Mit mondtam neked a faszságok kérdezéséről ?Teszek egy próbát: @krisss ez a mienk?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mit mondtam neked a faszságok kérdezéséről ?Teszek egy próbát: @krisss ez a mienk?
Gondoltam ha nem a mienk, akkor azzal nem sértesz titkot ha megmondod, hogy semmi közünk hozzá...Mit mondtam neked a faszságok kérdezéséről ?
Azzal meg összetörném a szívetekben a reményt aztán depis lenne az egész banda, meg nyígnának 2 hétig nonstop. Így legalább találgathattokGondoltam ha nem a mienk, akkor azzal nem sértesz titkot ha megmondod, hogy semmi közünk hozzá...
No, mindegy...
Vagyis nem a mienk - nem is baj! Ez a kb. 8 darab túl kevés, így nem is kell!Azzal meg összetörném a szívetekben a reményt aztán depis lenne az egész banda, meg nyígnának 2 hétig nonstop. Így legalább találgathattok
Tuti MarokkóVagyis nem a mienk - nem is baj! Ez a kb. 8 darab túl kevés, így nem is kell!
Elszólta magát... Na erre iszok....Vagyis nem a mienk - nem is baj! Ez a kb. 8 darab túl kevés, így nem is kell!
Fogadjunk egész nap az okok vadàszatàval foglaltad el magad.Elszólta magát... Na erre iszok....
Nem értem milyen logika mentén megy ez a nagyon kis mennyiség mindenből...az nem támasztja alá, hogy mert a bajban jön a Nato és az sem hogy lepippantjuk Putyint meg a Hiszi a piszi csing-et (Micimackó) ezért úgysem fenyeget senki és az sem, hogy kis ország vagyunk. Az mbt-nél még mindig úgy tudom, hogy lesz párduc...arra gondolok hogy az a stratégia, hogy amíg nincs hazai gyártás(ra pénz) addig kell minden fegyvernemből (a világűrtől a rakétatüzérségig) egy minimális "váz" vagy egy alap amire és amelyekkel mehet a ki és átképzése a magyar haderőnek. A "kis ország" az hülye elképzelés (lásd izraelt) pont hogy ez miatt és a Trianon után nehezen védhető terület miatt volna nagyobb szükség az ütőképesebb hadseregre. A pénzhiány az gáz de ami még rosszabb, hogy bár én is úgy gondoltam (MIATTATOK) az elmúlt években hogy nagy a vizfej a honvédsegnél és fiatalitani kell, de erre ezt is sikeresen elb.szták a fizetést meg nem lehet jó marketinggel (amúgy nem jó) kiváltani.
Hát ennyire fullos a titkolózás akkor csak mi lehetünk a vevők... Csoda hogy a 225ösöket nem takarták le még a levegőben....Nagy a titkolózás, hogy mely következő ország rendszeresìti az Elbit Puls-ot, de még a kontinens sincs nyilvánosságra hozva.. Még komment szinten sem találtam semmit.. Azért mostmár égetően időszerű lenne, hogy a Z2026 keretein belül végre e téren egy potens, és a HIMARS-nál olcsóbb rendszert szereznénk be! Reménykedek.
En is, de hiaba.Nagy a titkolózás, hogy mely következő ország rendszeresìti az Elbit Puls-ot, de még a kontinens sincs nyilvánosságra hozva.. Még komment szinten sem találtam semmit.. Azért mostmár égetően időszerű lenne, hogy a Z2026 keretein belül végre e téren egy potens, és a HIMARS-nál olcsóbb rendszert szereznénk be! Reménykedek.
Azért ha sorok között olvasva értelmezed, hogy mit írt erről @krisss a PULS topikban, akkor az jön ki hogy nem mi vettük.Nagy a titkolózás, hogy mely következő ország rendszeresìti az Elbit Puls-ot, de még a kontinens sincs nyilvánosságra hozva.. Még komment szinten sem találtam semmit.. Azért mostmár égetően időszerű lenne, hogy a Z2026 keretein belül végre e téren egy potens, és a HIMARS-nál olcsóbb rendszert szereznénk be! Reménykedek.
Hogyne jonne ki, hagyjatok mar abba a tippek ismetelgeteset, mint tenyt.Azért ha sorok között olvasva értelmezed, hogy mit írt erről @krisss a PULS topikban, akkor az jön ki hogy nem mi vettük.
