Azaz felette, ertem. Ez bitang. Ezzel hova saccolnad a sulyat egy 120-as verzionak, 52 kore vagy feljebb?Nincs Lvl.
6-osig mérik a stanagek. Afölött harckocsi védelmi szint és nincs szintezve.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azaz felette, ertem. Ez bitang. Ezzel hova saccolnad a sulyat egy 120-as verzionak, 52 kore vagy feljebb?Nincs Lvl.
6-osig mérik a stanagek. Afölött harckocsi védelmi szint és nincs szintezve.
En irtam $16-17M tippet, nem azzal kevered?
Oelikon 30 milis a lvl6? Mert akkor ja,Level 5[edit]
Kinetic Energy[edit]
25 mm APDS-T (M791) or TLB 073 at 500 m with 1258 m/s[1]
Angle: Frontal arc to centreline: ± 30° sides included, elevation 0°
Artillery[edit]
155 mm High Explosive at 25 m
Angle: Azimuth 360°; elevation: 0–90°
Level 6[edit]
Kinetic Energy[edit]
30 mm APFSDS or AP at 500 m[5]
Angle: Frontal arc to centreline: ± 30° sides included, elevation 0°
Az 5-ös szint fogja fogja a NATO 25 mm-est a 6-os a 30 milist és felette.
A 6+ általában majdnehogynem bármilyen gépágyút jelent. (az 57 milist nem tudom)
Na lényeg a lényeg, hogy amikor pumán tesztelték ugyan azt az AMAP heavy armor kitet akkor az 105 mm-ert fogott szemből.
Nem értem az értetlenkedéset az ötös szint a NATO standard 25 milist fogja (oerlikon) a 6-os alapnak ennél erősebb lőszert kell fogni.Oelikon 30 milis a lvl6? Mert akkor ja,
35milis sabot 150+ milit ut at,az uj orosz 57milis 250milit .Ketlem,hogy ezeket megfogna.
Hk feladathoz szemből fognia kéne a közepes minőségű hk lőszereket,oldalrol meg legalabb az orosz 30 milist..Bizton nem fér bele az 54 tonnaba.
Nem tudom sajnos. De mivel nem pakolták tökig vele a pumát gondolom nagyon hízlalt.Megkérdezhetem a 105 mm-s lövedék típusát. Jó eséllyel megmondom belőle mennyi az annyi.
Ennek ugye smemi koze ahhoz, meddig lehet veluk elloni.Röviden: Hát a lóf@szt!
Hosszabban, a mai ágyúk szórása 0.2 mill full ideális esetben. Ezt le tudod ellenőrizni bármely lőszerkatalógusban (Imi, Nexter....), ugyanis megadják a lövedékek szórását.
Ennek megfelelően a gyári lőtávolságot 2 km-en szokták garantálni. A mai nyilakkal elvileg a 3 km is elérhető.
De a fölé nem mennek.
Ennek megint nem ertem, mi koze ahhoz, hogy az instrumented es az effective firing range az sokkal nagyobb, mint ezek...?Annyira nem lőnek 5-6 km-re harckocsira, hogy tudtommal a harckocsi elleni világcsúcs (Challenger 1 vs. T-55) 3600 méter nyíl lövedékkel.
És 4700 méter egy üzemanyag szállító tartály kocsira....
Huh? Es teljesen sima a foldgomb mindenhol, es senki nem lathat el messzebbre, senki nem allhat magasabbra, mint az atlag 170 centi, vagy most mit szeretnel mondani?Ennek az is az egyik oka, hogy a tükörsima földfelület természetes görbülete 5 km-en 1.96 méter...
Mi vaaaan?6 km-en meg 2.82 méter. Nem is látnád mire lősz, még vízfelületen sem
Nem tudom sajnos. De mivel nem pakolták tökig vele a pumát gondolom nagyon hízlalt.
Impozans.Melyik lőszert? Súlya?Na lényeg a lényeg, hogy amikor pumán tesztelték ugyan azt az AMAP heavy armor kitet akkor az 105 mm-ert fogott szemből.
Ennek ugye smemi koze ahhoz, meddig lehet veluk elloni.
Ennek megint nem ertem, mi koze ahhoz, hogy az instrumented es az effective firing range az sokkal nagyobb, mint ezek...?
Huh? Es teljesen sima a foldgomb mindenhol, es senki nem lathat el messzebbre, senki nem allhat magasabbra, mint az atlag 170 centi, vagy most mit szeretnel mondani?
Szerinted miert vannak a szenzorok a harcjarmuvek tetejen, 3-4m magasan...?
