hozzáteszem a fenti amit linkeltem 10 éves termék vagy teknológia... több milliót legyártottak belőlle harcjárműbe vadászgépbe fegyverekbe kisrepüllőgépekbe hajókba halászcsónakokig munkagépekbe színte mindenbe bekerült. és bevált termék de számos másik is van a piacon... az ára százeres tétel (megrendelt mennyiségtől függ) és késsz csatlakoztatható bármilyen számítógéphez csak intalállni kell (cd-t is adnak hozzá az újakhoz pendriwét de online is hozzáférhető ahogy a javítási útmutatója is)

hozzáteszem a fenti amit linkeltem 10 éves termék vagy teknológia... több milliót legyártottak belőlle harcjárműbe vadászgépbe fegyverekbe kisrepüllőgépekbe hajókba halászcsónakokig munkagépekbe színte mindenbe bekerült. és bevált termék de számos másik is van a piacon... az ára százeres tétel (megrendelt mennyiségtől függ) és késsz csatlakoztatható bármilyen számítógéphez csak intalállni kell (cd-t is adnak hozzá az újakhoz pendriwét de online is hozzáférhető ahogy a javítási útmutatója is)

Na de a drónban vagy a telódban nem ilyen van :D az egy egyszerű gyorsulásérzékelő.

Na de a drónban vagy a telódban nem ilyen van :D az egy egyszerű gyorsulásérzékelő.
a lézeres giroszkóp ma már egy teljesen általános eszköz. a pörgettyűs még komplikáélt volt nagy tűréssel kellett dolgoni nagy fordulatszámot elviselni és kopásálónak lenni nagy precizitással kidolgova és öösszeszerelve.

ma a lézeres giroszkópok töredéke energiabefektetést igényelnek. üdv a digitális világba. írom mégegyszer linkelem is. https://aerospace.honeywell.com/us/...sensors/gg1320an-digital-ring-laser-gyroscope százezres tétel hogy sok százezer vagy kevés százezer az a megrendelt mennyiségtől függ az egyszerű földmunkagépektől a vadászgépekig sok mindenbe beépítették.
harcjárművekbe is ezt a típust de uasszálítókba és kisrepülőgépekbe is. nem kell túlbonyolítani mert nem túl bonyolult van bőven a piacon elérhető kiváló minőségbe olyan áron termék ami egy harcjármű esetében kerekítési hiba.

értem én ami 2015 be megfelelt az amerikai hadsereg harcjárműveibe az nem elég modern 2024 be nekünk hogy beépítsük esetlegesen a kiöregedett btr ekbe... néha tényleg azt hiszem hogy csak a problémák vannak keresve és nem a megoldás. és nagyon sok minden túl van gondolva ami haditeknika. nem kell a legújabb model pláne nem erre a célra. ha 2015 be jó volt a strykerbe akkor az ma is megfelel egy btr be... ha a 72 esek pörgyettyűse lenne beépítve az is jó lenne mert előrrelépés a semmihez képest.

értem én ami 2015 be megfelelt az amerikai hadsereg harcjárműveibe az nem elég modern 2024 be nekünk hogy beépítsük esetlegesen a kiöregedett btr ekbe... néha tényleg azt hiszem hogy csak a problémák vannak keresve és nem a megoldás. és nagyon sok minden túl van gondolva ami haditeknika. nem kell a legújabb model pláne nem erre a célra. ha 2015 be jó volt a strykerbe akkor az ma is megfelel egy btr be... ha a 72 esek pörgyettyűse lenne beépítve az is jó lenne mert előrrelépés a semmihez képest.
És ez 50 dodó?
(Ebayen a felújított 1000 dodó)
Én az 50 dollárra mondtam, hogy szokásos módon teljesen valótlan.

És ez 50 dodó?

Én csak arra írtam, hogy a lézergiroszkópnál az okostelót belekeverted. A kis drónokban meg mechanikus giroszkóp van, ami gyorsulásmérőkkel van kombinálva. Az ilyen, nyákba ültethető "chipeket" MEMS-nek (micro electro mechanical system) hívják. Így néznek ki:

• Tetszik
Reactions: Catles and Pogány
És ez 50 dodó?
nagytételbe 1000 dollár közepes kistételbe ez kúszik fel. ha viszonteladótól történne a beszerzés akkor sem haladja meg az új ára a 2500 dollárt (kiskereskedelmi ára persze elérheti a 3000 et de nem 1 db osával kellene a beszerzést elvégezni a kereskedelmi lánc legvégéről ahva béla a lánctalpas kotrókezelő szokott járni alkatrészt venni mert csinos az eladólány és jó a segge.)
Én csak arra írtam, hogy a lézergiroszkópnál az okostelót belekeverted. A kis drónokban meg mechanikus giroszkóp van, ami gyorsulásmérőkkel van kombinálva. Az ilyen, nyákba ültethető "chipeket" MEMS-nek (micro electro mechanical system) hívják. Így néznek ki:

az ilyen eszközökbe levő alkatrészek csak pl volt az elterjedésre és hogy a teknológia hol tart hogy ma már ezek nem több milliós eszközök.

