Ez nem így van. Se nem kis létszámú, és pláne nem alulfegyverzett. Jelenleg Gázában a védők lényegesen többen vannak, mint fajlagosan az ukrán front hasonló méretű erődvárosában. Ráadásul nehezen elkülöníthető militáns/civil viszonyban. Ráadásul legalább annyi ATGM-jük, drónjuk van, mint az ukránoknak.De Izrael nem konvencionális háborúba ment, hanem az ellenfele egy kis létszámú terrorszervezet, aki a túszok mögül lődözve bátor, semmit nem akar megvédeni.
Amit te nem látsz a videókon, hogy 1-1 jármű hanyadik találatra semmisül meg, mert általában csak a végső csapás bevitele van rögzítve. Miközben lehet, hogy előtte 3-4x is el kellett találni a tankot, hogy kiégjen, miközben egy közepesen vagy gyengén páncélozott jármű meg azonnal felrobban, mint a p1csa.Én apc-kel jól ellátott, erős tüzérséggel, légvédelemmel, műszaki alakulatokkal megerősített sereget gondolok jónak, rengeteg, minden fajta méretű drónnal ellátva.
Az IFV-k és tankok gyártótól és kortól függetlenül porlanak el a fronton ukrajnában, én ezt látom. Pont mint az APC-k, csak egy modern tank/IFV háromszor-ötször drágább.
Az újabb fordulatot az erőviszonyokban - szerintem - az UGV-k fogják jelenteni.
A tengeren az USV harcra készül már mindenki. Alapvetően az oroszok is készültek, de mindent nem lehet kivédeni.
Az UGV-k már csak amiatt vannak lemaradva, mert a terepkövetés, terepen haladás egy sokkal bonyolultabb műfaj, mint a tengeri waypoint navigáció.
Én igazság szerint csodálkozom is, hogy az oroszok, ukránok nem alkalmazzák tömegesen a robotizált eszközöket. Nem csak felderítésre, de a csapatok támogatására, átjárónyitásra, sebesültszállításra.
Az összetett műszaki zárak hatékony leküzdése csak ezekkel lehetséges, mert ezek elég kicsi célpontot jelentenek ahhoz, hogy nehezen tudják eltalálni őket mind ATGM-mel, mind FPV drónnal. A tüzérség még ritkíthatja őket, azonban akkor kár eshet magában a műszaki zárban is. De egy árokrendszer felszámolásában is komoly segítséget nyújthatnak.
A bonyololt nagy kiterjedésű zárakat (amiket drónfelderítéssel őriznek) nem igazán lehet hatékonyan felszámolni semmilyen hagyományos páncélozott műszaki járművel. Mert annyi ideig tart, hogy biztosan idaérnek tüzérséggel, drónokkal.