Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Máshova sem nem csak ide.LMzek 2.0 upgradeld a szoftvert 3.0-ra, mert semmi értelme annak, amiket ide írogatsz!
Érdekes kérdés, hogy mit jelent majd ez az új képzési rendszer 2 helyszínen.ha többnemzetiségű, hogy nyomod le a vevők torkán a konkurrens iskolánál gyengébb kéepsségű oktagépeket?
Bevallom nem is neked szól.LMzek 2.0 upgradeld a szoftvert 3.0-ra, mert semmi értelme annak, amiket ide írogatsz!
Máshova sem nem csak ide.
Opssssz: Magnus turbo-prop???Bevallom nem is neked szól.
...de ezt csak azért gondolom, mert szemmel láthatóan nem érted!
Semmi gond.
Idézlek, mint válasz :
...és a "szokásos": A te helyedben valószínűleg --kb.-- én is ezt írnám!
Olyan egyszerű mindent lemutyizni.Ez egy nagyon jó kérdés! A mutyin kívül nem igazán látom benne a nagy üzletet...
Ha jól értem, megvan a kanadai pilótaképzés utódja.
Cseh(magyar AV) - olasz képzés váltja.
A szövetségesek kiválasztják az első két pilótaképző campust a NATO Flight Training Europe számára
Csütörtökön (2021. december 2-án) a NATO Flight Training Europe (NFTE) jól láthatósági projektjében részt vevő 10 szövetséges – Belgium, Csehország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Montenegró, Észak-Macedónia, Románia, Spanyolország és Törökország – hivatalosan is. kijelölte az első két NFTE képzési campust.
Csak hat hónappal azután érték el ezt a mérföldkövet, hogy védelmi minisztereik hivatalosan létrehozták az NFTE -t a NATO-csúcsra készülve .
A kiválasztott két NFTE Training Campus a Cseh Köztársaságban, Pardubicében található Flight Training Center (CLV) és az olaszországi Decimomannuban található Nemzetközi Repülőképző Iskola (IFTS). Mindkét helyszín élvonalbeli kiképzési lehetőségeket biztosít a részt vevő szövetségesek törekvő vadászrepülőgép-pilótái számára. Az első NFTE hallgatók várhatóan már 2023-ban megkezdik képzésüket az egyetemeken.
Ez egy kritikus kezdeti mérföldkő az NFTE azon törekvésében, hogy alapvetően átalakítsa a légi személyzet képzési környezetét Európában a kisebb széttagoltság, alacsonyabb képzési költségek és nagyobb átjárhatóság érdekében. Ebből a célból a résztvevők fokozatosan létrehozzák az NFTE kiképzőtáborok hálózatát, amely végül a résztvevők légi személyzet képzési követelményeinek teljes spektrumát lefedi, beleértve a gyorssugár-, merevszárnyú-, helikopter- és drónpilótákat. A kezdeti két NFTE képzési campus mai kiválasztása ezért csak az első lépés egy rendkívül ambiciózus multinacionális együttműködési útban.
nekem olyan érzésem van, az lett most a diaEz egy nagyon jó kérdés! A mutyin kívül nem igazán látom benne a nagy üzletet...
nem tudsz? rá kellene keresnemm hogy megy pontosan az izraeli pilótaképzés.Érdekes kérdés, hogy mit jelent majd ez az új képzési rendszer 2 helyszínen.
Egymásra épülő, párhuzamos, vegyes?
Mindenesetre ezzel a NATO döntéssel sztem az AV sorsa sinre kerülhet, nagy lehetőség
M-346 - ra nem tudsz felülni egy alapgép, pl. Zlin után. Tehát hiába jobb képességű, a képzésnél csak ez a gép nem kielégítő. Aztán az ára is tök más kategória.
És itt senkinek nem kell semmit lenyomni a torkán. Önkéntes volt a belépés, gondolom tetszett a koncepció nekik is. Majd idővel kialakul, mire gondoltak.
OFFOlyan egyszerű mindent lemutyizni.
Azért ezen gondolkodj el.
Bocs félreérthető voltam, magunkról beszéltem, nem a csehekről.A többségi tulajdonos mi vagyunk, lásd a topik címét. A fenti cikk kérdőjeles. A cseh rezsimváltás után alkudozás zajlik a helyi pártok és a magyarországinál sokkal erősebb, befolyásosabb és számosabb oligarchák közt. Meglátjuk, mi lesz a vége. A repülőgyártót nem fogják veszni hagyni, az komoly botrány lenne Csehországban. Ráadásul ilyen esetben öri-hari nélkül szépen elhozhatnánk haza, amit a kinti cégben értéknek látunk, a többit meg értékesíthetnénk.
