Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mármint hogy nem irányítható rakétákkal lőnek? Hát, de marhaságot beszélt, összezavarodott szegény.na akkor Bobó mégse beszélt komplett marhaságot amikor a fegyverzetről hypolt
szarva közt a tőgyét...Mármint hogy nem irányítható rakétákkal lőnek? Hát, de marhaságot beszélt, összezavarodott szegény.
(Ha valakinek nem jelenne meg, ez a kép van a linken.)
Dupla gépágyú, wow! Már csak tolóajtóba kellene 20mm-es meg az ablakba 7,62-es és akkor igazi Gunship!(Ha valakinek nem jelenne meg, ez a kép van a linken.)
Csak nem már megint az van mint a 145M-nél?!Ugyanakkor egy H225-ös 12 főt tud szállítani, ugyanaz a kategória, mint a Black Hawk, nem véletlen, hogy az amerikaiak a komolyabb terhek mozgatásához a Chinook-ot használják.
10 főt mond a prosi "bársony székes" VIP szállítás esetén - nehogy már csak 12 katonát tudjon vinni!28 ülés max (7,62-es géppuskák nélkül)
vagy
20 "ütközésálló" ülés (ajtóknál ekkor középen vannak rögzítve az ülések)
vagy
14 energiaelnyelő, falhoz rögzített ülés
12 ebből szerintem csak falhoz rögzített ülésekkel és géppuskákkal jöhet ki
Mit is írtam tegnap a magabiztosan mondjuk ès akkor úgy van.Csak nem már megint az van mint a 145M-nél?!
Az Airbus által prosiban ígért adatok szerint 28 felfegyverzett katonát vihet magával, miközben a farokrész tövében is marad rakodótér. VIP szállítási feladatok esetén 10 főt tud kényelmes ülésekben szállítani. Ha sebesültek szállítása a feladat, akkor 11 hordágyat és 5 főnyi egészségügyi személyzetet tud magával vinni.
Hogy a fenébe lett ebből csak 12 fő?!?
Valahogy ezek az Airbus helikopterek sosem tudják azt, amit a gyártó ígér...
Csak nem már megint az van mint a 145M-nél?!
Az Airbus által prosiban ígért adatok szerint 28 felfegyverzett katonát vihet magával, miközben a farokrész tövében is marad rakodótér. VIP szállítási feladatok esetén 10 főt tud kényelmes ülésekben szállítani. Ha sebesültek szállítása a feladat, akkor 11 hordágyat és 5 főnyi egészségügyi személyzetet tud magával vinni.
Hogy a fenébe lett ebből csak 12 fő?!?
Valahogy ezek az Airbus helikopterek sosem tudják azt, amit a gyártó ígér...
Több megfelelő megfejtés is lehet erre.Mit is írtam tegnap a magabiztosan mondjuk ès akkor úgy van.
Az ezredes úr vagy nincs tisztában a gèppel.
Vagy kiragadott egy kèpessèget. Amit @Kecske ír.
Vagy az Aranysas rövidített ès baszott le valamit.
Vagy annyira orosz Mi17 bűvöletben van, hogy ott mèg az ülèseket is kiszedetnè, ès akkor minimálisan többet tud vinni.
Amúgy a gyártók mindenhol az ideálissal reklámozzák a termèküket.
Ha beszállsz egy liftbe, ott is csodálkozol mennyi ember van ráírva akit vihet.
A legnagyobb lètszám kb minden gèpnèl hatizsák nèlkül kb a katona a puskájával számolva.
Egy BH sem tud 12 embert vinni ha raksz felszerelèst.
Vagy magashegyi körülmènyek között.
Ráadásul a bh ha akarna sem tudna 28 embert elvinni.
Egyrèszt remèlem nem.Ebben a 12 személyes konfigurációban rendeltük őket.
Azaz 16 gépre rendeltünk 192 energia elnyelő ülést.
Nyilvánvalóan nem ennyi a szállítható maximum, de a mindennapi használatban ez lesz a standard kiépítés
Eszembe jutott nekem is.2. Nem véletlenül említette meg az ezredes a Chinookot. Ha most azt nyilatkozza, hogy mindenben ki tudja váltani a H225M a Mi-17-et, akkor esetleg a politikai vezetés hirtelen úgy gondolja, hogy a különben érthető országérdekből fontos nehéz szállító képességre nincs is szükség - mégha eltolva kicsit, de volt is tervben. Én még mindig reménykedem 4-6-8 Chinook beszerzésében. Remélem ő is!
Annyi pilóta a világon nem lesz....Több megfelelő megfejtés is lehet erre.
1. Ebben a 12 személyes konfigurációban rendeltük őket.
Azaz 16 gépre rendeltünk 192 energia elnyelő ülést.
Nyilvánvalóan nem ennyi a szállítható maximum, de a mindennapi használatban ez lesz a standard kiépítés.
2. Nem véletlenül említette meg az ezredes a Chinookot. Ha most azt nyilatkozza, hogy mindenben ki tudja váltani a H225M a Mi-17-et, akkor esetleg a politikai vezetés hirtelen úgy gondolja, hogy a különben érthető országérdekből fontos nehéz szállító képességre nincs is szükség - mégha eltolva kicsit, de volt is tervben. Én még mindig reménykedem 4-6-8 Chinook beszerzésében. Remélem ő is!
Nem véletlenül említette meg az ezredes a Chinookot. Ha most azt nyilatkozza, hogy mindenben ki tudja váltani a H225M a Mi-17-et, akkor esetleg a politikai vezetés hirtelen úgy gondolja, hogy a különben érthető országérdekből fontos nehéz szállító képességre nincs is szükség - mégha eltolva kicsit, de volt is tervben. Én még mindig reménykedem 4-6-8 Chinook beszerzésében. Remélem ő is!
Valójában kb egykorú a két tipus,a Minyó és a H225M alapváltozatát jelentő SA330 Puma is a 60as évek gyermeke.egy emberöltővel később tervezett nyugati gép fele akkora teljesítményű (lényegében csak üzemanyagzabáló zabigyerek) lenne, mint a sok évtizeddel korábban tervezett szovjet konkurens.
Hogymi?Nem tudom, hogy ezt jól értelmezem-e. Szerinted azért kell egy új európai gyártó partnerünknek minőségrontással alátenni, és nyíltan hadoválni össze-vissza egy mindenki által olvasható lapban a szakmaiságról, hogy a döntéshozók majd elolvassák és elgondolkodnak azon, hogy hmmm... eddig nem is voltam annyira oda ezért a Chinook beszerzés ötletért, de ha már a szolnokiak tótumfaktuma azt nyilatkozta egy újságírónak, hogy nem a H225M az, ami egy kategória a régi orosz gépekkel, hanem a Chinook, akkor elbasztuk a Zrínyi első beszerzését, de gyorsan vásárlunk 20 amerikai gépet?
A múltkori mi24 felmagassztalás is ez az ember volt.Csak mert ha nem akkor 2 ilyen(fogalmatlan) ezredes is szolgál Szolnokon.