Nem tett jót neki a plusz páncél.Meglep.Unimog alapú,azt meg vezettem terepen.Qrva jó.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem tett jót neki a plusz páncél.Meglep.Unimog alapú,azt meg vezettem terepen.Qrva jó.
Nem mindegy a kerékelrendezés.Klasszikus teherautós elrendezés mindig előkerúl,mert olcsóbb.Klasszikus MRAP szerepkörben a hátrányai nem olyan lényegesek.Csakhogy nekünk klasszikus manőverező harchelyzetben is ugyanazokkal a járgányokkal kell helyt állnunk.Ha figyeltél volna (márpedig úgy látszik nem), 1 napja azon folyik éppen a diskurzus, hogy mit lehetne kihozni a Gidránból, ha megnyújtanák vagy 1-1,5 métert, és kerülne alá még egy tengely.
Akkor valamit jol elqrtak.Rakottan is marha jó terepes az Unimog,pedig teherautóként a rakomány jobban emeli a súlypontott,mint a páncélozás.Nem tett jót neki a plusz páncél.
A többi dingo sem lett sikeres.Akkor valamit jol elqrtak.Rakottan is marha jó terepes az Unimog,pedig teherautóként a rakomány jobban emeli a súlypontott,mint a páncélozás.
Németek is tudnak iszonyú hülyeségeket csinálni.Rájuk is érvényes a régi törvény-Amit el lehet baxni,azt el is baxszák.
Meglep.Mondjuk Dingot csak úton láttam,és csak kivűlről.A többi dingo sem lett sikeres.
A Gidránnal az a helyzet, hogy egy marha jó futómű van alárakva kiemelkedő terepjáró képességekkel a hasonló gépek közt.Meglep.Mondjuk Dingot csak úton láttam,és csak kivűlről.
Nade erre valók az alapos gyakorlati próbák.Ricoverhez kötik a mondást
-Az elméletben legjobbnak tűnő megoldások szartak be elsőnek a gyakorlatban.
Mivel 4x4-es formájában egy rajhoz 2 kocsi kéne.
TűzcsoportkocsiR A J K O CS I
És ha a Komondor 6x6 hibáit javítják ki ?
Egyébként én a Komondorról sem tettem le, van mögötte egy kiváló mérnökcsapat. Sajnos a tervezéskor nem volt meg a megfelelő eszközrendszerük és anyagi forrásaik arra, hogy egy valóban versenyképes terméket hozzanak össze. De maga az elgondolás, a felhalmozott tudás az nagyon jó volt, látok is arra lehetőséget, hogy mindezt ne hagyjuk elveszni.
A jármű elleni akna nincs semmilyen tekintetben szankcionálva.ha sok az aknavédett jármű akkor szabad a jármű elleni akna telepítés.e egy konfliktusba... és senkinek semmi cécója nem lehet ellene se az enszben se sehol... kb
A CAVS programba résztvevő Lettország több mint 200 Patria 6X6-ost rendelt a járműveket 2022 és 2029 között kell leszállítani. A járműveket 2022-től Lettországba fogják legyártani.A programhoz csatlakozott Svédország is a Finn hadsereg 160-at rendelt. Mindezt csak azért írom le mert ezek szerint átadja a gyártás jogát más országoknak is. azt nem tudom hogy a Lengyelek szereltek-e össze 6x6-ost.Akkor egy okkal több, hogy adják ide a gyártás jogát...
a sajtó szereti az ilyet... pláne ha nem véletlen arra téved egy busz... az ensz meg itélkezhet ellene....A jármű elleni akna nincs semmilyen tekintetben szankcionálva.
A CAVS programba résztvevő Lettország több mint 200 Patria 6X6-ost rendelt a járműveket 2022 és 2029 között kell leszállítani. A járműveket 2022-től Lettországba fogják legyártani.A programhoz csatlakozott Svédország is a Finn hadsereg 160-at rendelt. Mindezt csak azért írom le mert ezek szerint átadja a gyártás jogát más országoknak is. azt nem tudom hogy a Lengyelek szereltek-e össze 6x6-ost.
@krisss Patria 6x6 AMV-nek örülnél mint olcsó, sokoldalú APC? A lett beszerzés alapján 1 millió euró körül van a darabára, ami elég kedvező - töredéke a Fuchsnak.
32 db 6x6-os Rosomakja van a lengyeleknek felderítő konfigurációban.
A Patria AMV 6x6 és a Patria 6x6 nem ugyan az a gép.@krisss Patria 6x6 AMV-nek örülnél mint olcsó, sokoldalú APC? A lett beszerzés alapján 1 millió euró körül van a darabára, ami elég kedvező - töredéke a Fuchsnak.
Egyáltalán kell szerinted ez a kategória a Honvédségbe vagy csak török 4x4 meg majd 8x8 lesz várhatóan?