A volt Jugoszláviátol örökölték.....És mivel a 90es éveket végig háborúzták,és azota is elég instabil a környezetük,nem hagyták leépülni.És honnan van a nekik van hadiiparuk?
Különben miközben ment itt OV üneplése,közutálatott vivtam ki magamnak,mikor rámutattam két dologra.1,hogy OV a Keleti féle haderőreform leállitásával ölte meg az akkor még azért létező magyar hadiipart 98ban.2,hogy a Zplan semmiféle önálló hadiipart nem eredményez.....
Hát erre szakszerűen vállaszolni kb 20 oldal lenne,kutyafuttában.Maradjunk annyiba,hogy a szerb manővererők koránt sem szupernehéz technikára épül.De a miénk igen,ami sokkal nagyobb és drágább logisztikát igényel.Attól még ugyanúgy sárba ragadnak, hk aknára futnak és be is indítják, a pancélelemeket meg az apró motort, pihepuha lanctalpat nekik nem kell utánlogisztikázniuk többszáz technikára mer' szerbek! Bizonyám! És különben is óriás állam és költségvetés, mi nem tudjuk ezt, de nem ám.
Na állj meg vándor!Te ne beszélj nekem arroganciárol,miközben b+ezel és kötelet ajálasz.....És csak magyarázod, mintha nem olvastuk volna ezerszer. Van amiben egyetértünk, van amiben nem, de ez a végletes arrogancia, ez elég szarul fest.
M80 korszerűsitve nincs 15 tonna,Lynx 45 tonnás,korszerűsitett Marder meg közel 40.....És jugó örökség,nem fejlesztenek láncos lövészszállitót.Amiben a harckocsi meg az IFV ugyanannyira láncos mint a miénkben ami mellé tehetnek kerekes vackokat ugye? Mondd, hogy nekik kerekes az M-80, tökre el fogjuk hinni.
Szerb dd-ok különben 5 manőver zl-asak.1hk,2 gépesitett (ezek vannak ellátva M80okkal),2 gyalog,amiket kerekesekkel fognak gépesitett szintre fejleszteni.Egy csöves tüzérosztály,és egy sorozatvető osztályuk van.Zl tüzérségükben is vannak könnyű sorozatvetők.