Amúgy is modernizálni kellene őket, sőt, nagyjavítás helyett modernizálás.Jah csak mindet nagyjavításra kéne vinni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amúgy is modernizálni kellene őket, sőt, nagyjavítás helyett modernizálás.Jah csak mindet nagyjavításra kéne vinni.
Az a baj, hogy ez a jó ötlet az elmúlt 10 évben folyamatosan jelen volt a fórumon, de nem valósult meg belőle semmi.Meg ettől a páncélvédelme egy kalap szar marad, de a semminél több at RCW jó ötlet’
Lynx ?A kieső tűzerőt mivel pótolod?
Ha kizárólagosan ez lenne lehet.Sose lesz remélem. Panther dettó, ha ezek megjelennek a beszerzések közt akkor az azt jelenti hogy minden szakmai józan belátást bedarált a politika....
ezt már írtam én is jópárszor nem kell bele extra hiradórendszerből is untig elég az amit teszem azt egy gidrán yörük kap.Gondolom nem kell kifejtenem, hogy mit gondolok a BTR-ről. De sajnos itt lesz még a nyakunkon jó sokáig az a sok szar így kezdeni kell velük valamit. Szetintem az egyetlen ésszerű lépés, ha mind a simáról mind a /A-sról leszedjük a tornyot kidobjuk a kukába minden a küzdőterben lévő szerelvényével együtt. Ezután behegesztjük a toronykoszorút meghagyva egy ajtót a rakaszcseréhez és rakunk rá RCWS-t. Nekem az sem ördögtől való, hogy kizárólag 12,7-est rakunk rá mert annyit azért nem költenék rá, hogy gépágyús RCWS kelljen. Ezzel több legyet is ütnénk 1 csapasra úgy mint, könnyebb lenne ennek minden előnyével, hely szabadulna fel a küzdőtérben nem is kevés és elképzelhetetlen mértekben nőne a harcérték a modern RCWS miatt.
nem igazán kell pótólni mert így dedikált APC vé vállna páncélozott szállító harcjármű.A kieső tűzerőt mivel pótolod?
Háát azóta sok víz lefolyt... de ne legyen igazam...Tavaly voltak kint személyesen megnézni egy zárt körű bemutatón. Magyar színekben virított a Hitron. Az RM prezikben is felbukkan.
Az egyrészt még odébb van, másrészt több lábon kellene állni, harmadrészt szerintem a vegyes alegységek nem játszanak.
Kiesne a rendszerből X darab 30mm-es cső és semmi nem pótolná az átmeneti időszakban (amiről beszélünk).nem igazán kell pótólni mert így dedikált APC vé vállna páncélozott szállító harcjármű.
Nem tekintem kiesett tűzerőnek az éjjel/nappal is használható digitális tűzvezető rendszerrel támogatott, stabilizált 12,7-es fegyverzetű RCWS-t a manuális irányzású, nulla éjjellátó képességű, stabilizálatlan toronyba rakott 30mm-es gépágyúval szemben.A kieső tűzerőt mivel pótolod?
mire ez lefutna addigra lenne annyi lynx a rendszerbe hogy potólja és még ha rá is lenne szánva egy nagyobb összeg még akkor is megmaradna a /A -s 30 mm es toronnyal még akkor is jelentős mennyiségbe. (hisz vannak olyan sima 80 asok amik inkább alkalmasak modernizációra mint némeik /A s.) mint helyörség védelmi jármű még nagyon sokáig jelen lessz mind a /A mind a sima 80 as. ebbe egészen biztos vagyok hisz a kiváltásukra 100 db egyéb eszköz sem lenne elég. (ezek nem manőver erők még csak nem is harcoló állomány csupán egy egy helyörség laktanya vagy raktár örzésmegerősítésére szolgáló járművek készenlét fokozás esetére kataszrófa helyzeti készenléti járműpark is tetemes mondjuk ott érdemes lehet a csere mert ha menni kell akkor menni kell)Az egyrészt még odébb van, másrészt több lábon kellene állni, harmadrészt szerintem a vegyes alegységek nem játszanak.
Kiesne a rendszerből X darab 30mm-es cső és semmi nem pótolná az átmeneti időszakban (amiről beszélünk).
