[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 969
37 505
113
Isten lassa lelkem, hogy nem szivesen jovok megint ezzel, De IL hasonlo adottsagu (legalabbis emberanyagban) orszag.
Hany dandarral is? Varjunk csak... olyan 57 korul.
A nagy pofak helyet, meg a lipilopi helyett lehet ezt mashogy is talan...
Meg kell keresni egy nagytesót aki korlátlan pénzt öl belénk.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 742
47 104
113
Segítek neked top 3-ba benne van a Törökök mellett a Patria is, ha shortlist.
Csak úszóképesbe gondolkozz moduláris páncélzattal. Patria és a Boxer a legkényelmesebb. Eitan még nem láttam élőben, de nagynak tűnik belülről. Általában az izraeli dolgok nagyon kényelmesek. Merkava, mint HK a is legnagyobb belülről. Horvátok is nagyon ajánlották nekünk a Patriát nagyon megvannak vele elégedve. Ha körülnézel a környező országokban a legelterjetebb típus.
Alapvetően AMV-fan vagyok, de PARS Alpha is jöhet végül is... :)
Asszem az AMV Level 4-es páncéllal tud csak amúgy úszni...

Patria 6x6 vagy valami hasonló is jó lenne nem első vonalas APC-nek.

Pl. műszaki ezred is használ BTR-t meg más támogató alakulatok. Nekik elég lehet egy olcsó 6x6 csapatszállító max egy .50-es géppuskával felszerelve...

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 874
3 992
113

Pl. műszaki ezred is használ BTR-t meg más támogató alakulatok. Nekik elég lehet egy olcsó 6x6 csapatszállító max egy .50-es géppuskával felszerelve...
Néha én már ott vagyok, hogy akár SKOT-ok is jöhetnének, de legalábbis a felújított verziójuk, azokkal is jobban járnánk.

• Hűha
Reactions: enzo

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 527
28 413
113
Segítek neked top 3-ba benne van a Törökök mellett a Patria is, ha shortlist. Csak úszóképesbe gondolkozz moduláris páncélzattal. Patria és a Boxer a legkényelmesebb. Eitan még nem láttam élőben, de nagynak tűnik belülről. Általában az izraeli dolgok nagyon kényelmesek. Merkava, mint HK a is legnagyobb belülről. Horvátok is nagyon ajánlották nekünk a Patriát nagyon megvannak vele elégedve. Ha körülnézel a környező országokban a legelterjetebb típus.
Eitan mindenhogy ordenare nagy errol biztosithatlak :D
Btw vannak meno kepek meg vidik rola a topickjaban

Meg kell keresni egy nagytesót aki korlátlan pénzt öl belénk.
ertem en a celzast... DE az USA nelkul is elharcolgatott IL, es eleg jol. Baszhatod az anyagi tamogatast ha az embereid
inkabb az orvosi igazolast vagy a lelepest favorizaljak a szolgalat helyett...

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
607
1 371
93

Nem igazán lehet mellényúlni kerekesben a piacon. Kicsik a különbségek az Európai és Török gyártóknál az ár az ami meghatározó és a politikai szerelem.

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
607
1 371
93
Eitan mindenhogy ordenare nagy errol biztosithatlak :D
Btw vannak meno kepek meg vidik rola a topickjaban

ertem en a celzast... DE az USA nelkul is elharcolgatott IL, es eleg jol. Baszhatod az anyagi tamogatast ha az embereid
inkabb az orvosi igazolast vagy a lelepest favorizaljak

Csak 8x8 vagy vennél 6x6-ost is?
Mi a te személye TOP-3 listád ár/érték szerint?
8x8
1. Pars vagy Arma vonal
2. Patria

6x6
1. Fuchs
2. Patria

Nagyban fogja befolyásolni a megrendelés állomány az árat és a gyár leterheltsége. Ha Győrben összeáll a kép akkor magunknak kell összerakni az lenne a legjobb megoldás, mert a heti döntések után meg dög indulni a dömping.
Nekünk csak 2030 után fog játszani. Hamarabb lesz David Sling vagy a szerelmed Puls, vagy Himars nálunk szerintem.
KMW nem tudom mit mikorra fog legyártani bárkinek bármit is ismerve őket. Egyre nagyobb lesz az esélye Panther-ak. Bár itt hétről-hétre hónapról-hónapra változik minden.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 874
3 992
113
8x8
1. Pars vagy Arma vonal
2. Patria