6 másodperc alatt bent voltak ketten, nem rossz idő szerintem pláne hogy nyitották és zártak is az ajtót.
Rosszabbra számítottam jóval, pillanatok alatt zártak az ajtót.
Ráadásul ugye nincs az a veszély hogy letolatja a deszantot a vezető, mint ahogy azt többször láttuk már, mert oldalt szállnak ki.
Linxel mennyi idő alatt történik meg ez rámpa nyitastol zárásig, gondolom már azért fel volt mérve?

6 másodperc alatt bent voltak ketten, nem rossz idő szerintem pláne hogy nyitották és zártak is az ajtót.
Rosszabbra számítottam jóval, pillanatok alatt zártak az ajtót.
Ráadásul ugye nincs az a veszély hogy letolatja a deszantot a vezető, mint ahogy azt többször láttuk már, mert oldalt szállnak ki.
Linxel mennyi idő alatt történik meg ez rámpa nyitastol zárásig, gondolom már azért fel volt mérve?
A Lyinxnél nem vagy tűz alatt amikor ki vagy beszállsz, mert hátul van a rámpa ami olyan dolgokat is lehetővé tesz, mint pl a sebesült szállítás (egyébként két gépkarabélyos katona szállt be oda ahová 3 embernek kéne úgy, hogy az egyik oldalon egy géppuskás van két gépkarabélyossal, a másikon meg egy géppuskás és egy rpg-s és egy gépkarabélyos).

A Lyinxnél nem vagy tűz alatt amikor ki vagy beszállsz, mert hátul van a rámpa ami olyan dolgokat is lehetővé tesz, mint pl a sebesült szállítás (egyébként két gépkarabélyos katona szállt be oda ahová 3 embernek kéne úgy, hogy az egyik oldalon egy géppuskás van két gépkarabélyossal, a másikon meg egy géppuskás és egy rpg-s és egy gépkarabélyos).
A harmadikat akkor biztos lelőttek...
Szerintem ha tűz alatt vagy akkor már olyan mindegy. 10 másodperc alatt ezek megcsinaljak a teljes deszantolast,az elég kevés reakcioido. Linxel mennyi ideig tart a deszantolas rámpa nyitastol zárásig? Remélem egyszer megtudjuk.
Egyebkent az sincs eloirva hogy csak pontosan szemből lohetnek rájuk, ráadásul egy dronnak pont tökmindegy.
Örökké nem lehet a Linx segge mögött sem bujkálni.

A harmadikat akkor biztos lelőttek...
Szerintem ha tűz alatt vagy akkor már olyan mindegy. 10 másodperc alatt ezek megcsinaljak a teljes deszantolast,az elég kevés reakcioido. Linxel mennyi ideig tart a deszantolas rámpa nyitastol zárásig? Remélem egyszer megtudjuk.
Egyebkent az sincs eloirva hogy csak pontosan szemből lohetnek rájuk, ráadásul egy dronnak pont tökmindegy.
Örökké nem lehet a Linx segge mögött sem bujkálni.
Egy képzett katonának nyílt irányzékkal kb 3sec a célleküzdés...

AK- gépkarabéllyal, vagy PKM géppuskával.
Ezért írtam hogy gondolom nem a nyílt placcon akarsz deszantolni a puszta közepén Btr-bol 200m-re az ellenséges vonalaktol. Távolabbról egyrészt ezek már nem jelentenek akkora problémát, az meg ne legyen furcsa hogy egy katonara lőnek.
Továbbá nem mindig szemből lohetnek, néha akar 45-90 fokban oldalról is. A deszantolasi idő inkább problémás szerintem, ezért ugráltak ki belole menet kozben régen.

Irán bemutatja a szovjet gyártmányú BTR-60PB 8x8 páncélozott jármű Heidar-7 frissítését 23 mm-es ágyúval​

Ami érdekes az a stabilizált torony, meg az ERA alkalmazása.