Nem. 2 zászlóalj elöl, 1 hátul. Az elöl levő zászlóaljaknál 2 század elöl, 1 hátul.Nem 6 az a 4?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem. 2 zászlóalj elöl, 1 hátul. Az elöl levő zászlóaljaknál 2 század elöl, 1 hátul.Nem 6 az a 4?
A számok amikről mindenhol beszélnek teljes feltöltöttség mellett értendők, mert csak ennek van értelme.Van egy hadrend, ami a háborús tapasztalatok alapján lett kialakítva, figyelembe véve az egységek létszámát, fegyverzetét, stb.
Például egy lövész raj mindig együtt mozog, és csak annyira szóródik szét, hogy egy esetleges találat ne az egész rajt semmisítse meg, de a tagjai tudjanak egymásnak segíteni. A lövész rajokat szintén úgy helyezed el, hogy szükség esetén egymást is tudják támogatni. stb.
Amikor én voltam katona, akkor a 2 elől 1 hátul szervezés volt. Ez azt jelenti, hogy a zászlóalj két százada elöl volt, a harmadik század hátul tartalékban. Az ezrednél ugyanez. Két zászlóalj elöl, a harmadik hátul tartalékban. Vagyis a 9 századból csak 4 volt egyszerre elöl, a többi tartalékban, pihenőben. Ez biztosítja, hogy tudd váltani az elöl levő katonákat, és legyen erősítés, ha arra van szükség.
Egyébként ez a "dandár 15 km-en védekezik" ez akkor igaz, ha van ennyi katonád. Ha nincs, akkor jön a mozgó hadviselés, meg az, hogy nem dandárok megy hadosztályok manővereznek, hanem századok meg zászlóaljak és csak a kulcsfontosságú pontokat véded fixen.
Van egy hadrend, ami a háborús tapasztalatok alapján lett kialakítva, figyelembe véve az egységek létszámát, fegyverzetét, stb.
Például egy lövész raj mindig együtt mozog, és csak annyira szóródik szét, hogy egy esetleges találat ne az egész rajt semmisítse meg, de a tagjai tudjanak egymásnak segíteni. A lövész rajokat szintén úgy helyezed el, hogy szükség esetén egymást is tudják támogatni. stb.
Amikor én voltam katona, akkor a 2 elől 1 hátul szervezés volt. Ez azt jelenti, hogy a zászlóalj két százada elöl volt, a harmadik század hátul tartalékban. Az ezrednél ugyanez. Két zászlóalj elöl, a harmadik hátul tartalékban. Vagyis a 9 századból csak 4 volt egyszerre elöl, a többi tartalékban, pihenőben. Ez biztosítja, hogy tudd váltani az elöl levő katonákat, és legyen erősítés, ha arra van szükség.
Egyébként ez a "dandár 15 km-en védekezik" ez akkor igaz, ha van ennyi katonád. Ha nincs, akkor jön a mozgó hadviselés, meg az, hogy nem dandárok megy hadosztályok manővereznek, hanem századok meg zászlóaljak és csak a kulcsfontosságú pontokat véded fixen.
Egyáltalán nem elméleti.Több gyakorlaton zászlóalj tartalék volt a századunk, aztán persze csere...
Igen a 15 km nagyon széles sáv egy dandárnak szerintem is, eléggé elméleti.
Klapka 2 zászlóalj, hmvhely másik zászlóalj, debrecen 2? Nem fog az összes kijönni a 209-ből.A huszar ezred vagy mi a tokomhoz muszaj lesz
Csak 200x lett elmondva melyik alakulat lesz lynxen.Klapka 2 zászlóalj, hmvhely másik zászlóalj, debrecen 2? Nem fog az összes kijönni a 209-ből.
200x megváltozott már minden. Na meg vagyok olyan optimista, hogy ha berhelitek is a btr-t, egy idő után csak le lesz cserélve az is.Csak 200x lett elmondva melyik alakulat lesz lynxen.
