Rengeteg hadifogoly beszámolóban szerepel hogy utolsó pillanatban közölték hogy hová mennek és mi a feladat.Ezt te komolyan elhiszed?! Egy ekkora deszantműveletet így hajtanának végre??? (Ki lehetne már adni egy 2x1000 oldalas könyvet Mítosz és valóság, azaz a propaganda hatalma című könyvet.)
Próbálom elképzelni, ahogy a kilőtt járművéről elrepül "valamilyen fedezék közelébe". (Más megoldás nemigen van, mert ugye "képszakadás" volt.)
Ebként én is túléltem, ott voltam nem messze a "valamilyen fedezéktől" 34,5 méterre a hogyishívják és a tudodmi között, szerencsére rámesett Szergej, tudod az a nagydarab, alacsony szőke gyerek és a holtteste felfogta az izéket. Én még az ukránok érkezése előtt magamhoz tértem és egy laposkerekű biciklivel elkarikáztam. Kurvára leizzadtam, úgyhogy javasolni fogom, hogy rendszeresítsék a kerékpárpumpát az orosz hadseregben. Így, ha legközelebb pumpával indulunk gyakorlatra, akkor tudni fogom, hogy hazudnak.
A hosztomeli reptér elleni akció valóban nem volt egy siker történet - videó is volt hogy több arra tartó helikoptert lelőttek - végül fel kellett adják a repteret és környékét.
A sztori részleteiről meg mindenki gondol amit akar. Az tény, hogy a front mögé dobott erőket mint a VDV kellő támogatás nélkül mindig felőrlik. A támogató konvoj elakadt, a légi fölény sem volt meg...