1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] Airbus Helicopters H225M HForce

Diskurzus a(z) 'Helikopterek' témában - Terminator által indítva @ 2018. december 15..

 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  Szerintem csak a tiédnek :D már bocs.
   
  borisz likes this.
 2. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Már bocs,de ha szerinted ezzel a függesztménnyel biztonsággal le tud szállni rutinszerűen.......
  A marketing promó,az csak marketing promó.Annó az oroszok akkora ASM rakétát pakoltak ki a MiG21-93 elé,hogy egyértelműen nem fért alá.Ez se sokkal jobb.Üzemszerű realitás inkább csak az ikerinditó.H145M viszont tényleg képes lenne elvinni a 4est,csak integrálni kell hozzá
   
 3. Wilson

  Wilson Well-Known Member

 4. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 5. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Hellfire nincs integrálva, a H4 csomagban van ATGM, a Spike-MR.
   
 6. pela3

  pela3 Well-Known Member


  Megnéztem a többi videóit is és a H145M-esig bizonytalan voltam, a hozzáértésével..

  Most épp ott vagyok, hogy ez valami politikai célú? (nagyon azt érzem) vagy csak nagyon utána olvasott a dolgoknak és nem gondolta végig milyen lehet az alkalmazása.. szóval szerintem erősen okoskodó, demagóg...
   
 7. krisss

  krisss Well-Known Member

  csak egy laikus aki ráizgult a témára és csinált róla egy videót, tökig van a youtube-ezekkel.
   
 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Mit jelent a H4? HForce4?

  Nem csak 3 opció van?
   
 9. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  A hármas egyebek mellett a Thales 70 mm-es FZ275 lézeres megjelölésű irányított rakétáit is tartalmazza . A HForce 4 a Rafael Spike-MR ATGM-et tartalmazza, mint írtam.
   
 10. Gaudi

  Gaudi Well-Known Member

  És a stílusa is kimondottan idegesítő.

  De, pontosan 3 van.
   
 11. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  ATGM nélkül valóban 3.
   
 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Ez te hol olvastad?
  Mert a gyártó nem így hirdeti...
   
  borisz likes this.
 13. Gaudi

  Gaudi Well-Known Member

  Terminator belinkelte a gyártó oldalát. 3 opció van. De ha gondolod keress rá a google-ben a HForce 4 kifejezésre.
   
 14. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Haditechnika 2019. 5. szám, Dr. Hennel Sándor helikopter-vezető, katonai-műszaki tudományok PhD, a Magyar Hadtudományi Társaság Légierő Szakosztály tagja.
  "Az Airbus H145M könnyű, többcélú helikopter" című cikke.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Ez a Haditechnika legújabb száma? Még nem olvastam.
  Akkor ez azt jelenti hogy nem lesz ATGM / IPTR a megrendelt helikoptereken?
  Mert azt többször több helyen elmondták, hogy a Hforce3 csomagot rendelték a gépekhez.
   
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A gyártó szerint a HF3 csomag az irányított fegyverek alkalmazása.

  A cikk szerint mit tartalmaz a HF3 csomag?
   
 17. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

 18. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  Idézet a cikkből (59. oldal):
  A megrendelő igényei alapján egy központi számítógép-egységet tartalmaz a tüzelési, oldási számításokhoz, sisakcélzót és kijelzőket a pilótának, valamint a fegyverkezelőnek elektrooptikai rendszert a célazonosításhoz és a tűzmegnyitáshoz.
  Az integrált fegyverzet összetétele a nyilvánosságra hozott tájékoztató anyagok alapján konténerbe épített 20 mm-es gépágyú, illetve 12,7 mm-es nehéz és 7,62 mm-es könnyű géppuska egyaránt lehet, valamint nem irányított 70 mm-es rakéta, lézerirányítású 70 mm-es rakéta, illetve irányított páncéltörő rakéta. A HForce-t három fő konfigurációban kérheti a potenciális megrendelő:
  A legegyszerűbb változat esetén nincs szükség elektrooptikai szenzortoronyra, elég a pilóták sisakcélzója. Ekkor a helikopter két oldalára felszerelhető fegyvertartókra belga gyártású FN Herstal 12,7 mm-es nehézgéppuska, vagy Nexter NC621 típusú 20 mm-es gépágyúkonténer, illetve a Thales 70 mm-es nem irányítható rakétakonténere telepíthető.
  A második változatban már a helikopter orr-része alá szerelhető az infravörös kamerával, lézeres távmérővel és célmegvilágítóval ellátott, mintegy 22 kg-os Wescam MX-15 szenzortorony valamelyik változata. A szenzortorony vibrációmentesen kerül beépítésre, 6-8 km távolság ban található járművekről nappal és éjszaka, valamint bonyolult látási viszonyok között is megfelelő felbontású képet ad. A Wescam MX-15 rendszerrel automatikusan megjelölhető és követhető a kívánt mozgó célpont, amelynek digitális kamerájával felvétel is rögzíthető. A szenzortoronnyal nagyobb távolságból és pontosabban lehet a csöves tűzfegyverekkel a célzott lövéseket leadni, valamint a felderítési távolság is nagyobb. A robotpilóta a tűzfegyverek visszalökését automatikusan kompenzálja. Igény szerint lehetőséget biztosítanak más gyártó szenzortornyának beépítésére is.
  A HForce legmagasabb szintű harmadik fegyverrendszer változata egyéb távirányítású integrált fegyverzetet képvisel. (Megjegyzendő, hogy ha a potenciális vevő rendel ATGM-et - Anti-tank Guided Missile - irányított páncéltörő rakéta, akkor az már a negyedik szintet jelenti.) A Thales kifejlesztette az FZ275 irányított rakétát, amely lézeres megjelölésű célokra indítható, akár a saját helikopter, akár JTAC (Joint Terminal Attack Controller - előretolt repülésirányító) katonák, vagy más célmegjelölő repülő vagy szárazföldi eszköz használatával. Ilyen 70 mm-es átmérőjű fegyverrendszert egyébként az Egyesült Államok is kifejlesztett az AH-64-es, az AH-1-es harci helikopterekre integrált Hydra rakétákhoz. Az FZ275 fél-aktív lézeres önirányítású, 1,8 méter hosszú és a 12,5 kg tömegű rakétát hajtóanyaga hangsebesség fölé gyorsítja és maximálisan 6 km-es távolságnál méteres találati pontossággal képes céljai megsemmisítésére. A harci rész felépítése alapján alapján harckocsik ellen nem kellőképpen hatékony, de páncélozottalan, vagy könnyen páncélozott célok ellen megfelelően alkalmazható.
  Harckocsik elleni páncéltörő platformként a HForce az izraeli Rafael cég Spike rakétáját használja. A Spike-MR harci fejrésze dupla töltetű, tehát reaktív vagy kompozit páncélzattal rendelkező harckocsik ellen is használható. Homogén páncélátütő képessége meghaladja a 1000 mm-t. A pilóta és az operátor számára, a helikopter passzív védelemi rendszerének része a kabinba szerelhető lövedék- és repeszálló padló és ülés-hátpáncélzat. Szintén a passzív védelem része a hajtóműből kiáramló gázok felfelé történő terelése, ahol a fő rotor levegőárama szétoszlatja azokat, ezzel csökkentve a helikopter infravörös kisugárzását.
  A helikopter kialakítása még nem fejeződött be, például a porszűrők, lézer- és radar-besugárzásjelző rendszerek. valamint egyéb felszerelések integrálása folyamatosan történik.
   
  Centurio and Hegylakó like this.

Ezen oldal megosztása