Azért 8 indító eléggé sovány lenne nekünk - a nyilvánosságra hozott 150 millióból meg több nem jön ki...
18 indító a legalja, legkisebb értelmes mennyiség.
Te is csak tippelgetsz!Hogyne jonne ki, hagyjatok mar abba a tippek ismetelgeteset, mint tenyt.
Mar @krisss 10-11 inditos kommentjere valaszul leirtam: a danok $133M kaptak 8 systemet (ez velhetoen 1:1 inditot takar) 2 batteryben, raketakkal. $150M lehet akar 3 battery 12 inditoval is, ami azert kezdesnek siman eleg lenne a MHnek is...
Pont nem. En konkret arakat hoztam.Te is csak tippelgetsz!
Megint a szokasos hulyeseg, hogy egysegnyi arat akarsz kalkulalni... ertsd mar meg, hogy nem igy mukodik.A dánok rendelése 16,6 millió USD-re jön ki indítónként ("systemenként") rakétákkal együtt. A fegyverek inkább drágulnak, mint hogy olcsóbbak lesznek: szóval simán lehet hogy most már 150 millióért adják a 8 rendszert - mert pl. infláció van, nőtt a kereslet és/vagy más a rakétacsomag mérete és összetétele.
Ennek semmi ertelme, lasd fenn. Pontosan azert, mert a support meg raketak szama ismeretlen, siman lehetseges $150M akar 12 indito is, ha raketabol meg csak egy minimalisat vesznek elore - ami egyebkent egy kifejezetten jo megoldas, ha szuk a budzse.150-ből csak a rakétamennyiség rovására lesz 12 indítód vagy miért is adnák 12.5 millió dolcsiért átlagban az indítókat rakétákkal, ha dánoknak februárban még 16,6-ra jött ki?
A hollandok két hónappal később meg 342 millió USD-t adtak 20 indítóért vagyis 17,1 millió dolcsi indítónként rakétákkal.
Szóval eléggé tipp a részedről a 12 indító - a 8 körüli mennyiség, amit mondtam, az legalább egy valós példán alapszik (dánok, hollandok). Az ismert árak alapján max 9-10-et lehet kihozni 150 millióból, de akkor könnyen szűkös lehet a lőszerkészlet hozzá...
Dehogyis, ezt a zoldseget.Az indítók számánál inkább fontosabb a rakétaellátás: ukránoknak 20 körüli HIMARS / MLRS áll rendelkezésükre több ezer km-es front vonalra és így is van "hatása" a működésüknek.
Inkább legyen kevesebb indítónk, de sok rakétánk.
Eppen ezert mondom, hogy ellenkezoleg, sokkal tobb ertelme lenne 12 inditonak, es egy minimalis raketakeszletnek inkabb; maris el lehet kezdeni felallitani egy onallo sorozatveto tuzerosztalyt, mondjuk Tata vagy masik dandar ala rendelve.Amikor februárban felmerült a HIMARS vásárlás, akkor a HM-es forrás 20 körüli mennyiséget jelölt meg igényként a Szabad Európának nyilatkozva. Ha ebből 8-re menne le HM azért az eléggé nagy visszalépés lenne, noha több mint a semmi...
Amikor februárban felmerült a HIMARS vásárlás, akkor a HM-es forrás 20 körüli mennyiséget jelölt meg igényként a Szabad Európának nyilatkozva. Ha ebből 8-re menne le HM azért az eléggé nagy visszalépés lenne, noha több mint a semmi...
Fogadjunk egész nap az okok vadàszatàval foglaltad el magad.
az izraeli hadsereg előszeretettel használ Tatra alvázakat, lehet hogy a promo fotó is az övékről van?Attól fug, hogy a képnek menyire van koze az uzlethez, ugyanis a képen Tatra alvázra van telepítve ...
Hamár szòba hoztad , az Iris - T - t, én inkább upgrade 2.1.- nek örülnék jobban , mert akkor vmi elkezdődne...... , de visszakanyarodunk a svéd Nato csatlakozáshoz... , ebből következik hogy nincsen új a nap alatt!Minden , mindennel összefügg!Sehol nem írta amerikai "barátunk", hogy 8 összesen elég, ott van a posztja végén, hogy KEZDÉSnek, ami talán nem is hülyeség, mivel alig csörög valami apró a kincstár alján + ilyesmit játszottak el a Spike, Iris-T vételnél is