Sem akar MÁR!!!! egy ideig ezzel gondolkodtak, de hát az Orosz-Ukrán háború más tapasztalatokat hozott. Én egyébként nem vettem volna az új koptert, mert ez is prototípus lett volna, ráadásul olyan tervek is voltak szvsz, hogy talán még a gyártónál is előbb rendszeresítettük volna.. Ha az olaszok lecserélnék a Mangustákból mondjuk 30-at és már repülnek az új típussal egy évet, akkor talán használt olcsón átadandó a A-129 jó lett volna kísérő helikopternek pld. a CSAR H225M mellé.. De 6-8 db-nál megálltam volna még használtan is.. (megmaradt volna a harci helikopter képesség magja)..
Nem teljesen értek egyet. Vagy komoly harcihelikopter, vagy ahogy a többiek írják, a drónok korában már inkább semmi.
Ezek a lejárt szavatosságú, low budget, de fajlagosan jó drága, 1500 lóerő alatti hajtóművekkel szerelt, európai könnyű támadóhelikopterek szart sem érnek.
Nagynak kicsik és gyengék, kicsinek bénák és drágák.
És igen, 6-8 darab maximum egy irodista, bürokrata szerint számítanak fegyverrendszernek.
Nem rád értettem.
A harci helikopternek egyátalán nem áldozott le, de ez a kategória a 2000 lóerő feletti, masszív fegyverzetű típusoknál kezdődik és alsó hangon 30-40 darab kellene belőle. Nekünk. A lengyeleknek meg 96 darab.
Namármost ehhez az árkategóriához és darabszámhoz úgy emberileg, mind szakmailag, financiálisan meg aztán végképp semmi közünk. A lengyelek meg majd meglátják.
Ezek tükrében áldozott le a harci helikoptereknek Magyarországon, de nem a világ tehetősebb felén.
Szerintem körbejártuk a kérdést és végül mindannyian, mindenben ugyanarra a következtetésre jutottunk.