Azért én sem 5-6 db-ra gondoltam, hanem legalább két osztályra. Nem tudom, hogy mit értesz a felkészítés alatt. Ha kitáraz pl. a 122-ből , a következő konténer akár EXTRA is lehet egy 120 km-re fekvő célra történő csapással. A tűzvezető műszer az összes integrált rakétatípust kezeli.
Arra, hogy szervezetszerûen kellene lennie az adott szinteknek sajàt eszközparkja, mondjuk leegyszerûsítve hatótàv szerint, hiszen a felderítés eszközei is màs léptékben àllnak rendelkezésre. Ha ho. szinten tartod, ha dd. szinten tartod, még a C2, C4I mellett is folyamatos ütközéseket jelentene a felhasznàlàsa, ennek egyidejû lehetetlenné tétele a jogosultsàgok ide-oda helyezésével. Mert ha meg feladatfüggetlenül mondjuk ho. alà helyezed, akkor àllandóan feleslegesen nagy mozgàsokat kell elvégeznie a tûzfeladataihoz, hiszen mindenkit ô tàmogat és ezàltal ugyanezt kell tennie az ellàtmànyànak is feladatspecifikusan. És ugye a kisebb mennyiségû indító ezen esetek valamelyikét magàval vonnà.
És akkor még nem vettük szàmítàsba az ambíciózus ho. parancsnok lehetôségét, aki szereti sajàt hatalmàból megrakétàzni az ellent, tehàt hatvànyozottra emeli az akàr taktikai, hadmûveleti szintû ütközéseket a kiszabott feladatai elvégzését próbàló dd. szinttel.
Szóval míg a sajàt felderítési szintjéhez mérten egy dd. parancsnoka àllandóan szàmíthatna egy alàrendelt rakétatüzér ütegre és kazettàs indító esetében is ritka lenne a sajàt szektoràban igénybe venni ho. szintû célpontok ellen ezt az üteget (és ez igaz a ho. összes harcoló magasabbegységére), a ho. parancsnoksàgnak pedig meglenne a fix önàlló osztàlya, ami ilyen szintû mûveleti tàvokon mérne hadmûveleti és akàr stratégiai csapàst, ritkàn igénybevéve ezt rövidebb hatótàvú területtüzekre, szerintem ez lebne az ideàlis. Elnézést a túl hosszú mondatért, egyszerûbben nem tudtam belefoglalni az informàciót.
Ehhez, hogy ez meglegyen, a 3 dd-s ho. struktúràban megàllt MH esetén persze elég lenne a két osztàly minimum a szervezeti felépítés szàmai szerint, tehàt elméleti matematika szintjén, de ha a területvédelmet és akàr mobil harcàszatra alkalmas tartalékos egységeket is lehetségesen szàmítàsba vesszük, akkor szerintem nem. Mert a sajàt csöves tüzérség esetén, tûzvàzisokban sem feltétlenül fognak a tûzszektoraik megegyezni ezeknek a fegyvereknek az aktuàlis lehetséges tûzszektoraival. Szóval kellene legalàvb erre a szintre is és míg a kazettàs rendszer azt sugallja, hogy közös logisztikàn, többcélúan bevethetô szinttôl független rendszerek, a valósàgban szerintem a magasabbegységek az igényüknél emiatt alacsonyabb szàmú rendszerek lévén a sajàt szintjeiken hàrànyban lennének a nagyobb szàmú, szintspecifikus indító birtoklàsàval szemben, aminek sem az ellàtmànyàt nem nagyon hordhatja el a többi szint, sem magàt az indítót nem fogjàk akarni annyira kivenni az adott szint irànyítàsa alól.
Szóval azt gondolom, hogy a rétegzett, szintspecifikus, akàr eltérô indító és rakétaparkot ezàltal àllandó biztossàggal birtokló, a sajàt szintjén tervezni és kivitelezni képes egységek elônyben lennének a kisebb szàmú, de àltalànos, àm ebbôl fakadóan konfliktust és akàr akadàlyt is okozni képes eszközparkot birtokló egységekhez képest.
Szóval egyszerûen szerintem a többféle, több a jobb.