták


Lehetne Ukrajnának 19 Tupoljev Tu-160-as Blackjack-je, és 500 + robotrepcsije, nukleáris robbanófejekkel, csak hogy oldanák meg az alkatrész és műszaki támogatást, és a gépek üzemeltetését ?

Továbbá egy háború első óráiban, sőt perceiben pont azok a légibázisok, és rakétasilók lennének célpontok, ahol vannak ezek, a légibázisnak szétlövik a felszállópályájáit, a rakétasilóknak a központi irányítóegységeit, akkor azok csak állnának, és állnának a betonon, sehova nem mennének, és Porosenkó / Zeller meg rázná az öklét az ég felé.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 475
16 718
113
Szabó József, az FB posztoknál a kommentek is érdekesek.



 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 140
2 168
113
Kedves Dudi!
Most már tudom, hogy a Kedves Honvéd is Te vagy! :) (Honvédtól elnézést kérek.)
Igen, Oroszország áldozat! Igen, Európa is áldozat! Az ukrán nép is áldozat! Miért? Mert két választásuk volt.
Az első, hogy amerikai, szaúdi, saját ukrán stb. oligarchák, befektetési alapok és egyéb globalisták zsákmányolják ki őket, vagy a második: orosz oligarchák esetleg kínaiak. Erről szól ez a háború.
Oroszországnak (megítélésem szerint) még kapóra is jöttek a színlelt szankciók, mert leválhatott a nyugati gazdasági-politikai csapdáról úgy, hogy nőtt az életszínvonal és sok olyat kezdtek gyártani, amit addig nem tudtak/akartak.
Ehhez asszisztál Zelenszkij és csapata egy kelletlenebbül, mert az ígért kánaán már nagyon messze van és azokkal is megutáltatták magukat, akik természetes szövetségeseik lehettek volna.
Szóval, így néz ki Ukrajna Nagy Honvédő Háborúja.... sötét gyalog a sakktáblán......
Jánosom!
Te most felmondtad az orosz propagandát!
Érted?
Oroszok az igazság oldalán!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
49 349
81 894
113
A franciák is? Csak mert nekik van saját atomarzenál. Az angoloknál meg annyira saját az atomarzenál, hogy még levegőt is csak akkor vehet a személyzet, ha engedélyt kaptak az egykori gyarmatuk, vagyis az USA szakszolgálataitól. De a szőrék annyiból meg pont irrelevánsak, hogy nem EU tagok. Tehát ugatni ugathatnak, de lényegi beleszólásuk nem kéne, hogy legyen. Maradnak a franciák. Akik láthatóan önszorgalomból nyalják az USA seggét. "Európa vezető hatalma", Németország meg egyrészt katonailag nem vezető, másrészt atomfegyvere nem lévén irreleváns a kérdésben. Harmadrészt a seggnyalási versenyben élen járnak, az biztos. De nyilván megéri nekik, a sok újranyitott, fekete füstöt okádó, savas esőt okozó szénerőmű, az Északi Áramlat 2-őn jövő orosz gáz helyett. Mert Joe bácsi így büszke rájuk. Már ha éppen nem felejtette el, hogy Berlin micsoda, és hol van...
A franciák akkor Európa vagy NATO amikor ez nekik jó, ezt a szabadságot adja meg nekik az atomarzenáljuk. De a francia vagy brit atomarzenál soha nem lesz peurópai atomarzenál.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 175
33 381
113
"Szakítani kell a hadtudomány korábbi forrásaiban rögzített axiómákkal, miszerint a támadó félnek háromszoros erőfölénnyel kell rendelkeznie. Ha megvan a tüzérségi és a légi fölény, márpedig ez az oroszoknál bőven megvan, akkor 1,2–1,6-os szorzójú létszámfölénnyel is átmennek támadásba. Putyin politikai okokból sem engedheti meg, hogy az ukrán fél orosz területeket tartson megszállva."
Sz.J.
Megdölt egy legenda! Ajánlom mindenki figyelmébe...
Őrmény az igazság oldalán
 
  • Tetszik
Reactions: Totya

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 030
49 312
113
Európa nem áldozat, csak kényszerhelyzetben van. Atomarzenál nélkül kénytelenek vagyunk egy atomhatalom seggét nyalni. Ezt vagy elfogadjuk vagy nem a tényen nem változtat.
Nyaljad akkor serényen, én nem gondolom hogy kénytelen vagyok segget nyalni. Franciáknak is van az EU-n belül atom, s pusztán elhatározás kérdése hogy az EU elkezd végre a saját lábára állni, vagy önsorsrontó módon tovább csicskul USA segget nyalva. Én az elsőre szavazok. Ha akrnánk, pont úgy mint a Kínaiaiak mi is fel tudnánk futtatni a tölteteket, illetve pl. ott van India, nem nagyobb nuki arzenállal mi t Fro. azt még sem USA csicskák.