A színaránynak azonosnak kell lennie!Nálunk nincsenek meghatározott arányok és formák. Más és más a leopardon, a pzh-n, a gidránon, a hiúzon és a büffelen is.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A színaránynak azonosnak kell lennie!Nálunk nincsenek meghatározott arányok és formák. Más és más a leopardon, a pzh-n, a gidránon, a hiúzon és a büffelen is.
Csendben maradtál volna, bölcs maradtál volnaNagyon nem! És ez az, amit nem fogsz fel.
Ez egy valós LCS festés.
Sosincs olyan környezet, ahol alapvetően az egész hajó festése beolvadás szempontjából működnie kellene. Nappal a fekete (antracit még jobb a még csalósabb színe miatt), míg sötétedésben a világos (haze white) üt el a környezettől. Mégis ilyenre festették. A 2. világháborús fehérrel festett zebra festésről már nem is beszélve.
Itt egy videó, hogy nem fotóbolt:
Te most tényleg összehasonlítod a frissen mosott leopardot a tökig sáros BTR-rel?Az ember csak hisz a saját szemének.
Ha ugyanilyen távolságokra tennél minden leopard mellé egy t72-t, azok már sokkal közelebb is nehezebben volnának észlelhetőek.
btr-ek a pusztában:
Leopardok a pusztában:
Cukikocka és leopard egymás mellett. Az ember figyelme egyből a harckocsira szegeződik:
Leopard és btr, agyanaz a hatás:
A "boci" gyakorló sem véletlenül lett kidobva. Messziről kiszúrtad benne a magyar bakát, mert nagyon eltért a környezetétől.
A 2015m nagyon jól sikerült, mert figyelembe vették ezt, ellentétben a járművek festésével.
A Boci úgy volt szar, ahogy volt. Kár, hogy a harcjárművek festése arra emlékeztet.Itt egy elég jó cikk a működésről. Ebben találtam az állatfelismerős videót.
Alapvetően az algoritmus bemeneten kap egy csomó képet a lehetséges célpontokról. Esetleg bonyolultabb esetben 3D modellt, amit több nézetben is képes felismerni. De egyértelműen egy 2D-ben "látó" algoritmusnak csak a forma és a kontraszt lehet a felismerés alapja.
Nincs értelme. Ha ismered a refrakcióból származó színkeverés lényegét, akkor tudhatod, hogy max. színtartományokat lehet megadni ugyanis nagyon sokat befolyásol a visszavert fény színén egy csomó faktor. Kezdve a megvilágító fény színével, a beesés szögén át, egészen a festék öregedéséig. Ez viszont olyan mértékű bizonytalanságot, és számítási igény növelést jelent, hogy sokkal egyszerűbb a sziluett/alak alapján való azonosítás.
A sárga élénkségének rejtő mivoltára pont az A4-esekkel egy példa:
Nézd meg a legtávolabbi harckocsi sárgáit, meg a háttérben lővő őszi/téli mező kiszáradt füvét.
És, hogy mennyire nincs sárga a magyar tájban:
Hja és nézd meg az egykori boci egyenruhában lévő sárga színét. Az sem véletlenül lett olyan, amilyen
Mondom, nekem jó ahogyan vagy, csak nem feltétlenül volt alaptalan a felvetés.Hagyjuk már ezt a rossz értelemben vett hagyományhoz nyúlást! Nagyjából 1990 óta ék felségjelzés van a repülőinken és ki tudja mióta a harcjárműveken. A 33 év nem elég a hagyományhoz? A bemutatott szögletes felségjelzést (nem tudom mi a pontos neve) kb az 1930-as évek közepétől 1944-ig használták, nagyon max 14 évig.
Ezek nem frissen lettek mosva. Napok óta a gyakorlótéren voltak, és le is lettek álcázva. Ilyenek a leopárdjaink amikor sarasak.Te most tényleg összehasonlítod a frissen mosott leopardot a tökig sáros BTR-rel?
A Boci nem a sárga miatt lett kidobva, hanem a tűl sötét alapszínű barna miatt.
Ahelyett, hogy a harcjárművek festésénél elővettek volna egy ilyen sáros fotót egy BTR-ről, aztán a sárga helyett ilyen homokszínt festettek volna fel.Az ember csak hisz a saját szemének.
Ha ugyanilyen távolságokra tennél minden leopard mellé egy t72-t, azok már sokkal közelebb is nehezebben volnának észlelhetőek.
btr-ek a pusztában:
Leopardok a pusztában:
Cukikocka és leopard egymás mellett. Az ember figyelme egyből a harckocsira szegeződik:
Leopard és btr, agyanaz a hatás:
A "boci" gyakorló sem véletlenül lett kidobva. Messziről kiszúrtad benne a magyar bakát, mert nagyon eltért a környezetétől.
