én seÉn is láttam Budafok felett. Jó hangos volt. A típusra azért a bal lábam nem tenném
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
én seÉn is láttam Budafok felett. Jó hangos volt. A típusra azért a bal lábam nem tenném
De kétüléses volt, egymás mögött, nem Mi-24...Én is láttam Budafok felett. Jó hangos volt. A típusra azért a bal lábam nem tenném
honnan van ez az infó?H145M currently able to carry up to 8 Spike ER2. - csak nem nálunk, mert nem olyan fegyvertartót rendeltünk hozzá. Nyolc rakétával túl le van terhelve, a manőverezőképesség rovására. Van 6-os és van 4-es változat is (tehát oldalanként 3 illetve 2 rakétával.. Ugy tudom mi a két rakétás verziót válaszottuk, Szvsz a hármasra szavaztam volna. Egyéni véleményem.
Csak ahhoz biztos, hogy az 5 lapátos változat kéne.honnan van ez az infó?
Hülyeség a kisebbet venni: a nagyobbra is lehet kevesebb rakétát feltenni opcionálisan...
de amikor rendeltók akkor még az nem volt elérhető - kéne egy upgrade legalábbi a harci helinek szánt verziókra.Csak ahhoz biztos, hogy az 5 lapátos változat kéne.![]()
Vagy 10-20db AW-249...legalább 10-12-re kellene feltornászni max HForcos H145M gépek számát, 5 lapátos rotorral, WESCAM toronnyal, nagyobb 4 rakétás Spike indítókkal...
vagy mindkettő!Vagy 10-20db AW-249...
Ugyan már, előre ezt nem lehetett volna megrendelni?de amikor rendeltók akkor még az nem volt elérhető - kéne egy upgrade legalábbi a harci helinek szánt verziókra.
legalább 10-12-re kellene feltornászni max HForcos H145M gépek számát, 5 lapátos rotorral, WESCAM toronnyal, nagyobb 4 rakétás Spike indítókkal...
Lehetne úgy alkalmazni a H-145M-AW249 párost, mint az oroszok a Mi-28at és a Ka-52t... Elöl a mudi utána meg a kuvasz.vagy mindkettő!![]()
Inkább ne úgy alkalmazzuk őket mint az oroszok! Nagyon hamar elfogynának!Lehetne úgy alkalmazni a H-145M-AW249 párost, mint az oroszok a Mi-28at és a Ka-52t... Elöl a mudi utána meg a kuvasz.
Legalább 24 KA-52 és 6 Mi-28 veszett oda Ukrajnában. 10+ km-erekről rakétázva van értelme harci helikoptereknek, különben nem lesznek hosszú életűek...Inkább ne úgy alkalmazzuk őket mint az oroszok! Nagyon hamar elfogynának!![]()
Ez most megint micsoda es honnan van?H145M currently able to carry up to 8 Spike ER2. - csak nem nálunk, mert nem olyan fegyvertartót rendeltünk hozzá. Nyolc rakétával túl le van terhelve, a manőverezőképesség rovására. Van 6-os és van 4-es változat is (tehát oldalanként 3 illetve 2 rakétával.. Ugy tudom mi a két rakétás verziót válaszottuk, Szvsz a hármasra szavaztam volna. Egyéni véleményem.
Egyébként régebben egyszer kiszámoltam, hogy simán el kell bírnia oldalanként 4-4 Spike-ER2 rakétát.Egy bizonyos forrásból. Lehet, hogy téves, de én ezt hallottam zuhanyhíradóban. Azt hiszem megvan a fegyvertartó neve is valahova felírtam.. Megkeresem. Ismét leírom, én igy hallotam, de ez nem szentírás.
Pedig a németek 4-es indítóval tesztelgették - ettől lehet hogy még nálunk kettes lesz sajnos.Ha jól emlékszem ez az MPP az ami a két Spike-t hordozza, és lehet még + fegyverzetet is rá szerelni, de már több Spike-t nem..
Igen én is tisztában vagyok a rakéták tömegével, + a fegyvertartóval, de valamiért mégsem kell a 2x4-es változat, de még a 2x3-as sem, mert olyan MPP is van.
Ismét leírom tévedhetek.
![]()
Töltsd fel ide, aztán CTRL+P itt a fórumon és tedd be a linket!Le is fotóztam de fingom sincs hogy kell felrakni képet.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..