Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Háát az AW-101 szódával esetleg elmegy. Amit nagyon hiányolok az némi fegyverzet róla. Az az 1 szem oldalgéppuskás esetleg ami szóba jöhet elég gyér védelem + támogatás.
Az ára kb 30 guriga szóval úgy 3 Mi-17 ára...
<blockquote rel="antigonosz">Háát az AW-101 szódával esetleg elmegy. Amit nagyon hiányolok az némi fegyverzet róla. Az az 1 szem oldalgéppuskás esetleg ami szóba jöhet elég gyér védelem + támogatás.
Az ára kb 30 guriga szóval úgy 3 Mi-17 ára...
Az orosz vonalat én elfelejteném. Ár/érték arányban talán a legrosszabb, az alap helire túl sokat kellene még költeni és a logisztika is kérdéses... és mi egy másik táborba tartozunk...A mostani technikát legkésőbb közép távon kifuttatnám...
Amikor ,annak idején az AW-101-et felvetettem, hát nagyon le lettem hurrogva, hogy nagy , drága ,3 hajtómű, stb.
Ha a lengyelek kiválasztják és gyártani fogják, akkor szerintem nyugodtan megvehetnénk az AW149M-et. A típus a 189-esen alapszik, ami már kiforrott. Ráadásul a 139-es továbbfejlesztése, amiből már 700-800 darabot eladtak...
Ráadásul a 139-es továbbfejlesztése, amiből már 700-800 darabot eladtak...
Az AW101 tényleg túl nagy. És leginkább tengerészeti, távoli területeken (pl. tengerek felett) alkalmazott kutató-mentő és CSAR feladatokra használják. Szállító konfigurációról én csak a RAF esetében tudok, de az teljesen más tészta, mint a MH... ugyanúgy túl sokat tud nekünk, mint az NH-90...
A tűztámogató változatú Kiowák igazi katonai gépek. Talán nem lenne hülyeség rendszeresíteni néhány sima géppel együtt. Most úgyis kivonnak egy csomót belőlük...
Háát az AW-101 szódával esetleg elmegy. Amit nagyon hiányolok az némi fegyverzet róla. Az az 1 szem oldalgéppuskás esetleg ami szóba jöhet elég gyér védelem + támogatás.
Amúgy echte civil gép nem jó? Lefessük és már katonai is.
<blockquote rel="pela3">Nézd meg a hozzászólásom és látod.
<blockquote rel="pela3"><blockquote rel="GrGLy"><blockquote rel="pela3">
<blockquote rel="pela3"><blockquote rel="GrGLy"><blockquote rel="pela3">
Én úgy gondolom, ha majd tudunk jobbat gyártani, akkor fikázzunk másokat, addig viszont ne!
Az AW-nek vannak katonai gépei,igen. De abból mennyi is a SAJÁT tervezésű,amivel sikereket értek el?
Közepesnek meg maradnának a MI 17-ek