[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
803
2 036
93
Hát azért ez a cikk is megér két percet:
http://www.washingtonpost.com/news/checkpoint/wp/2014/07/22/air-force-general-u-s-isnt-bluffing-on-evidence-in-shootdown-of-malaysian-jet/

Tömören: Az amerikai légierő egyik parancsnoka elutasította azokat az orosz feltevéseket, melyek szerint az USA blöfföl a bizonyítékok meglétét illetően, vagy eltúlozza azok jelentőségét. William L. Shelton tábornok szerint az orosz katonai vezetők műholdképek nyilvánosságra hozására irányuló kérése a kétségbeesésre vezethető vissza [„It looks like an act of desperation”]. Hozzátette még: „Ezt tudom elmondani a műholdainkról: Nagyon jó műholdak. Nagyon érzékenyek és nagyon pontosak.”

"Zárul Miki mókatára, ennyi volt a mese mára. Jó éjszakát gyerekek!" :) Remélem pontosan idéztem.

Egyébként, ha csak ennyit tud elmondani, akkor ő is kétségbe lehet esve.
36000 km-ről elég relatív fogalom a pontosság. Ha, ahogy korábban írták, látják egy BUK méretű rakéta indítását, akkor megállás nélkül villoghat a képernyőjük, mert minden egyes tüzérségi rakétát is jeleznie kellene Grad, Uragan stb. nem beszélve ezek és a hagyományos tüzérség becsapódásairól. Ha ilyen érzékeny a rendszerük, akkor egy intenzív háborús zónában gyakorlatilag megvakulhatna.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ha minden igaz ez egy Milicista terület volt, légitámadást kaptak (Luganszk, Pervomaiszk)
http://www.youtube.com/watch?v=NI2vPwVgYpc

79. légideszant dandár a dél-katlanban keletkezett veszteségei
http://nikvesti.com/news/politics/56525

Pár kép:
56525_1.jpg


56525_2.jpg


56525_3.jpg


56525_7.jpg


56525_9.jpg
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
Oroszország leállíthatja az ukrajnai élelmiszerek behozatalát
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_23/Oroszorszag-leall-thatja-az-ukrajnai-elelmiszerek-behozatalat-1642/

Javasolnám hogy kapjon Nobel békedíjat az Orosz hadsereg az eddig tanúsított önmérsékletéért!!!!
A nyáron kilencszer lőttek Oroszország területére Ukrajna felől
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_24/A-nyaron-kilencszer-lottek-Oroszorszag-teruletere-Ukrajna-felol-1537/
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
Ivan Eland: a Boeing ügyében az amerikai hírszerzés bizonyítékai nem elegendőek
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_23/Ivan-Eland-a-Boeing-ugyeben-az-amerikai-h-rszerzes-bizony-tekai-nem-elegendoek-0586/

Kijev pusztítást és halált hoz Ukrajna dél-keleti részére
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_23/Kijev-puszt-tast-es-halalt-hoz-Ukrajna-del-keleti-reszere-5920/

Lehetetlen elszigetelni Oroszországot
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_23/275015395/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
MH17: beismerő vallomás egy szakadár parancsnoktól, Donyeck továbbra is tagad
http://hu.euronews.com/2014/07/24/mh17-beismero-vallomas-egy-szakadar-parancsnoktol-donyeck-tovabbra-is-tagad/

A Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállító utasainak tetemei azért hevertek három napon át szanaszét, harminc fokos melegben a katasztrófa helyszínén, mert az EBESZ nem engedélyezte, hogy a Moszkva-barát szakadárok begyűjtsék őket - állítja Alekszandr Borodaj, az egyoldalúan kikiáltott "donyecki népköztársaság" miniszterelnöke.
http://www.hir24.hu/kulfold/2014/07/24/horrorfilmbe-illo-helyzet-az-ebeszt-vadoljak-a-szakadarok/
 

