én seÉn is láttam Budafok felett. Jó hangos volt. A típusra azért a bal lábam nem tenném
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
én seÉn is láttam Budafok felett. Jó hangos volt. A típusra azért a bal lábam nem tenném
De kétüléses volt, egymás mögött, nem Mi-24...Én is láttam Budafok felett. Jó hangos volt. A típusra azért a bal lábam nem tenném
honnan van ez az infó?H145M currently able to carry up to 8 Spike ER2. - csak nem nálunk, mert nem olyan fegyvertartót rendeltünk hozzá. Nyolc rakétával túl le van terhelve, a manőverezőképesség rovására. Van 6-os és van 4-es változat is (tehát oldalanként 3 illetve 2 rakétával.. Ugy tudom mi a két rakétás verziót válaszottuk, Szvsz a hármasra szavaztam volna. Egyéni véleményem.
Csak ahhoz biztos, hogy az 5 lapátos változat kéne.honnan van ez az infó?
Hülyeség a kisebbet venni: a nagyobbra is lehet kevesebb rakétát feltenni opcionálisan...
de amikor rendeltók akkor még az nem volt elérhető - kéne egy upgrade legalábbi a harci helinek szánt verziókra.Csak ahhoz biztos, hogy az 5 lapátos változat kéne.
Vagy 10-20db AW-249...legalább 10-12-re kellene feltornászni max HForcos H145M gépek számát, 5 lapátos rotorral, WESCAM toronnyal, nagyobb 4 rakétás Spike indítókkal...
vagy mindkettő!Vagy 10-20db AW-249...
Ugyan már, előre ezt nem lehetett volna megrendelni?de amikor rendeltók akkor még az nem volt elérhető - kéne egy upgrade legalábbi a harci helinek szánt verziókra.
legalább 10-12-re kellene feltornászni max HForcos H145M gépek számát, 5 lapátos rotorral, WESCAM toronnyal, nagyobb 4 rakétás Spike indítókkal...
Lehetne úgy alkalmazni a H-145M-AW249 párost, mint az oroszok a Mi-28at és a Ka-52t... Elöl a mudi utána meg a kuvasz.vagy mindkettő!
Inkább ne úgy alkalmazzuk őket mint az oroszok! Nagyon hamar elfogynának!Lehetne úgy alkalmazni a H-145M-AW249 párost, mint az oroszok a Mi-28at és a Ka-52t... Elöl a mudi utána meg a kuvasz.
Legalább 24 KA-52 és 6 Mi-28 veszett oda Ukrajnában. 10+ km-erekről rakétázva van értelme harci helikoptereknek, különben nem lesznek hosszú életűek...Inkább ne úgy alkalmazzuk őket mint az oroszok! Nagyon hamar elfogynának!
Ez most megint micsoda es honnan van?H145M currently able to carry up to 8 Spike ER2. - csak nem nálunk, mert nem olyan fegyvertartót rendeltünk hozzá. Nyolc rakétával túl le van terhelve, a manőverezőképesség rovására. Van 6-os és van 4-es változat is (tehát oldalanként 3 illetve 2 rakétával.. Ugy tudom mi a két rakétás verziót válaszottuk, Szvsz a hármasra szavaztam volna. Egyéni véleményem.
Egyébként régebben egyszer kiszámoltam, hogy simán el kell bírnia oldalanként 4-4 Spike-ER2 rakétát.Egy bizonyos forrásból. Lehet, hogy téves, de én ezt hallottam zuhanyhíradóban. Azt hiszem megvan a fegyvertartó neve is valahova felírtam.. Megkeresem. Ismét leírom, én igy hallotam, de ez nem szentírás.
Pedig a németek 4-es indítóval tesztelgették - ettől lehet hogy még nálunk kettes lesz sajnos.Ha jól emlékszem ez az MPP az ami a két Spike-t hordozza, és lehet még + fegyverzetet is rá szerelni, de már több Spike-t nem..
Igen én is tisztában vagyok a rakéták tömegével, + a fegyvertartóval, de valamiért mégsem kell a 2x4-es változat, de még a 2x3-as sem, mert olyan MPP is van.
Ismét leírom tévedhetek.
Töltsd fel ide, aztán CTRL+P itt a fórumon és tedd be a linket!Le is fotóztam de fingom sincs hogy kell felrakni képet.