Csak kérdés, ha elvi szinten se akarjuk megteremteni annak a képességét, hogy képesek legyünk megvédeni az országot, akkor nem lenne olcsóbb csak egy díszszázadot fenntartani?
Mert a legdrágább az, amire úgy költesz, hogy nem képes betölteni a funkcióját.
Értem, hogy a szar is keserű, de lássuk már, hogy 12 db. kohószökevény T-72 helyett (tudom, gombokért modernizálható) 44 modern harckocsira léptünk előre. Lehet majd lépkedni előre tovább, egyelőre ezek szállítsák le, és legyen legénységük kiképezve. Raktárba vásárolni valamit, hogy papíron a leltárban legyen, majd kényszersorozottakkal az utolsó pillanatban ímmel-ámmal feltölteni és a darálóba küldeni felesleges a mennyiség.
A számlát valakinek fizetnie is kell, és nem kívánok még több közterhet viselni, hogy páran LARP-olhassanak békeidőben, meg edzzenek lövészkedjenek, hobbizzanak naphosszat, stb, míg mi beledöglünk a melókába, meg az akkugyár által szennyezett víz ivásába, hogy legyen elég adó erre.
Sőt, azért sem lelkesdek, hogy elvigyék ugyanőket megdögleni az USA érdekeiért, és a végén ők is, mi is megdögöljünk szépen, hogy Joe a 8 literes motorú két személyes autójával továbbra is bagóért leugorhasson a közértbe 200 mérföldnyire, ugyanis közelebb az építési szabályzat miatt nem kapható sör.
Szóval a 44 modern páncélos most egész fasza előrelépés szerintem. Még ha nem is olyan jó a lőszer védelme, mint a T szériáé, és nem is autoloaderes... hogy a minden topicban ahol épp nem pörög a NERezés akkor felbukkanó T-72 vs. leo vs. challanger vs kinek az anyját lövi át a DU lőszer vitát idézzem, ami feldobja "szakmai topikokkat", ellenben a "biztpol mocsárral"