Ahogy kineznek a dolgok az unokamnak is azt fogjak mutogatni es majd mondom neki -nezd unokam a dedi is ezzel ment volna az imperialistak ellen..200x megváltozott már minden. Na meg vagyok olyan optimista, hogy ha berhelitek is a btr-t, egy idő után csak le lesz cserélve az is.
B52 is emberkent mar egy nyudijas lenne jo idejeAhogy kineznek a dolgok az unokamnak is azt fogjak mutogatni es majd mondom neki -nezd unokam a dedi is ezzel ment volna az imperialistak ellen..
-de papa dedi nem volt katona…
-tudom az en dedim ment vele
Elméletben: össz 3 zászlóalj, 2hmvh, 1 Debrecen. Tata nuku.Klapka 2 zászlóalj, hmvhely másik zászlóalj, debrecen 2? Nem fog az összes kijönni a 209-ből.
Na de egyszer majd valamikor Klapkásoknak is az illene, nem arma/patria/mbombe. Nem?Elméletben: össz 3 zászlóalj, 2hmvh, 1 Debrecen. Tata nuku.
A huszarezrednel lett bejelentve, hogy ők is lynxennlesznek, 1 osztály.
Amennyire látszik, most az az elv, hogy a tényleges , harcoló dandárt - egy darab - úgy szedik majd össze.Na de egyszer majd valamikor Klapkásoknak is az illene, nem arma/patria/mbombe. Nem?
Értem hogy átmeneti időszakban igyekeznek minden alakulatnak kedvezni valami újjal.
Csak 200x lett elmondva melyik alakulat lesz lynxen.
Tatának 2 lövész zászlóalja van.Hódmező mellett még melyik és hány zlj ? Én Tatára vittem volna először. Illetve mind azzal szereltem volna fel, a dandár aktív gránátos zászlóaljait. Most van 2 ? 3 ?
Ahogy kineznek a dolgok az unokamnak is azt fogjak mutogatni es majd mondom neki -nezd unokam a dedi is ezzel ment volna az imperialistak ellen..
-de papa dedi nem volt lovesz katona…
-tudom az en dedim ment vele
Elméletben: össz 3 zászlóalj, 2hmvh, 1 Debrecen. Tata nuku.
A huszarezrednel lett bejelentve, hogy ők is lynxennlesznek, 1 osztály.
évente 1-2 alkalommal a Bakonyban - más hol nem is igazán fér el egy komplett dandár...Mégis hogy tudnák gyakorolni azokat a harcászati elemeket, ahol a Leopárdokkal kombinatívan kell együttműködni harc közben
Na és mit csinál a két lövész zászlóaljuk btr-en?Elméletben és gyakorlatban, egy dandár nehézfegyver anyagát rendeltük meg. Ez normális esetben ,egy dandárban kellene hogy összpontosuljon. Mivel a Honvédség a nem normális haderő kategóriát testesíti meg, ezért érthető hogy szétszórják. Abból az apropóból kiindulva gondolom, hogy a NATO felajánlásunkat, az 1 dandárnyi erőt, a haderő egészére vetítik ki. Itt valamennyire érthető, ha a másik két dandár is kap Lynx harcjárműveket. Az már viszont szerintem, elfogadhatatlan lenne, hogy épp a tatai alakulat ne kapjon.
Mégis hogy tudnák gyakorolni azokat a harcászati elemeket, ahol a Leopárdokkal kombinatívan kell együttműködni harc közben ? Nem gyakorlatra gondolok, hanem a sima, napi harcászati kiképzésekre. Talán hetente trélerezik a Lynxeket Hódmezőről, Debrecenből, Szomódra, vagy a Bakony egyéb gyakorlóterére ? Biztos hogy nem.
Bár a Honvédség esetében, az ellenség megtévesztése okán, bármit el lehet képzelni, persze.
Na és mit csinál a két lövész zászlóaljuk btr-en?