Hát mindkét termék a piacképtelen kategória. Költse ràjuk a pénzét akinek 2 anyja van.Ha kizárólagosan ez lenne lehet.
De új eszközök fejlesztésében részt venni is lehet hasznos védelemipari szempontból.
Tehát ezekre várni hülyeség, de sztem ezek itthoni gyártását, fejlesztését kihagyni, ha van rá lehetőség szintén. Csak ez nem rövid, hanem közép és hosszú távú fejlesztés. A BTR és a Hitron közé jöhet Patria vagy Fuchs, de akár török.
Pontosan erről beszéltem!Gondolom nem kell kifejtenem, hogy mit gondolok a BTR-ről. De sajnos itt lesz még a nyakunkon jó sokáig az a sok szar így kezdeni kell velük valamit. Szetintem az egyetlen ésszerű lépés, ha mind a simáról mind a /A-sról leszedjük a tornyot kidobjuk a kukába minden a küzdőterben lévő szerelvényével együtt. Ezután behegesztjük a toronykoszorút meghagyva egy ajtót a rakaszcseréhez és rakunk rá RCWS-t. Nekem az sem ördögtől való, hogy kizárólag 12,7-est rakunk rá mert annyit azért nem költenék rá, hogy gépágyús RCWS kelljen. Ezzel több legyet is ütnénk 1 csapasra úgy mint, könnyebb lenne ennek minden előnyével, hely szabadulna fel a küzdőtérben nem is kevés és elképzelhetetlen mértekben nőne a harcérték a modern RCWS miatt.
elárulok egy titkot ha az összeset átadnák a tartalékosoknak sem jutna harmadának sem hely a BTR ekbe. arról nem is beszélve hogy egy egy óránál többet kötvehiszem hogy utaznál benne mert hiába a BTR még mindig csak gyalogos harcrendbe tagolva alkalmazható.Meggyőztetek, hogy továbbra sem kell tartalékosnak állni.
A fene sem akarna reszelgetett kopórsóban harcolni.
Inkább kapjanak hilux-ot, ha már gidránra nem telik. Modern, kényelmes, nem ad hamis biztonságérzetet.
Nem tekintem kiesett tűzerőnek az éjjel/nappal is használható digitális tűzvezető rendszerrel támogatott, stabilizált 12,7-es fegyverzetű RCWS-t a manuális irányzású, nulla éjjellátó képességű, stabilizálatlan toronyba rakott 30mm-es gépágyúval szemben.
Nem kimondottan. Azért 14,5 tonna, 8 kerekű, lapos széles gép, megfelelőn stabil alap egy 30-as gépágyúnak.A 30 mm-es gépágyú be is hintáztatja az egész ládát, nem?
be de ez köztudott tény ezért az irányzók direkt úgy vannak képezve hogy ezt szükség esetén ki tudják használni. és végigvarrni a célpontot. persze ez nem optimális de úgy ahogy kiküszöbölték. meg ha jó tüzütembe lő az irányzó akkor egy pontnál tovább nem emelkedig a kocsi test. ez olyan mint az AK esetében a behúzás hiába a kompenzátor a fegyver be fog húzni a a lövő tudja merre (sok variáció nincs) és számol vele akkor hatékony.A 30 mm-es gépágyú be is hintáztatja az egész ládát, nem?
Újabb érv a tartalékosság ellen.elárulok egy titkot ha az összeset átadnák a tartalékosoknak sem jutna harmadának sem hely a BTR ekbe. arról nem is beszélve hogy egy egy óránál többet kötvehiszem hogy utaznál benne mert hiába a BTR még mindig csak gyalogos harcrendbe tagolva alkalmazható.
kb ekkora az allulgépesítés a tartalékosoknál. jelenlegi helyzetbe az 1. vhs gyalog ezredek színtje kb.
A faszt. Főleg elfordított toronnyalNem kimondottan. Azért 14,5 tonna, 8 kerekű, lapos széles gép, megfelelőn stabil alap egy 30-as gépágyúnak.
Szia,Nem tekintem kiesett tűzerőnek az éjjel/nappal is használható digitális tűzvezető rendszerrel támogatott, stabilizált 12,7-es fegyverzetű RCWS-t a manuális irányzású, nulla éjjellátó képességű, stabilizálatlan toronyba rakott 30mm-es gépágyúval szemben.