Hát nem.Nono, egyrészt jobb mint a pisztoly, másrészt terepen, bokorban futni, ugrálni sokkal jobb, kényelmesebb mint a nagyobb gépkarabély. Értem én, hogy a tűzerő nagyobb egy Bren2-nél, de más is létezik mint az.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát nem.Nono, egyrészt jobb mint a pisztoly, másrészt terepen, bokorban futni, ugrálni sokkal jobb, kényelmesebb mint a nagyobb gépkarabély. Értem én, hogy a tűzerő nagyobb egy Bren2-nél, de más is létezik mint az.
Ha meg úgyis mindegy nekik akkor meg hót felesleges a logisztikát leszopatni meg pazarolni az állam pénzét.szarnak a karabélyra semmitérő sz.rnak tartják legyen rajta bármi. és isztába vannak azzal hogy karabéllyal egy direkt karabélyra képzett ember sem sokat ér így ők akik siima alapkiképzés szintjén állnak a gyalogos harcászat legalapabb eleméhez mi a f.szt rambózzanak egy számukra használhatatlan semmitérő fegyverrel... ha kilövik a hkt majd a lövészek fedezik őket... az ő dolguk elpucolni hkt nem 100 m ről szokás kilőni ezt ők is tudják... ha mégis abból kapnak a hk ból kiszálás a legveszélyesebb nem az utáánna elpucolni vagy meglapúlni... a karabély egy nagyon hatékonytalan eszköz még arra trenírozott ember számára is... egy olyannál aki meg apszolút nincs erre képezve végképp tisztába vannak a kiképzés fontosságával HK sok tudják hogy nemtud akárki HK harcászkodni ergo Lövészharcászkodni sem kiképzés nélkül... sokkal jobban látják a kiképzés fontosságát mint teszem azt a lövészek....
hegyekben áll a 9mm es... és a géppisztolyal legalább rá lehet venni a HK sokat hogy komolyan vegyék a kézifegyverlövészetet ne mint egy gyerekcsoport viselkedjenek... meg csúfolódjanak... mert tudnak dicsekedni hogy nekik van külön cuccos és lehet húzni neki mint a géppuskának.Ha meg úgyis mindegy nekik akkor meg hót felesleges a logisztikát leszopatni meg pazarolni az állam pénzét.
Terepen a géppisztoly mindenre is alkalmatlan. Zárt térben van még értelme használni és itt ki is fújt a dolog.mármint mi nem?
Azzal a 2 centivel annyival kényelmesebb? A súly különbség meg vagy 30 deka+ töltény. Én akármikor a bren 2-t választanám. Ha az ellenen van mellény, igazából már mák kell, csak hogy megsebezd...Nono, egyrészt jobb mint a pisztoly, másrészt terepen, bokorban futni, ugrálni sokkal jobb, kényelmesebb mint a nagyobb gépkarabély. Értem én, hogy a tűzerő nagyobb egy Bren2-nél, de más is létezik mint az.
Az, hogy ovodás agyszinten vannak hát az ő problémájuk. Ez szervezeti kultúra és kiképzés kérdése. Ha be lenne vezetve, hogy innentől gyerekek ezzel lőttök mert ezzel lőttök 2 éven belül el lenne felejtve ez a böszmeség...hegyekben áll a 9mm es... és a géppisztolyal legalább rá lehet venni a HK sokat hogy komolyan vegyék a kézifegyverlövészetet ne mint egy gyerekcsoport viselkedjenek... meg csúfolódjanak... mert tudnak dicsekedni hogy nekik van külön cuccos és lehet húzni neki mint a géppuskának.
másik fegyvernem... soha nem törlöd ki az agyukból... mert másik fegyvernem. kevesen vannak annál dacosabbak mindenki mással. mert ők a maréknyi HK sAz, hogy ovodás agyszinten vannak hát az ő problémájuk. Ez szervezeti kultúra és kiképzés kérdése. Ha be lenne vezetve, hogy innentől gyerekek ezzel lőttök mert ezzel lőttök 2 éven belül el lenne felejtve ez a böszmeség...
