És kezdődik a böszmeség.mégis csak a német szervezetet vesszük át totál?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És kezdődik a böszmeség.mégis csak a német szervezetet vesszük át totál?
Miért is ? Miért is lenne baj ha ebben is átvennénk a német szervezeti példát, nagyrészt úgy is azt követjük. Nekem nincs bajom ezzel, és az orosz ukrán háború rámutatott arra, hogy bizony a Guderián és trs. által kitalált rendszer még ma is működő képes egy kis módosítással (a technikai fejlesztések miatt) Tehát ha átvesszük az nem baj, ha nem az sem ezért nem kell hisztizni.És kezdődik a böszmeség.
Ha a raj tovább oszlik tűzcsoportokra, akkor ki vezeti a másodikat?De megfejtem nektek mielőtt elkezd terjedni a hülyeség
A raj parancsnoka a kocsi parancsnok, a deszanté pedig a rajpk helyettese.
Szóval az 3 raj plusz rajpk 3×9
Tehát 27 ember?De megfejtem nektek mielőtt elkezd terjedni a hülyeség
A raj parancsnoka a kocsi parancsnok, a deszanté pedig a rajpk helyettese.
Szóval az 3 raj plusz rajpk 3×9
Mert 25x ki lett mondva hogy nem vesszük át a nèmet szervezeti rendszert egy az egyben és ez akkor is így lesz ha minden héten megkerdezed.Miért is ? Miért is lenne baj ha ebben is átvennénk a német szervezeti példát, nagyrészt úgy is azt követjük. Nekem nincs bajom ezzel, és az orosz ukrán háború rámutatott arra, hogy bizony a Guderián és trs. által kitalált rendszer még ma is működő képes egy kis módosítással (a technikai fejlesztések miatt) Tehát ha átvesszük az nem baj, ha nem az sem ezért nem kell hisztizni.
A tűzcsoport pk?Ha a raj tovább oszlik tűzcsoportokra, akkor ki vezeti a másodikat?
És mi akkor is maradunk a 44 darabos hk zlj nál még ha a németek is már átálltak? Csakazértis ?Mert 25x ki lett mondva hogy nem vesszük át a nèmet szervezeti rendszert egy az egyben és ez akkor is így lesz ha minden héten megkerdezed.
Főleg hogy a hk zászlóaljon kívül mást nem vettünk át és németek is átállnak az 56 kocsisra
Mea culpa.Szerintem csak szimplán nem foglalkoztak vele hogy ott legyenek. De ha megfigyeled 1 emberen van csak járműves sisak mindegyik sorban.
Akkor úgy kérdezem az kicsoda az új raj szerkezetében? A btr-nél a desszanttal ment a raj pk és a pkh, így egyértelmű volt a tűzcsoportok alakulása.A tűzcsoport pk?
Mi átállunk?Mert 25x ki lett mondva hogy nem vesszük át a nèmet szervezeti rendszert egy az egyben és ez akkor is így lesz ha minden héten megkerdezed.
Főleg hogy a hk zászlóaljon kívül mást nem vettünk át és németek is átállnak az 56 kocsisra
nem a btr nél a pkh volt a kocsiparancsnok. a lynx esetében a harcjármű adottságai és képességei lehetővé teszik hogy a raj pk a harcjárműből irányítsa a deszant manővereit mind tűzzel mind élőerővel mert sokkal több információ áll rendelkezésére mint a btr esetében így jobban átlátja a terepet és a szituációt ezért könyebben tudja meghozni a megfelelő döntést.Akkor úgy kérdezem az kicsoda az új raj szerkezetében? A btr-nél a desszanttal ment a raj pk és a pkh, így egyértelmű volt a tűzcsoportok alakulása.
Már mi is áttértünk az 56 db- os zászlóaljra 12 db T72- es lesz az áttörő ék.És mi akkor is maradunk a 44 darabos hk zlj nál még ha a németek is már átálltak? Csakazértis ?
bocsánat a raj önállóan nem képes feladatot végrehajtani csak részfeladatot.nem a btr nél a pkh volt a kocsiparancsnok. a lynx esetében a harcjármű adottságai és képességei lehetővé teszik hogy a raj pk a harcjárműből irányítsa a deszant manővereit mind tűzzel mind élőerővel mert sokkal több információ áll rendelkezésére mint a btr esetében így jobban átlátja a terepet és a szituációt ezért könyebben tudja meghozni a megfelelő döntést.
a pkh vezeti a deszantot. hogy tüzcsoportokraválláskor ki melyik tűzcsoportnak a pk ja ez sokmindenen múlik elsősorban a raj pkn másodsorban a pkh n. ez elég rudalmas és feladatfüggő meg attól is függ kik azok az emberek akik a legalkalmasabbak ezekre a feladatokra (itt a döntésbe szerepe lehet a rangidősségnek a tapasztalatnak a kiképzésnek az ügyességnek az alkalmazott fegyverek fajtájának stb...)
ezen a színten nincs fellülről megadott vagy irányzott személy a tűzcsoport pk feladatok ellátására. teljes mértékben rugalmas.
ugyanis a legkisebb alegység ami önálló feladatvégrehajtásra képes az a raj. éppen ezért eddig van meghatározva. (persze most lövészekről beszélünk szakcsapatoknál vagy más fegyvernemeknél persze más a felállás.)
Nekem már akkor feltűnt, amikor tegnap láttam először a képet. Persze én is a raj felépítésen agyaltam, aztán persze nap közben volt 'oszt rohanni kellett.Mea culpa.
Ezt nem figyeltem.
Bár nekem a törzs akkor is hiányzik.
Masrèszt szemlèken az egèsz állomány szokott sorakozni.
De itt a fejvèdő tènyleg árulkodó.
Azért mert vettünk egy 8 fő deszant szállítására képes IFV-t...Miért is ? Miért is lenne baj ha ebben is átvennénk a német szervezeti példát, nagyrészt úgy is azt követjük. Nekem nincs bajom ezzel, és az orosz ukrán háború rámutatott arra, hogy bizony a Guderián és trs. által kitalált rendszer még ma is működő képes egy kis módosítással (a technikai fejlesztések miatt) Tehát ha átvesszük az nem baj, ha nem az sem ezért nem kell hisztizni.
és mennyi is volt egy páncélgránátos raj létszáma 1944 -45 német tábla szerint? Mit is írtam, hogy milyen német rendszert veszünk át? És mit is írt Kriss kollága mire is térnek át a németek pontosabban vissza már a páncélosoknál is? Szépen visszatérnek a már kialakított harcban bizonyított rendszerhez a németek így az ukri orosz háború tanulsága ként.Azért mert vettünk egy 8 fő deszant szállítására képes IFV-t...
6 fő volt általában, mert annyi tudott normálisan harcolni járműből páncélos harcrendben.és mennyi is volt egy páncélgránátos raj létszáma 1944 -45 német tábla szerint? Mit is írtam, hogy milyen német rendszert veszünk át? És mit is írt Kriss kollága mire is térnek át a németek pontosabban vissza már a páncélosoknál is? Szépen visszatérnek a már kialakított harcban bizonyított rendszerhez a németek így az ukri orosz háború tanulsága ként.
Az 56 kocsis zászlóalj amerikai standard évtizedek óta.és mennyi is volt egy páncélgránátos raj létszáma 1944 -45 német tábla szerint? Mit is írtam, hogy milyen német rendszert veszünk át? És mit is írt Kriss kollága mire is térnek át a németek pontosabban vissza már a páncélosoknál is? Szépen visszatérnek a már kialakított harcban bizonyított rendszerhez a németek így az ukri orosz háború tanulsága ként.