A 2015m nagyon jól sikerült, mert figyelembe vették ezt, ellentétben a járművek festésével.
milyen magánakciót? ha álcázni kell a sár mindig játszik egyébként. Mosás miatt nemszereti a kezszem ha csak 1 napra gurul ki a kocsi a gyakttérre. ebbe semmi meglepő nincs akármilyen lenne is a festése a harcjárműveknek adott környezet adott színtónusú földjét használnák álcának ha nem elég retkes a gép magától... és a föld szine tájegységenként más.Ahelyett, hogy a harcjárművek festésénél elővettek volna egy ilyen sáros fotót egy BTR-ről, aztán a sárga helyett ilyen homokszínt festettek volna fel.
Egy jóideje belinkeltem ide egy nyári gyakorlat fényképét, ahol a Leo-2-kön a sárga foltokat bekenték sárral. Ez mindent elmond a festésről. A katonák sem hülyék, látják amit látnak. (És nem látják aminek jó az álcázása.) Nem csodálkoznék, ha elöljárói rendeletben tiltanák meg az ilyen magánakciókat.
Ők komolyan vették a "jó'van az úgy, majd bekenjük sárral" mondást.Ahelyett, hogy a harcjárművek festésénél elővettek volna egy ilyen sáros fotót egy BTR-ről, aztán a sárga helyett ilyen homokszínt festettek volna fel.
Egy jóideje belinkeltem ide egy nyári gyakorlat fényképét, ahol a Leo-2-kön a sárga foltokat bekenték sárral. Ez mindent elmond a festésről. A katonák sem hülyék, látják amit látnak. (És nem látják aminek jó az álcázása.) Nem csodálkoznék, ha elöljárói rendeletben tiltanák meg az ilyen magánakciókat.
Akkor a véletlen műve, hogy különös figyelmet fordítottak minden rikító foltra.milyen magánakciót? ha álcázni kell a sár mindig játszik egyébként. Mosás miatt nemszereti a kezszem ha csak 1 napra gurul ki a kocsi a gyakttérre. ebbe semmi meglepő nincs akármilyen lenne is a festése a harcjárműveknek adott környezet adott színtónusú földjét használnák álcának ha nem elég retkes a gép magától... és a föld szine tájegységenként más.
Ez a tiszta BTR:Ezek nem frissen lettek mosva. Napok óta a gyakorlótéren voltak, és le is lettek álcázva. Ilyenek a leopárdjaink amikor sarasak.
Tehát a boci sem illeszkedett a környezethez, amiben alkalmazni kellett.
Ha megnézed a képeket, amiket beraktam, azokon is csak oldalt, főleg a futóművön van némi sár, és kicsit poros a hull. Semmi több.Ez a tiszta BTR:
Íg meg a koszos:
A Leopard kötényén van némi sár, aztán viszlát.
Nyár végén, ősszel bizony sok a sárga, barna a természetben. Juniusban nem.
Szerintem mindegy a szín. Csak sok legyen, amit le kell festeni.
Sajnos nincs sok.
Van már kb 100 gépünk, ilyen sárgával festve, nem lesz az már mostanában újra festve.
Szerintem neked van ért/zéked hozzá.
Eddig még semmi sem maradt eredeti színnel rendszerben, mindig változtak a koncepciók.
A nyugati eszközöket is átfestik, ha kell.
Nálunk pedig csak a változás biztos, sűrűn, nagyon.
Az A4-ek már elég fakók, kopottasak....
Abba biztos lehetsz, hogy marad.
Marha drága vegyi harcanyag, korrózió álló, és infrafényt nem visszaverő festék.
Hát nem tudom én ha ilyen sárgát látok optikán keresztül egyből odanézek mégegyszer....
Persze attól még maradni fog, és nem is olyan nagyon vészes.A környezetből kilógó geci nagy sárga foltra egyből visszanézel mert bassza a szemed, hogy az nem oda illik.
Szerintem ez nem egy használható dolog. Egyrészt valaminek a tömegét veszi el a csempe. Másrészt meg, ahogy az a Dzsihádmobil a frontvonalon veret, elsüti az ágyúját, vagy csak megnézik látható fényben, úgyis lebukik, szóval hát nem nagyon csináltál semmit.Hőkamera elleni álcázás
Ez az "álcázó csempe" szerintem is tévút: ha egy dzsipet látnak a front közelében, azt is szét fogják lőni! Túl macerás, energiaigényes, és pl. a mi esetünkben kellenének rések rá az APS-nek.Szerintem ez nem egy használható dolog. Egyrészt valaminek a tömegét veszi el a csempe. Másrészt meg, ahogy az a Dzsihádmobil a frontvonalon veret, elsüti az ágyúját, vagy csak megnézik látható fényben, úgyis lebukik, szóval hát nem nagyon csináltál semmit.