Sziasztok,
@dudi keresere reszletezem a korabbi hozzaszolasomat:
Az interneten is megtalalhato szervezeti szabalyzat cenzurazatlan reszeben benne van, hogy 2 db kulonleges muveleti osztag van a dandarban. Kozismert, hogy eredendoen USA SF mintara kerultek ezek kialakitasra, amik egyenkent 6 db kulonleges muveleti csoportot tartalmaznak, egyenkent 12 fovel. Szerintem 2 alaprendeltetesu osztag (= szazad), plusz tamogatok es kikepzok az normalisan egy kisebb zaszloalj. De semmikeppen se nevezheto 1 szazadnak, tehat onmagaban csak a magyar SF katonak miatt sem lenne elfogadhato, hogy 1 szazadra csokkenjen az ejtoernyosok szama (ami
@ravenlord eredeti felvetese volt).
Szerintem az is kozismert, hogy az SF katonak alapfelatadatanak resze, hogy teljes letszamukban ejtoernyos katonak legyenek (hiszen barmelyik csoportnal elofordulhat, hogy ejtoernyovel juttatjak ki oket; de ezt szerintem nem kell magyarazni senkinek se)
A szervezeti szabalyzatban benne van az is, hogy 2 rohamlovesz osztag van a dandarban. Errol sokkal kevesebb informacio van, de alapvetoen erre is igaz, hogy 2 harcolo szazadnyi ero az egy kisebb zaszloalj, veletlenul sem egy szazad.
Szerintem valoszinutlen, hogy tomeges (szazad szintu) ejtoernyos bevetes legyen, de szerintem az ejtoernyos kikepzes onmagaban olyan mertekben emeli a kikepzes szinvonalat, hogy csak ezert megeri (nem veletlenul hivjak a "batrak sportjanak" az ejtoernyozest, segitsegevel a kikepzes soran ki lehet szurni azokat, akik eles helyzetben alkalmatlanok lesznek).
A wiki szerint is a felderito ezredben 1 db melysegi felderito szazad van.
Szerintem az is kozismert, hogy egy melysegi felderitonek az egyik kijuttatasi modja az ejtoernyo.
Szoval osszefoglalva harcolo alegysegbol van 5 szazadnyi ero, akik ejtoernyosok, erre rajon meg az, akik kikepzok, pilotak, ... akik szinten ejtoernyosok.