[HUN] Helikopterbeszerzés

@Pocok75
Attól függ, hogy mire érted... :) A jó-t nyílván idézőjelben értettem... A Spike meg gondolom van olyan jó, mint a Hellfire.

GrGLy

Ha a magyar haderő ellen beszélünk(és arról van szó)akkor gyakorlatilag bármit,de legalább is szétlő mindent ami az útjába kerül

http://www.liveleak.com/view?i=4a2_1397684237
Ha valami ilyen mélyen közlekedik akkor nincs az a radar ami érzékelné.

GrGLy

Ha a magyar haderő ellen beszélünk(és arról van szó)akkor gyakorlatilag bármit,de legalább is szétlő mindent ami az útjába kerül

Hát azért egy szerződésestől többet vártam volna, ha már egyszer a komplex hadviselésről van szó...

GrGLy

Semmije nincs a Honvédségnem ami meg tudna állítani 24 Apache-ot.Tetszik nem tetszik ez a helyzet.A Gripennek ott vannak de csak akkor van esélyük,ha levegőben vannak márpedig az ország felett nincs 0-24-es vadászvédelem a levegőben.

Jajj dudi, ne kezd már te is ezt, az isten szerelmére, te mégis csak egy képzett katona vagy.

Ne csináljuk már azt, hogy fogjuk a ma Magyar Honvédségét a <b>békeidős állapotában és eljárásaival</b>, majd varázsütésre ráeresztünk 24 tengelyig pakolt Apache-ot a semmiből. Ez nettó baromság...

A Socatokon Spike-ER rakéták vannak. Azzal bármilyen jelenleg létező szárazföldi haditehnikát meg lehet semmisíteni. Előnye, hogy a helikopter tereptárgyak mögűl is indíthatja, tehát a földi légvédelem sem veszélyezteti.
Attól, mert egy böhöm szállítóhelire szerelték őket, nem kéne lebecsűlni.

Ma már nem a fegyver a lényeg, az régimódi hadviselés.
Intelligens ember pici barátságos zöld emberkéket küld kirándulni a szomszédba. Ez az új divat errefelé. Dudinak adnék amúgy igazat. Simán mattolni lehetne ennyivel (legyen az apacs vagy kamov) akár ma este is a magyar Honvédséget.

GrGLy

Egy esetleges háborúban is teljesen ugyan ez lenne a helyzet,ne legyenek illúzióid!A 14 Gripenen kívül mással nem tudnánk hatékonyan felvenni ellenük a harcot.

:D De én csak 2 dologról beszéltem. Az egyik a mai divat. Miszerint mire észreveszed mi van meg sírsz egy kört a natós haveroknak (lásd Ukrajna) addigra gáz van és ezek a gépek már feletted köröznek. Egy ilyen csoportosítás meg a kb 200 km/órás utazósebességével oda menne itthon ahova szeretne.
Azt mondta vagy jó 2000 éve az öreg Cézár hogy:<i>Ha békét akarsz, készülj a háborúra!</i> Nem volt egy ügyetlen ember azért. Nem hiába tudják 2000 éve hogy ki volt ő.

Nem vagyok meglepve amit dudi mond hisz az egész magyar haderő egy kalap szar kivéve az a 14 gripen.
Dudi a a mostani szíriai haderőt le tudnátok verni?

Roni

Nézz a számokra.Hiába jobban képzett egy magyar katona a semmivel nem lehet modern háborút megvívni!

Nem vagyok meglepve amit dudi mond hisz az egész magyar haderő egy kalap szar kivéve az a 14 gripen.
Dudi a a mostani szíriai haderőt le tudnátok verni?

Az Assad-féle oroszokra, az FSA féle jenkikre, vagy az Al-Nusra-féle szaúdiakra gondolsz?

Utóbbiak ellen megfelelő eszköz lehet egy Allahu Akhbar generátor, illetve egy vízágyú szentelt vízzel. Ééééés itt jön a képbe a mobil víztisztító. Nincs több kérdésem :D

Egy friss mexikói Blakchawk beszerzés:

http://www.dsca.mil/major-arms-sales/mexico-%E2%80%93-uh-60m-black-hawk-helicopters

18db 680 millióért, bőséges supporttal, tartalékalkatrésszel és fegyverzettel, azaz 8,5 milliárd Forintra jön ki egy sólyom.