Frontvonal mögött? Ezt hogy gondolod?
APC elvileg szándékosan nem megy csatába.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Frontvonal mögött? Ezt hogy gondolod?
Ez így nem igaz. Koncepcionálisan nem megy együtt a lövészekkel csak az utolsó terepfedezetig. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatban bőven 1km-nél közelebb mennek az APC-k a "frontvonalhoz".APC elvileg szándékosan nem megy csatába.
Ezt már megugrotta a honvèdek afganisztánban.Háborúban a járművek legénysége biztosan nem fog legalább keményfa deszkát szerelni rá kiegészítő páncélnak, ismerve ezt a dolgot és telibeszarva a terhelhetőséget. Mer' az olyan oroszos, a NATO katona meg beretválva, tiszta ruhában, gyári harcjárművel döglik meg.
A modernsèg kb kimerül a toronyban.Ráadásul nem is a sima, hanem a modernebb "A" változatokból?
Ment a pont.Ezt már megugrotta a honvèdek afganisztánban.
De ugye ettől mèg szar marad.
A modernsèg kb kimerül a toronyban.
Ès a 30 milisek elèggè elhasználódtak.
Tornyon belülről akadály nem hárítható el. Ami azèrt akad bőven. Harctèren ez elèg nagy problèma
Mèg annyi hely sincs benne mint a sima btr-ben. A tetőt megtámasztó rudazat ès a torony elvész egy csomót.
Nehezebb is.
Persze a 30 milis nagyot szakít.
De 500 14.5 milis helyett 300 fèr a gèpbe. Amit sokkal nehezebb újratölteni.
míg a sima btr 14.5-esèt. Ja ès abból mèg rakhatsz a gèpbe ha nagyon akarsz.
Ha apc-nek van használva a sima btr mèg jobb is.
Ugyanezzel az erővel mehetne rá a SARP KPVT is, amihez a KPVT-t nem is kell hozzá megvenni, hanem ingyen rendelkezésre áll.és már mehet is rá a Gidránról ismert SARP RCW, .50-es géppuskával.
Jah, csak szanaszét vannak lőve, meg nincs utánpótlás, meg ugye a lőszer is kérdés.Ugyanezzel az erővel mehetne rá a SARP KPVT is, amihez a KPVT-t nem is kell hozzá megvenni, hanem ingyen rendelkezésre áll.
Figyu, a két torony teljesen ugyanúgy néz ki, az egyetlen különbség a fegyvertartó ágyazata.Jah, csak szanaszét vannak lőve, meg nincs utánpótlás, meg ugye a lőszer is kérdés.
De nyilván jobban megéri!
Olyan típust kell ezekre felpakolni, amit utána 5-10 éven (többet a BTR projektnek nem szabad kapnia!) belül leszerelsz az RC toronnyal együtt, és egyszerűen átpakolsz egy másik járműre. Szóval hülyeség is lenne olyat választani, ami addigra a standard másodlagos toronyfegyver lesz a Magyar Honvédségben (Lynx, Leopard 2, Gidránok, stb.).
Ha már mindenképpen nem tudod levetni a kaliberéhségedet (105mm-est mindenhova, direkt irányzással!!!), akkor kampányolj egy 30x113-as típus mellett, de hagyjuk már a Varsói Szerződést végre kimúlni!
Azért annyira nem egy kaptafa, nem véletlenül külön termék a kettő.Figyu, a két torony teljesen ugyanúgy néz ki, az egyetlen különbség a fegyvertartó ágyazata.
Mindegy , csakazértis KPVT!Azért annyira nem egy kaptafa, nem véletlenül külön termék a kettő.
Mindig csak 1 szempontot nézel ami a ballisztikaMindegy , csakazértis KPVT!
Ja! Meg a:Figyu, a két torony teljesen ugyanúgy néz ki, az egyetlen különbség a fegyvertartó ágyazata.
Különösebb overkill nincs benne csak macerás.Overkill.
Maga a fegyver. .50 altnativaja gyakorlatilag, de ahhoz azért túl sokat tud szerintem.Különösebb overkill nincs benne csak macerás.
Szerintem nem tölt be semmit. Ha megnézed, akkor nincs olyan valamennyire modernnek mondható jármű, ami a 12,7-es ellen véd, de a 14,5-ös ellen nem.Maga a fegyver. .50 altnativaja gyakorlatilag, de ahhoz azért túl sokat tud szerintem.
Szóval betölt egy űrt a 12,7-20/23 között amire nem feltétlen van igény.
Ezért írtam, hogy nincs rá igénySzerintem nem tölt be semmit. Ha megnézed, akkor nincs olyan valamennyire modernnek mondható jármű, ami a 12,7-es ellen véd, de a 14,5-ös ellen nem.
Nem is a nincs igény részére reagáltam.Ezért írtam, hogy nincs rá igény
Szerintem ugyanarra gondolunk/beszélünk.Nem is a nincs igény részére reagáltam.
Majd mehettek ezután lóháton a csatába.Nem nem kéne, mert használhatatlanul elavultak.