Úgy lenne polkorrekt, ha nem csak Gestamen lenne, hanem Gestawomen és Gestatheir is.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na persze... aztán jön a GestApó és a GestAnyóÚgy lenne polkorrekt, ha nem csak Gestamen lenne, hanem Gestawomen és Gestatheir is.
Nem vagyok egy nagy kézifegyver szagértő,Sosem látott információkat szereztünk meg az új, magyar fegyvercsaládról
Augusztus végén derült ki, hogy egy hazai mérnökcsapat létrehozott egy teljesen új, magyar fejlesztésű kézifegyver-családot, melynek tesztelése már meg is kezdődött a Magyar Honvédség kötelékében. A Gestamen Arms csapata a Magyar Honvédséggel együttműködve közösen kifejlesztett egy, a maga...www.portfolio.hu
Nem vagyok egy nagy kézifegyver szagértő,
"G9HSP névre hallgató pisztoly ......... Az Alkalmazó külön szerszám nélkül könnyen átalakíthatja fegyverét kakasos elsütési rendszerről ütőszeg-típusú (Strykeres) elsütési rendszerűre, vagy fordítva."
Mi az értelme a két külön rendszernek? Miben jobb, rosszabb egyik és másik?
Hogy miben jobb vagy rosszabb azt nehéz eldönteni.Nem vagyok egy nagy kézifegyver szagértő,
"G9HSP névre hallgató pisztoly ......... Az Alkalmazó külön szerszám nélkül könnyen átalakíthatja fegyverét kakasos elsütési rendszerről ütőszeg-típusú (Strykeres) elsütési rendszerűre, vagy fordítva."
Mi az értelme a két külön rendszernek? Miben jobb, rosszabb egyik és másik?
Tény, hogy a kakasost ha megszokta valaki, nehezen áll át a másikra. A Glock úgynevezett "safety trigger"-t használ, az elsütőbillentyűbe van beépíte egy biztosító. Ez meggátolja, hogy véletlenül elsüljön, pl ha valaki balfasz módon elejti a pisztolyt. De amikor csőre van töltve a fegyver, nincs más biztosítás, elég meghúzni a ravaszt a tüzeléshez. Azt hiszem a fegyver hátulján - ahol más fegyvereken a kakas van - van valami indikátor, ami jelzi, ha csőre van töltve a fegyver. Hát igen, nem kell a ravaszt babrálni, hacsak nem akar tüzelni... Előnye, ha szolgálatba indulásnál betárazta és felhúzta a fegyvert, aztán betette a tokba, akkor elég előrántani és már tüzelhet is.Az öregek miatt.
A rendőrség azért választotta a mit tudom én már melyik típust, mert az külön kakasos volt. Meggyőződésük, hogy ha nem kakasos egy fegyver, akkor az magától elsülöget.
...az a sok fegyverrántós - lábonlövős videó jut eszembeElőnye, ha szolgálatba indulásnál betárazta és felhúzta a fegyvert, aztán betette a tokba, akkor elég előrántani és már tüzelhet is.
Szerintem pont emiatt lett a Gestamen így megtervezve!A kakasos rendszer egy elavult valami amhiz ragaszkodik egy halom begyepesedett egyú döntéshozó.
Idiótaság az egész. Megis mi ertelme a gyors cserélhetőségnek? Megy úgy általában a cserélhetőségnek? A kutya se fogja soha cserélni.Eszembe jutott még valami. Ha csak az elsütőrendszert cserélik le a Gestamen pisztolynál, az nem lesz túl jó, mert a Glockban az elsütőbillentyűben van a safety trigger rendszer. Tehát ha biztonságos pisztolyt akarnak, ezt is át kellene alakítani.
Nem dönthet a felhasználó ha állami fegyveres szervezet tagja.Szerintem pont emiatt lett a Gestamen így megtervezve!
Így szépen ki lehet várni, míg ezek kihalnak. Ugyanakkor a fegyverhez csomagban beleadják a strikeres átalakító kittet is, és a felhasználó maga döntheti el, hogy melyik módszert szeretné használni.
Kecske is jól lakik, meg a káposzta is megmarad...
Fogalmazzunk úgy, hogy eddig nem dönthetett. Eddig erre példa sem volt. Lehet, hogy azért választották a kakasos-t mert a két opcióból azt tartják biztonságosabbnak.Nem dönthet a felhasználó ha állami fegyveres szervezet tagja.
Ezutan sem dönthetnek.Fogalmazzunk úgy, hogy eddig nem dönthetett. Eddig erre példa sem volt. Lehet, hogy azért választották a kakasos-t mert a két opcióból azt tartják biztonságosabbnak.
Korábban a szakáll is tiltva volt. Most meg már el lehet dönteni, hogy akarsz-e szakállat, vagy sem.
Szóval várjuk meg, hogy mi lesz ebből.
Még azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen beszerzik a fegyvereket, és szabályozatlanul hagyják ezt a dolgot.
A döntést pedig az alegységparancsnokokra bízzák.
Így szépen ki lehet várni, míg ezek kihalnak. Ugyanakkor a fegyverhez csomagban beleadják a strikeres átalakító kittet is, és a felhasználó maga döntheti el, hogy melyik módszert szeretné használni.
Az megvan nektek, hogy a mostani Cz-k is kétféle biztosításúak? Azt is tudjátok, hogy csak forgó biztosítóval használhatják a rendőrök? Azt is tudjátok, hogy nagyon komoly jogi következményei vannak a rendőrre nézve, ha nem forgó biztosítóval használja a fegyverét?Szerintem az első dolguk lenne, hogy kiveszik a dobozból az átalakító készletet.
De egy rendőrségnek nem is hadi felszerelésre van szüksége.
Az megvan nektek, hogy a mostani Cz-k is kétféle biztosításúak? Azt is tudjátok, hogy csak forgó biztosítóval használhatják a rendőrök? Azt is tudjátok, hogy nagyon komoly jogi következményei vannak a rendőrre nézve, ha nem forgó biztosítóval használja a fegyverét?
Bocsánat, nem neked akartam címezni.Nem erről beszélek én is?
Nem szerelgetik csak úgy át.
Amúgy a honvédségnél nincs szabályozva hogy szereled a CZ-d jelenleg.Ezutan sem dönthetnek.
Szerintem 90%-ban azt sem tudják a döntéshozók, hogy van bármiyen opció is.Amúgy a honvédségnél nincs szabályozva hogy szereled a CZ-d jelenleg.