Az belefér 180 millió forintba? Mert akkor itt összedobhatnánk…Abból a pénzből, amit a Gestamenre költöttünk, kijött volna a MH golyószóró/LMG-igénye, és a FN MINIMI világmárka. Pár ezer darab kellene.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az belefér 180 millió forintba? Mert akkor itt összedobhatnánk…Abból a pénzből, amit a Gestamenre költöttünk, kijött volna a MH golyószóró/LMG-igénye, és a FN MINIMI világmárka. Pár ezer darab kellene.
A helyzet az, hogy a hazai drónfejlesztés is zajlik.Persze, csak ugyanannyi pénzből lehetne már kis drónokkal valami K+F is. Nem gond, nekünk saját pisztoly, puska kell, mert az kovbojosabb! Sok kis szarul költött összegből jön az össze, hogy nincs ami kellene. De lesznek haza gyártású fegyverrel huszáraink!
Illetve lesz öngyilkos dróngyártás is.A Protar légvédelmi célrepülőgép fejlesztése Magyarországon I. rész
A Protar légvédelmi célrepülőgép fejlesztése Magyarországon II. rész
A Protar légvédelmi célrepülőgép fejlesztése Magyarországon III. rész
Avagy biztos felesleges is lenne az 10+ mérnök arra a témára, ami perspektivikus, jobb a piacról könnyen beszerezhető témára költeni.És honnan tudod hogy az nincs? A piros drónra is adtak lóvét. Ja hogy infó nélkül jó hőbölögni.
Lesz lesz lesz! Csakazért is lesz! Ameddig az adófizetőknek pénze lesz!A helyzet az, hogy a hazai drónfejlesztés is zajlik.
Illetve lesz öngyilkos dróngyártás is.
[HUN] HERO drón család
Az a bizonyos másik sajtóközlemény Tehát igaz volt, csak hamar kijött. Kamikaze drónok készülnek Magyarországon + videók https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/08/kamikaze-dronok-keszulnek-magyarorszagon-videok Vegyesvállalatot hoznak létre Magyarországon harci drónok gyártására – jelentette...forum.htka.hu
Nem hiszem, hogy itt ez összejönnek, másrészt szerintem ennél több adófizetői pénz mehetett ebbe a projektbe.Az belefér 180 millió forintba? Mert akkor itt összedobhatnánk…
Sokkal több.Nem hiszem, hogy itt ez összejönnek, másrészt szerintem ennél több adófizetői pénz mehetett ebbe a projektbe.
Ok. de a tízszer több is még bőven az aprópénz kategória. Szerintem egy nagy költségvetésű rendszer, simán elbír néhány olyan projektet, ahol nagy a kockázat de nagy a nyereség reménye is. Azt elfogadom, hogy a te piacismereted alapján ebben nincsen meg a nagy nyereség reménye (nyereség alatt nem csak a pénzt kell érteni), de igen is helyük van a manapság startupnak nevezett dolgoknak is. Nyilván nem arra kell alapozni.Sokkal több.
Inkább kiadok több pénzt a tudásért amivel megspórolok 10 év szenvedést és helyben toporgást amire gyorsabban tudsz alapozni.Ok. de a tízszer több is még bőven az aprópénz kategória. Szerintem egy nagy költségvetésű rendszer, simán elbír néhány olyan projektet, ahol nagy a kockázat de nagy a nyereség reménye is. Azt elfogadom, hogy a te piacismereted alapján ebben nincsen meg a nagy nyereség reménye (nyereség alatt nem csak a pénzt kell érteni), de igen is helyük van a manapság startupnak nevezett dolgoknak is. Nyilván nem arra kell alapozni.
Az a baj, hogy a hadiipar fejlesztés az ország védelmi képességeinek kialakításának fölé van rendelve. Csak ezzel az irányvonallal nagyon rá lehet baszni és nem úgy néz ki, hogy az idő nekünk dolgozik.
Szerintem sem időben sem anyagilag nem éri meg és igazából különösebb haszna nincs a kézifegyver fejlesztésnek. A távlati haszon esélye a telített és szűkülő piacok miatt csekély rövid távon meg egyértelműen előnytelen az egész.
Túl sok a tanulópénz igazából eredménytelenül.
Na az baszna be.Amúgy is nagy a haverság az RM-el, vegyék meg az ő karabályukat amit az AUG-vól fejlesztettek a Steyer-el.
Na az baszna be.
Van egy normálisan működő gépkarabélyunk ami egykét minimál reszeléssel (amit a csehek meg is tettek most az ukrán tapasztalatok alapján) teljesen ellátja a feladatát minek keresgéltek máshol?Nincs jó véleményed a cuccról?
Ha jól tudom lényegépen egy hagyományos felépítésű AUG.
Tudod léteznek ilyen úri hóbortok, hogy szellemi tulajdon védelme és hasonlók.Ha már mindenáron magyar kézifegyvert akarunk, és tudjuk, hogy a CZ-ből van pisztoly, géppisztoly, gépkarabély, battle rifle, illetve van Unique Alpine mesterlövészpuska, de nincs LMG, és a seregnek alig van M249-ese, miért nem mentünk rá kizárólag arra?
És ha már kell LMG, miért nem lehetett lemásolni egy bevált modellt?
Mert nem éri meg 1000 db-ért kifejleszteni egyet inkább meg kellet volna venni ezt és legyártani az ArzenálbaHa már mindenáron magyar kézifegyvert akarunk, és tudjuk, hogy a CZ-ből van pisztoly, géppisztoly, gépkarabély, battle rifle, illetve van Unique Alpine mesterlövészpuska, de nincs LMG, és a seregnek alig van M249-ese, miért nem mentünk rá kizárólag arra?
És ha már kell LMG, miért nem lehetett lemásolni egy bevált modellt?
Egyetértek.Mert nem éri meg 1000 db-ért kifejleszteni egyet inkább meg kellet volna venni ezt és legyártani az Arzenálba
Vagy ezt:
És nem kellet volna évek elszarni...
Erről a törököket kérdezd meg pl.Tudod léteznek ilyen úri hóbortok, hogy szellemi tulajdon védelme és hasonlók.
Neked - meg minden katonának - meg az lenne az érdeked, hogy minél nagyobb sorozott haderő álljon mögöttetek, 3 gyengén feltöltött dandár profi haderő SEMMIT nem állít meg. 'Oszt mégsem kampányolsz bőszen amellett.Neked mint állampolgárnak is ennek kéne lennie, mert fegyvergyár még nem állított meg támadást (bár én nem tartok ilyesmitől).
2:05-től 3:18-ig magyarázza a visszarugás lényegét, magyarán, hogy a toklemez hátsó részének nekiütköző zárszerkezet okozza döntően. Én ezt a következtetést csak a videókat nézve le tudtam vonni.
Akkor gondolom egy forgó-tolózáras puskának már nincs is visszarúgása...2:05-től 3:18-ig magyarázza a visszarugás lényegét, magyarán, hogy a toklemez hátsó részének nekiütköző zárszerkezet okozza döntően. Én ezt a következtetést csak a videókat nézve le tudtam vonni.