Tavaly óta befagyott a buli, a Penta nem kötötte meg az adás-vételt.
Miért???
(Egy kis piszkos szlovák politika magyar szállal. Nemcsak Orbán, a másik, S. Gyurka is keveri a paklit.
)
A legkézenfekvőbb oknak azt tartom, hogy a tavaly tavasz végi váratlan szlovák kormányváltás után eljárást indítottak a Penta vezetője ellen, egy ideig sitten is pihent. Ha jól tudom a Penta több uzletemberből álló tarsulás és ennek vezetőjét vadászta le az új szlovák miniszterelnök, Matovic. A Penta vezetése pár éve belekeveredett egy csúnya politikai lehallgatási, titkosszolgálatokhoz köthető botrányba és ebből is kifolyólag zajlik több büntetőügy.. A Penta az előző kormányhoz, Ficohoz állt közel. Amióta szopóágon vannak igyekeznek veszteséget minimalizálni, pl. a jelentős szlovák médiaportfóliójukat eladtak Soros Györgynek. A magyar 444 tulajdonosai ellenőrzik azota a szlovák media jelentős részét. Gondolom ettől remélik megváltani az eljárás alatt álló tulajdonosok a büntetlenségüket. Illetve azért igy kibasztak Matoviccal is, mert Soros az szlovák államfőasszonypártját futtatja nem őt.
[...]
Bevonták az egyeztetésbe a mind a Pentaval, mind a magyar kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Világi Oszkárt, a leggazdagabb felvidéki magyar üzletembert, Slovnaft vezetőjét. A Slovnaft ugye a MOL tulajdonában van. Szerinte ha nincs gyors megállapodás, pénzügyi tuning az AV-be, akkor súlyos zavarok lehetnek. Ezt én figyelmeztetésként is értelmezhetem a Pentanak, hogy ideje kapitulálni, lelécelni.... De az is lehet a Penta a törülköző bedobásával zsarolja az Omnipolt. Az AV fizetésképtelenségével ugorhat a vietnámi üzlet is, ami nagyon fájna az Omnipolnak is, kb az L39NG projekt csődjét jelentené.
Érdekes még megemlíteni a cseh Omnipol kapcsolatait. Régen jó orosz kapcsolataik voltak, sok pénzt kerestek ezen. De talán ma sem haltak el ezen szálak, mert a cseheknél az putyinbarát komcsik tolják az L-39NG vételt, pedig a hadseregtől épp ők vonnának el pénzt. Bár a cseh cikkek ezt az orosz szálat mindig a mi nyakunkba igyekeznek varrni.