[HUN] Helikopterbeszerzés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 212
13 728
113
Konkrétan ezért vettek tőlünk btr-t azóta vagyunk ilyen jó barik, hogy lebuktak a fegyverszàllításokkal. Azóta nem kapnak alkatrészt...
(De konkrétan semmihez)
Felhívom a figyelmedet, fel lettek újítva a Mi 17 eseink. Ami most hazajött az is erre a sorsra fog jutni és még 10 évet vidáman fog röpködni.

• Tetszik
Reactions: Pogány

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 031
15 129
113
Csak álmodik a nyomor. Hány fontosabb és komolyabb partnernek adott el/át Merkava páncélosokat Izrael?? A másik kérdés: miből is fizetnénk a szupportot. A többiről nem is beszélve. A mi problémánk, hogy még a meglévő járműveinket sem tudjuk megfelelően üzemeltetni. Nézzünk csak a néhány éves H145M flottára, annak hadrafoghatóságára, fegyverzetére stb.. És ez csak egy szegmens.. A szárazföldi csapatok sincsenek jobb állapotban. Hogy is áll a Pz2000HU hadrafoghatósága stb.. Itt jóval nagyobb problémák vannak, mint az, hogy izraeli nehéztechnika vagy sem..
Szóval már megint nekem lett igazam, amikor azt mondtam, hogy helikopterből a fele is bőven elég egy ekkora országnak és hadseregnek.

• Hűha
Reactions: Kim Philby

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 928
4 740
113
Szia,

A "H-145M-bol eleg lenne a fele" helyett a jo megfogalmazas: a H-145M flotta aranak a fele jobb helyen lenne akar iranyitott panceltoro raketara (ideertve a H-145M-ek sajat panceltoro raketait is), akar valrol inditott legvedelmi raketara, akar raketatuzersegre koltve.

Ha nem kellene kifizetni, akkor nyilvan a tobb mindig jobb.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 828
12 517
113
Én itt egyet értek vele. Légirohamozni ne akarjunk már 21. században.

Mennyire jött ki darabja? 5 milliárd? Az bagatell.
Nem csak légirohamra kell, hosszan lehetne sorolni, hogy mire használható. Van megyénként egy darab. Nem olyan nagy szám ez, ráadásul a fogyással is számolni kell, egy már így is elveszett. Az nem fegyver, amit úgy kell kuporgatni, hogy nehogy egy is kiessen, mert akkor sehogy sem jön ki a matek.
Ráadásul nem azért nem vettek hozzá fegyvert, nem azért nincs ez, nincs amaz, mert a helikopterekre ment el a pénz. Hány helikopter, hány rakéta jönne ki bármelyik kormányzati presztizs beruházásból? Ott a bosnyák-téri, a Dürer-kert, vagy most épp legújabban a MÁV-Volán közös új irodaháza. Csak amik hirtelen eszembe jutottak most. a legutóbbi már most 255 milliárd, és biztos, hogy drágulni fog. Vagy ott az M86-os autópálya...

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
331
1 075
93
Feltorlódtak az időszakos karbantartások mert egyesek basztak hangárt felhúzni hozzá.

Ilyenért nem lehetne valakit mondjuk két évre lecsukni?

Ha politikus lennék aki ezermilliárdokat kifizetett erre (infra, oktatás és más helyett!), biztos kurva ideges lennék. Szerencséjük, hogy nem én vagyok a vezetőjük.

Szimulálnék egy háborús vészhelyzetet, reggel felhívom a honvédség vezetőit, hogy vészhelyzet van, azonnali mozgósítás van (tudon nem így megy azért), és megnézném hogy ezekből az eszközökből mennyi hadra fogható. Ha bárhol nem 100%-os ez az arány, ott azonnal vérengzés van, csak úgy röpködnének a börtönévek, és nem feltétlenül a katonáknak.

Tudom a politikus is ludas, van amire ad pénzt van amire nem...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 488
132 182
113
Ilyenért nem lehetne valakit mondjuk két évre lecsukni?

Ha politikus lennék aki ezermilliárdokat kifizetett erre (infra, oktatás és más helyett!), biztos kurva ideges lennék. Szerencséjük, hogy nem én vagyok a vezetőjük.

Szimulálnék egy háborús vészhelyzetet, reggel felhívom a honvédség vezetőit, hogy vészhelyzet van, azonnali mozgósítás van (tudon nem így megy azért), és megnézném hogy ezekből az eszközökből mennyi hadra fogható. Ha bárhol nem 100%-os ez az arány, ott azonnal vérengzés van, csak úgy röpködnének a börtönévek, és nem feltétlenül a katonáknak.

Tudom a politikus is ludas, van amire ad pénzt van amire nem...
A politikus húzza le az infrafejlesztést amikor spórolni kell mert azzal nem lehet látványosan villogni a faszbúkon.