(Sugok: teljesen egyenes terepen 10 feet magasan ~4 merfoldre - azaz ~6.5kmre - latsz el, ez itt kozismert. Saccperkabe ha egy 4 meter magasan ulo Lynx szenzorral felallnak egy mindossze ~3 meteres emelkedore, akkor mar ~10km lat el a szenzor. Etcetera, etcetera. Rajzold le es maris ki tudod szamolni.)
Csak lennének.Magyarán mondtál megint egy hülyeséget és most mellé beszélsz....
Annyi, hogy csókolom, megint bekopogott a valóság
Állni állhat, ahogyan a cél is lehet takarásban, mivel nem sík a talaj sehol sem...
Mondjuk inkább 2-2.5 méter magasan...
Nem mintha az ellenség szenzorai nem ugyan ott lennének....
Én is súgok, egyrészt pontos matematikai képlete van a föld görbületének.
Másrészt a törökök is fölálltak a Leopárd 2-vel az emelkedőkre, hogy messzebb lássanak. Az eredmény ismert, olyankor ők is messzebbről látszódnak
Ettől még 3 km-en túl, ATGM-nélkül nem nagyon fogják egymást eltalálni. Az izraeli meg az orosz tankoknak van ilyen fegyvere, az USA/német vasaknak nincs. Innentől kezdve az alap állításod, hogy olyan messziről lövi ki a román M1-es a Merkavánkat, hogy az nem is látja, hát elég megalapozatlan....
De az agyalgas azon megy,hogz hk helyett legyen Lynx120.Arra az alkalmatlan.Pancellvadasznak meg nagy es drága.IPTR sokkal jobb a célra.Nem értem az értetlenkedéset az ötös szint a NATO standard 25 milist fogja (oerlikon) a 6-os alapnak ennél erősebb lőszert kell fogni.
Vagyis a hatos szint erősebb mint az ötös. Ééétem?
Még mindig nem egy HK-ról beszélünk egyébként.
Reálisan a 35-40-ig mm-ig lehet szemből páncélozni szerintem úgy, hogy a mobilitási mutatók ne sérüljenek.
Err, en mondtam valamit, eleg precizen fogalmazva, amire te irtal reflexbol megint egy ordenare zoldseget, mert nem tudsz pontosan olvasni - es miutan ramutattam, mekkora zoldseg, most tekergeted, hatha maskepp nez majd ki utolag.Magyarán mondtál megint egy hülyeséget és most mellé beszélsz....
Marmint az a valosag, hogy alapveto fizikai valtozok ismerete hianyzott az allitasodbol...? Hogy is mondtad: 5kmnel messzebb nem lathat egy hk?Annyi, hogy csókolom, megint bekopogott a valóság
Aha, akkor hogyan is van ez a 2m maximum 5km-rol, amit feljebb allitottal...?Állni állhat, ahogyan a cél is lehet takarásban, mivel nem sík a talaj sehol sem...
Micsoda?Mondjuk inkább 2-2.5 méter magasan...
De, csak szarabbak a szenzoraik, mint ami a Lynxen mar most is van, ez volt a kiindulasi pont - mar elfejetetted, mirol van szo...?Nem mintha az ellenség szenzorai nem ugyan ott lennének....
Ja, pont arra proballak ravaetni, hogy az qrvara mas, mint ahogy te azt feljebb latvanyosan eloadtad.Én is súgok, egyrészt pontos matematikai képlete van a föld görbületének.
Jajj... a torokok hegycsucsra alltak ki, ugye (amugy ezt en irtam, es nem is teljesen igaz, no meg ott teljesen mas volt a szitu, a torokok tamadtak kulfoldon.)Másrészt a törökök is fölálltak a Leopárd 2-vel az emelkedőkre, hogy messzebb lássanak. Az eredmény ismert, olyankor ők is messzebbről látszódnak
Ugyan, dehogynem.Ettől még 3 km-en túl, ATGM-nélkül nem nagyon fogják egymást eltalálni.
Huh? Pont a romanoknal szazaval van ATGM az ocskavasaikon mar regota.Az izraeli meg az orosz tankoknak van ilyen fegyvere, az USA/német vasaknak nincs. Innentől kezdve az alap állításod, hogy olyan messziről lövi ki a román M1-es a Merkavánkat, hogy az nem is látja, hát elég megalapozatlan....
Fasorok az Alföldön is vannak szép számmal. Nem lesz nemhogy 10, de 5km-e belőhető távolság (harckocsiról) se nagyon. Ebből a szempontból is nagyon tanulságos, ami az ukrán offenzívánál megfigyelhető, mivel az a terep Délen hasolít Kelet-Magyarországhoz. Ilyen távolságból csak helikopterről indított rakétákkal szednek ki gépeket, közelebbről meg mennek a rejtett ATGMek, most elsősorban orosz oldalon, mivel épp védekeznek.Err, en mondtam valamit, eleg precizen fogalmazva, amire te irtal reflexbol megint egy ordenare zoldseget, mert nem tudsz pontosan olvasni - es miutan ramutattam, mekkora zoldseg, most tekergeted, hatha maskepp nez majd ki utolag.