Tudom mennyibe került mind a HK mind a skorpió mind annak licence....hegyekben áll a 9mm es... és a géppisztolyal legalább rá lehet venni a HK sokat hogy komolyan vegyék a kézifegyverlövészetet ne mint egy gyerekcsoport viselkedjenek... meg csúfolódjanak... mert tudnak dicsekedni hogy nekik van külön cuccos és lehet húzni neki mint a géppuskának.
hidd el a HK ára melett az a pár skorpió kerekítési hiba se.
Fura az utóbbi 10 év tiszjei akik amerikai tanfolyamokat végeztek nem ezt nem így látják. Nekik miért nem furcsa, hogy ott a rövidített karabély?másik fegyvernem... soha nem törlöd ki az agyukból... mert másik fegyvernem. kevesen vannak annál dacosabbak mindenki mással. mert ők a maréknyi HK s
mert tudja hogy sohase fogja használni élsbe. mert M1 be ül. és ha kilövik nem csak a lövészek de a helik is mennekFura az utóbbi 10 év tiszjei akik amerikai tanfolyamokat végeztek nem ezt nem így látják. Nekik miért nem furcsa, hogy ott a rövidített karabély?
Ennek semmi köze a könnyű lövészethez, ez sima logika és hatékonyság kérdése.már az altisztin zavarognak meg dödörésznek inkább kockáztatja hogy kibasszák de dacból csak azért sem áll be a könnyülövész sorba csak behajlik...
nem érted a Harckocsizó harckocsizó neki az hogy Lövészként kezelik sértés (nem azért mert lenéznéé a lövészeket hanem mert ő harckocsizó)Ennek semmi köze a könnyű lövészethez, ez sima logika és hatékonyság kérdése.
De a szervezetszinű logisztikán máris könnyített mert nem játszik dedós kretént.... jééémert tudja hogy sohase fogja használni élsbe. mert M1 be ül. és ha kilövik nem csak a lövészek de a helik is mennek
leszarja a logisztikát ha kilövik a HK ját és bentégett esetleg a kistárs vagy ő éppen hoyg megúszta vagy sebesült.De a szervezetszinű logisztikán máris könnyített mert nem játszik dedós kretént.... jééé
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ha a parancsnok azt mondja innentől ez az alapfegyvere akkor ez az alapfegyvere. Ez nem lövészként kezelés. Katonaként kezelés. Értem én csak marhára nem érdekel.nem érted a Harckocsizó harckocsizó neki az hogy Lövészként kezelik sértés (nem azért mert lenéznéé a lövészeket hanem mert ő harckocsizó)
Ha a harckocsizok ilyen ovodasak lennenek Magyarorszagon, akkor siman leszerelt volna az osszes, mert 125mm-rol at kellett allniuk a "kicsi" 120mm-re mikor kaptak Leo-kat. Szoval lehet megse mind ovodas lelkuletu es elfogadna a rovid karabelyt is, bajonett nelkul?nem érted a Harckocsizó harckocsizó neki az hogy Lövészként kezelik sértés (nem azért mert lenéznéé a lövészeket hanem mert ő harckocsizó)
Nem felfogás. Tudod akit arra treníroznak hogy egykibaszott pusztítógépet vezéreljen és az elsővonalakba küzdjön pár kistársáva egy pár köbméteres térben... máshogy fog gondolkozni. de másképp is kell gondolkozniaSemmi köze a kettőnek egymáshoz. Ha a parancsnok azt mondja innentől ez az alapfegyvere akkor ez az alapfegyvere. Ez nem lövészként kezelés. Katonaként kezelés. Értem én csak marhára nem érdekel.
Színtiszta szervezeti szintű hatékonyság (tudod az a dolog ami pont ezek miatt nem létezik a honvédségnél)
nem írtam 1 szóval sem hogy hülyék. csak semmibe nézik a megymagköpködőnek sem csúfolt karabélyt.Ha a harckocsizok ilyen ovodasak lennenek Magyarorszagon, akkor siman leszerelt volna az osszes, mert 125mm-rol at kellett allniuk a "kicsi" 120mm-re mikor kaptak Leo-kat. Szoval lehet megse mind ovodas lelkuletu es elfogadna a rovid karabelyt is, bajonett nelkul?