pista

New Member
2014. július 24.
1
0
1
Újabb adalék a Zicherman vs. Spöttle elemzéshez (http://vilagterkep.atlatszo.hu/2014/07/23/mh-17-zicherman-vs-spottle/), ahol eléggé keményen megcáfolják Z.I-t
http://vilagterkep.atlatszo.hu/2014/07/24/mh-17-zicherman-elferditi-a-tenyeket/
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
Én az oroszok helyében ezt az egészet rövidre zárnám és elvenném a szankciós játékot a hülyegyerekektől. Egyszerűen befagyasztanám a kereskedelmi kapcsolatokat a NATO tagállamokkal addig, amíg azoknak szankcióik vannak. Mi a francnak hagyni, hogy lépésről-lépésre építsenek fel egy politikát, egyszerűen át kell venni a kezdeményezést. Lesz néhány rossz év Oroszországban az export ideiglenes nyugati kiesése miatt, amit lassan de biztosan pótolnak majd keleten, de ellátási gondok nem lesznek, az ázsiai partnereknél majd legföljebb kétszámjegyű lesz a gazdasági növekedés a teljes ex-európai import rohamtempójú kiváltása miatt. És Oroszország diktál.

Nem hiszem, hogy ezen a szinten még van más út. A vezető NATO tagállamok döntöttek, hát hagyni kell őket a francba, játszanak egyedül.

Teljes mértékben egyetértek veled! Azonnali hatállyal megszakítanék minden kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatot velük, az Oroszországban lévő cégeket/kintlevőségeket/tőkét/stb.. leállamosítanám! Az ott tartózkodó összes külföldit Eu/nato kiutasítanám az országból, sőt még a gáz és olajcsapokat is elzárnám! Az amerikaiakkal az űripari szerződést azonnali hatállyal felmondanám- az amerikai asztronautákat azért lehoznám emberségből-. Ukrajnára korlátozott mértékű katonai csapást mérnék.
A határ menti nato csapmozgásokat/összevonásokat pedig háborús agressziónak minősíteném.

De szerencsére nem mindenki reagál ilyen drasztikusan, s ez a <del>szovjet</del> orosz vezetés nagyszerűségét, és józan gondolkodását mutatja.
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83
azért még maradt valakinek esze is a nagy trágyadombon:

TOKYO, July 24. /ITAR-TASS/. The Japanese government will try to refrain from hasty decisions on new sanctions against Russia following the incident with the Malaysian airliner and wait for the international investigation results, Japanese Foreign Minister Fumio Kishida told Hokkaido Shimbun daily.

“It is important to find out the truth about the incident with the downed aircraft,” he said. “Our decision will be based on a thorough analysis. At this stage, one should refrain from light-minded decisions.”
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 814
30 836
113
Vegyétek be a gyógyszereiteket az államosítás és a gázcsapelzárás előtt, mert mindenkinek (EU és Oroszország) az a jó, ha továbbra is jön-megy a pénz, jön a gáz, mennek a beruházások, mozog az áru és nagy a barátság.
 
T

Törölt tag 008

Guest
, ahol eléggé keményen megcáfolják Z.I-t/

egy "zsidokutato" (komolyan, o irja, hogy ez a szakmaja) akinek koze nincs a haditechnikahoz kb copy pastezi a washington post cikket. Nagyon kemeny cafolat. En spec rohogtem rajta olyan szanalmasan gyenge probalkozas.
 

flack

Member
2011. október 19.
59
24
18
Civilek hordják át a sisakokat és a mellényelet Lenegyelországból Ukrajnába.
http://kuruc.info/r/4/130755/

Ka Kijev ratifikálja az EU-s társulási szerződést, az oroszok megszívatják őket.
http://kuruc.info/r/4/130764/

fb-on én is láttam egyik ismerősnél olyan megosztást, hogy támogasd az ukrán hadsereget, küldj nekik távcsövet...
 

vulmax

Member
2014. július 21.
31
0
6
Vegyétek be a gyógyszereiteket az államosítás és a gázcsapelzárás előtt, mert mindenkinek (EU és Oroszország) az a jó, ha továbbra is jön-megy a pénz, jön a gáz, mennek a beruházások, mozog az áru és nagy a barátság.

