mert 60-80 ilyen roman csodat egy zlnyi teruletvedelmis is ki tudna szedni RPGvel az elore kiepitett poziciokbol (es igen, rajonkent van vagy 3-4 ilyen legalabb azaz az elso sorozat utan mar masik helyen vannak.)
Erről nem vagyok meggyőződve. Ha csak RPG-d van, akkor az ellen hk már közvetlen előtted van, a kísérő lövészekkel együtt, tehát bármely kézifegyver lőtávolságán belül. Az SzPG is csak 600-800 m-ig használható, attól feljebb csak "tiszta időben" 1300 m-ig. Sajnos már az is a gpu-k lőtávolságában van. Nagy hátrányuk ezeknek a pct fegyvereknek, hogy csak az első és egyeteln lövés leadására van lehetőség lesből. Utána könnyen ki lehet szúrni a TÁS helyét.de az ilyen roman-szintu cuccokat es az ellenuk bosegesen elegendo SZPG-RPG-stb cuccokat meg hasznaltam is, tudom, hogy nagyon is hatekonyak
Ennél messzebbről kell megkezdeni a hk-k, gyhj-k tizedelését lehetőleg meghagyva az esélyt a TÁS váltásra.
Kellenek a páncélozott harcjárművek elleni harcra felkészített alakulatok, hiszen ez is speciális területe az összfegyvernemi harcnak és sajátos kiépzést igényel, amit a sima lövész nem kap meg teljes mértékben. A páncélelhárítás is több lépcsős szervezést igénylő folyamat a védelemben.
Szerintem az alkalmazásuk csúcsa volt a Vegyes Páncéltörő osztályok/ütegek megjelenése és voltam is egy ilyen közös lövészetükön. Szépen kiegészítették egymást az ágyúk/rakéták/gránátvetők.