Most nyerte el Prága, hogy egy többnemzetiségű NATO pilótakiképzőközpont lesz az olaszok mellett. Ez lesz a kanadai képzés utódja. 10-12 nemzet csatlakozott a progihoz. Szted ott nem hazai gépek fognak repülni??
Olyan egyszerű mindent lemutyizni.
Azért ezen gondolkodj el.
Ha pénzt akartak volna lenyúlni, nincs ezerszer egyszerűbb módja, mint egy katonai repülőgépgyártót megvenni??? Biztos elteszi a hasznát én ezt nem kétlem, de abban is biztos vagyok nem ez volt a fő szempont.OFF
Onnantól kezdve hogy a kormányszóvivő férje vette meg állami hitelből, aligha lehet más mint mutyi. Normális országban ha egy ilyen kiderül az egész kormány bukik. Egy normális országban ez úgy kellett volna kinézzen, hogy a magyar állam veszi meg, hogy köztulajdon legyen, ha már az állam adja rá a pénzt...
ON
23-tol indul a képzés, meglátjuk. Mindenesetre biztató hogy sok és nagy országok is benne vannak. A magyar pilotaképzés igy sikeresen folytatódhat Kanada után.A két helyszín munka megosztását még nem tudjuk. Ha földrajzilag nézed, Azért esélyes, hogy az elmélet, szimulátor, kisgép, heli repülés Pardubice, jet repülésre meg ott a hatalmas terület Szardínia körül.
De amúgy mit akarsz egész pontosan építeni amihez mindenképp sugárhajtómű kell?U.I.: Azért a Magnus turbo-prop gépeit listázd nekem! Kösssssz!
...én is sajnálom, de asszem' egész rövid a lista! Szerintem! Pedig kár!!!
Még mindig "szokásos", hogy szerintem nem a földön jársz az elképzeléseiddel..és a "szokásos": A te helyedben valószínűleg --kb.-- én is ezt írnám!
Ez nagyon nagyon nagyon naív elképzelés.OFF
Onnantól kezdve hogy a kormányszóvivő férje vette meg állami hitelből, aligha lehet más mint mutyi. Normális országban ha egy ilyen kiderül az egész kormány bukik. Egy normális országban ez úgy kellett volna kinézzen, hogy a magyar állam veszi meg, hogy köztulajdon legyen, ha már az állam adja rá a pénzt...
ON
Ha kitömik állami megrendeléssel, akkor megérheti nekik. Egyelőre baromi ködös, hogy mi a a szándék vele.Ha pénzt akartak volna lenyúlni, nincs ezerszer egyszerűbb módja, mint egy katonai repülőgépgyártót megvenni??? Biztos elteszi a hasznát én ezt nem kétlem, de abban is biztos vagyok nem ez volt a fő szempont.
Csehek is pontosan tudják ki mögött kiáll. Az AV-nek annyira nincs semmi értéke, hogy szerintem tesznek rá, hogy kié. A reptér és telephely, ahol működik még ér valamit, de maga a cég a 50+ éves L-39 sárkány pofozgatásával nem juthat messzire.Mivel a csehek privatizálták 15 éve a AV-t, nem hiszem, hogy pont ebbe az iparágba más nemzet állami cégét beengedték volna.
Az a szint, ahogy nálunk tolják minimum dobogós hely a nepotizmus és korrupció Európa-bajnokságában. Nulla önálló teljesítménnyel bíró emberek ekkora karriert sehol nem futnak be be mint nálunk, csak azért mert jóban vannak a miniszterelnökkel.Az meg, hogy hol ki, miért bukik meg, ne menjünk bele. Nem akarom elvinni a témát. Maradjunk annyiban nagyon naiv elképzelés az, hogy, ami ma nálunk zajlik, nem az megy máshol is, esetleg jóval nagyobb pénzekkel.
Miért is?Ez nagyon nagyon nagyon naív elképzelés.
Máshol jobban ügyelnek a látszatra ennyi az egész, több idejük volt gyakorolni a demokrácia nevű vígszínházat.Miért is?
Néhány éve Németországban a köztársasági elnök elfogadott egy vacsora meghívást és utána le kellett mondania.
Nálunk egy stróman kap egy repülőgyárat állami pénzből - és nem történik semmi. Nyilván ennél átlátszóbb durvább sztoriknál sem történt semmi, de ne csináljunk már úgy mintha ez rendben lenne!
De amúgy mit akarsz egész pontosan építeni amihez mindenképp sugárhajtómű kell?
Akkor csak akarsz valamit építeni.L-39-ekból építenék drón-flottát
Ezt repülési magasság alapján a nagyobb légcsavaros drónok is tudják.Az elhárítására pedig 1-2-3 millió$-os rakétákat kellene bevetni!