A gyógyszer tényleg elgurult nálam...De most már bevettem! :)
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Újabb adalék a Zicherman vs. Spöttle elemzéshez (http://vilagterkep.atlatszo.hu/2014/07/23/mh-17-zicherman-vs-spottle/), ahol eléggé keményen megcáfolják Z.I-t
http://vilagterkep.atlatszo.hu/2014/07/24/mh-17-zicherman-elferditi-a-tenyeket/

Végigrágtam magam rajta, de például legkevésbé sem tudnám hiteles térképnek elfogadni az "Information and Analysis Center of the National Security and Defence Council of Ukraine" nevű ukrán kormányszerv kiadmányát :))) Feltételezem igen jelentős CIA "támogatással" készült ...
A Corriere, Faz, Reuters cikkei pedig nem abban tartományban vannak amelynek az a neve, hogy "abszolúte hihető". Milliószor lőttek már mellé, mint az indexesek akik persze "jártak" a felkelők főhadiszállásán :))))
Végül is itt is az a lényeg hogy az oroszokra/donyeckiekre kell ráhúzni a vizes lepedőt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 700
113
Újabb adalék a Zicherman vs. Spöttle elemzéshez (http://vilagterkep.atlatszo.hu/2014/07/23/mh-17-zicherman-vs-spottle/), ahol eléggé keményen megcáfolják Z.I-t
http://vilagterkep.atlatszo.hu/2014/07/24/mh-17-zicherman-elferditi-a-tenyeket/



„Ukrajnában – aki nem tudja – totális cenzúra van.” – <i>ezzel szemben az igazság az, hogy az ukrán hatóságok csupán néhány orosz televízió adását tiltották be, mert ez utóbbiak a dezinformáció és a háborús uszítás robbanékony elegyét közvetítik.</i>

Az igazság az, hogy tabu a kelet-ukrajnai eseményekrol valo hírek kozlése, gondolok itt a civil személyek elleni támadások, bombázások, az ukrán veszteségek....stb. Az ukránok teljesen betiltották az orosz tévék sugárzását (kivétel a sport, zene adok) az ukránok által ellenorzott teruleteken, kivétel a felkelok által ellenrzott teruletek.

A tobbit átvette az ukránoktol....
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 046
18 731
113
<blockquote rel="blogen">Én az oroszok helyében ezt az egészet rövidre zárnám és elvenném a szankciós játékot a hülyegyerekektől. Egyszerűen befagyasztanám a kereskedelmi kapcsolatokat a NATO tagállamokkal addig, amíg azoknak szankcióik vannak. Mi a francnak hagyni, hogy lépésről-lépésre építsenek fel egy politikát, egyszerűen át kell venni a kezdeményezést. Lesz néhány rossz év Oroszországban az export ideiglenes nyugati kiesése miatt, amit lassan de biztosan pótolnak majd keleten, de ellátási gondok nem lesznek, az ázsiai partnereknél majd legföljebb kétszámjegyű lesz a gazdasági növekedés a teljes ex-európai import rohamtempójú kiváltása miatt. És Oroszország diktál.

Nem hiszem, hogy ezen a szinten még van más út. A vezető NATO tagállamok döntöttek, hát hagyni kell őket a francba, játszanak egyedül.

Teljes mértékben egyetértek veled! Azonnali hatállyal megszakítanék minden kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatot velük, az Oroszországban lévő cégeket/kintlevőségeket/tőkét/stb.. leállamosítanám! Az ott tartózkodó összes külföldit Eu/nato kiutasítanám az országból, sőt még a gáz és olajcsapokat is elzárnám! Az amerikaiakkal az űripari szerződést azonnali hatállyal felmondanám- az amerikai asztronautákat azért lehoznám emberségből-. Ukrajnára korlátozott mértékű katonai csapást mérnék.
A határ menti nato csapmozgásokat/összevonásokat pedig háborús agressziónak minősíteném.

De szerencsére nem mindenki reagál ilyen drasztikusan, s ez a <del>szovjet</del> orosz vezetés nagyszerűségét, és józan gondolkodását mutatja. </blockquote>

Ekkora marhaságokat már rég olvastam itt, bár ebben a topikban rengeteg van.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 046
18 731
113
Mindkét félnek, Oroszországnak és Európának is szüksége van egymásra gazdasági téren.
Nem szabad elvágni a szálakat.
Ugyanakkor nem hinném, hogy amennyiben ez megtörténne, akkor a Nyugat járna rosszabbul.
Szerintem mindkettő, de talán az Oroszok kicsit jobban megéreznék.
Be kellene látniuk a hadviselőknek, hogy a tárgyalásos rendezés lehet csak a megoldás.
Különben tovább megy a pusztítás és öldöklés, a végén konkrét eredmények elérése nélkül, mindkét oldalról nézve.