No,hogy ifjú vitéz uracskák tudását öregbitsük.....Mit húztál te ki max…Tudod mit…. te katonaságot maximum képen láttál amikor elvezttél előtte.
Basszus te kamionos vagy akkor vagy buszos esetleg mozdonyvezető,ha ennyit vezettél Ebből van a sok baleset amikor kamion vezetés közben fórumon irogatsz
Vicckategória vagy ezzel a szöveggel bonts fel egy kefirt! Ne személyeskedj……
Mikor még a plasztik tankot tologadtad a szőnyegen,és brümmögtél hozzá,volt olyan,hogy sorkatonaság......Mikor egy 50es,60as,vagy még öregebb emberrel beszélsz,akkor bizony olyannal beszélsz,ki 12-24 hónapot lehúzott mundérban-ingyen.Hazafias kötelességből.Ezek az emberek nagyon jol tudják,hogy viszitek a seregben a gömbölűt,és guritjátok a szögletest.
Aztán,a BMP egy úszóképes harcjármű.Szép nagy lapos hasa van.Mikor még volt tél,meg hó,és utána hóolvadás,volt bizony rendesen raszputyica a la hungaicai.Ilyenkor ha plyan volt a talaj,vagy elötte jol összejárták,a BMP fel tudott ülni a trutyira.És ha a hasán a tapadási erő nagyobb volt,mint a lánc alatt a talaj adhézió,akkor bizony nem ment sehova.....(láttam ilyet románban hóvihar után hóban is.Dobozos szállitó változatu BMP csak szórta maga alól a porhavat,de nem ment sehova).Csak kapart egyhelyben.Kraz viszont nem ült fel.Lesüllyedt a trutyiba,és ha a kerék fogta a kemény altalajt,akkor bizony elment ott,ahol a BMP elakadt.(viszont ha elakadt ilyenkor,no akkor lehetett vakarózni mire kiszedted).Van biza ilyen is.
Nem tudom mi a szarzsid,milyen oktatást kaptál,de olvasás értelmezést picinkét még tanulni kell.Mintha irtam volna,hogy a láncos mindig is jobb terepjáró lesz-de ez csak 1(egy) szempont.Van még pár.Erőforrás gazdálkodás,hadműveleti-harcászat,fenttarthatóság,ezek szintézise meg ad egy doktrinális követelményt.Amiben bizony csak egy szempont a harcászati terepjáró képesség.(vagy inkább adna,ha a propi komolyan vehető lenne.Doktrinánk valójában továbbra is az,hogy a NATO,és főleg az a csúnya USA majd megvéd minket.....)
Ja,és nem személyeskedek,csak annyira,mint azok a kicsi huszárok,kik túl nagy lovon űlnek.Kisebbre kéne ülni,mert ez a nagy ló árt a kicsi sejhajuknak