Marmint az a valosag, hogy alapveto fizikai valtozok ismerete hianyzott az allitasodbol...? Hogy is mondtad: 5kmnel messzebb nem lathat egy hk?
Aha, akkor hogyan is van ez a 2m maximum 5km-rol, amit feljebb allitottal...?
Micsoda?
FYI a Lynx valami 3.6m magas, baszki. Kizarom, hogy egy Merkava ne lenne minimum 3.5 meter magas...
Egy pancelvadasz verzio 40 centivel feljebb all egy puklin, mondjuk 3.5 meter magasabbra es maris 10-12km tavolsagig lat el.
De, csak szarabbak a szenzoraik, mint ami a Lynxen mar most is van, ez volt a kiindulasi pont - mar elfejetetted, mirol van szo...?
Ja, pont arra proballak ravaetni, hogy az qrvara mas, mint ahogy te azt feljebb latvanyosan eloadtad.
Jajj... a torokok hegycsucsra alltak ki, ugye (amugy ezt en irtam, es nem is teljesen igaz, no meg ott teljesen mas volt a szitu, a torokok tamadtak kulfoldon.)
Nalad a hegycsucs es az alfoldi siksag kozott semmi nincs...?
Ugyan, dehogynem.
Huh? Pont a romanoknal szazaval van ATGM az ocskavasaikon mar regota.
De nem is ez volt az allitas, hanem az, hogy a Lynx 120 sokkal messzebbrol kepes lenne kiloni oket, mint az elavult Mk3. Es ez ugye 100x igaz, a 2m magassagu allitasod meg egyertelmuen kisiskolas szintu tevedes.
Ha a méretet érdemben lehetne csökkenteni az javítana a dolgon, de egyetértek.De az agyalgas azon megy,hogz hk helyett legyen Lynx120.Arra az alkalmatlan.Pancellvadasznak meg nagy es drága.IPTR sokkal jobb a célra.
Centauro az egy más sütemény, más hadmuveleti koncepció.
Szerintem egyértelmű,hogy ha választani kellene a Merkava III,pimpelt T72 és a Lynx120 között,akkor az oreg vasak jobbak-meg úgy is,hogy azokra koltsni kell, modernizálni.
Mi Europaban vagyunk, európai korulmenyekre kell felkészülnünk
De nemcsak alfoldi terulet van, pont ezt irtam.Fasorok az Alföldön is vannak szép számmal. Nem lesz nemhogy 10, de 5km-e belőhető távolság (harckocsiról) se nagyon. Ebből a szempontból is nagyon tanulságos, ami az ukrán offenzívánál megfigyelhető, mivel az a terep Délen hasolít Kelet-Magyarországhoz. Ilyen távolságból csak helikopterről indított rakétákkal szednek ki gépeket, közelebbről meg mennek a rejtett ATGMek, most elsősorban orosz oldalon, mivel épp védekeznek.
En meg nem, mert nem tudok eleget az osszegekrol, idotavokrol. A Mk3 biztosan draga lenne, ha modernizalni kellene. A Lynx 120-rol is elhiszem, hogy sokaig tartana. A T-72 egykutya. Az osszes itt emlegetettbol a Mk4 az egyetlen, amit el tudok fogadni igazi lehetosegnek.Ha a méretet érdemben lehetne csökkenteni az javítana a dolgon, de egyetértek.
Nekem nem ez a bajom. Nekem az, hogy egyertelmuen inferior mar egy A6 kepest is, azaz ra kellene kolteni milliokat, maskeppen semmi ertelme, csak operettre meg felvonulni lenne jo.A Merkava III esetében, szerintem itt pár embernek az a legfőbb baja, hogy nekünk még nincs. Amennyiben lenne, máris fordulna az értékelésük.
A magasság csökkentesenek silynyeresegenek jjelentos részét elvinne a torony üzemszerű hasznalatahoz kellő szerkezeti megerosotes.Es kapnank egy modern TAMot.A TAM a 80 as évek Europajaban semmire se volt jó.Argentinok korul akkoriban Shermanok voltak,meg M40 hsn lövegek,semmi korszerű, ami szembe állhatott volna vele.Oda boven jó volt.Ha a méretet érdemben lehetne csökkenteni az javítana a dolgon, de egyetértek.
Hogyne lehetne!Ha a méretet érdemben lehetne csökkenteni az javítana a dolgon, de egyetértek.