6x6
1. Fuchs
2. Patria

Nagyban fogja befolyásolni a megrendelés állomány az árat és a gyár leterheltsége. Ha Győrben összeáll a kép akkor magunknak kell összerakni az lenne a legjobb megoldás, mert a heti döntések után meg dög indulni a dömping.
Nekünk csak 2030 után fog játszani. Hamarabb lesz David Sling vagy a szerelmed Puls, vagy Himars nálunk szerintem.
KMW nem tudom mit mikorra fog legyártani bárkinek bármit is ismerve őket. Egyre nagyobb lesz az esélye Panther-ak. Bár itt hétről-hétre hónapról-hónapra változik minden.
Nem arról volt szó, hogy pont a kmw képes úgy sacvperkb a határidőket?
Vagy most arra utálsz, hogy vallani csak a nagyon távoli jövőben tudnak már?

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
607
1 371
93
Nem arról volt szó, hogy pont a kmw képes úgy sacvperkb a határidőket?
Vagy most arra utálsz, hogy vallani csak a nagyon távoli jövőben tudnak már?
Arra utalok, ha, most ráöntenek több országnyi megrendelést a KMV-re és mi akarnánk egy nagyobb kontingenst rendelni Leo-ból akkor gyanúsan 10+ év mire megjön. Kapacitást kell bőviteniük az is idő. Kicsit elkanyarodva a topictól azért írtam, hogy, most turbulens lesz a piac nehéz lesz jó árat kiharcolni. Még mindig a Török vonal lesz a legjobb csak mivel közös EU megváltjuk a világot akció lesz gyanúsan nyomás alá helyeznek minket,hogy Európai legyen és a VBCI-től az isten óvjon minket. Ebből kifolyólag szűkül a kör nő az ár mindenkinek. Meglátjuk

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 742
47 104
113
Arra utalok, ha, most ráöntenek több országnyi megrendelést a KMV-re és mi akarnánk egy nagyobb kontingenst rendelni Leo-ból akkor gyanúsan 10+ év mire megjön. Kapacitást kell bőviteniük az is idő. Kicsit elkanyarodva a topictól azért írtam, hogy, most turbulens lesz a piac nehéz lesz jó árat kiharcolni. Még mindig a Török vonal lesz a legjobb csak mivel közös EU megváltjuk a világot akció lesz gyanúsan nyomás alá helyeznek minket,hogy Európai legyen és a VBCI-től az isten óvjon minket. Ebből kifolyólag szűkül a kör nő az ár mindenkinek. Meglátjuk
Ha itt gyártódik a török cucc, meg valami európai tornyot kap, akkor máris EU termék... :)

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: Loken and dzsoniboj

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 975
15 899
113
Pont erről beszéltem amimor azt mondtam, hogy nem drág a Leopard. Ha drága lenne nem vennék, mert alternatívája azért van (lásd a lengyelek).
A lengyelek 3 ève tènylegesen a háborúra kèszülnek.
Legalábbis a beszerzèseik alapján.

A többi európai ország még jobban nèzte a gazdasági rèszèt is.

Persze hogy most ez mennyire változik az jó kèrdès.

• Tetszik
Reactions: bel and Kim Philby

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
5 484
16 381
113
Azt a kérdést vetem fel, hogyha már kerekest veszünk, akkor nem-e lenne-e jobb, ha kisebb de több kerékkel látnánk el a harcjárművet?
Tehát lehetne 10x10es vagy 12x12es, ugyanolyan hosszban.
Így sokkal kisebb kerékvájatokat kellene kivágni a páncéltestből, több hely maradna a deszantnak, aknára futás esetén vagy találat esetén kevésbé károsodna a többi kerék és amúgy sem kell 150-nel száguldozni, a 100as tempóhoz meg kisebb kerék is elmegy.

• Hűha
Reactions: Aladeen

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 296
88 168
113
Azt a kérdést vetem fel, hogyha már kerekest veszünk, akkor nem-e lenne-e jobb, ha kisebb de több kerékkel látnánk el a harcjárművet?
Tehát lehetne 10x10es vagy 12x12es, ugyanolyan hosszban.
Így sokkal kisebb kerékvájatokat kellene kivágni a páncéltestből, több hely maradna a deszantnak, aknára futás esetén vagy találat esetén kevésbé károsodna a többi kerék és amúgy sem kell 150-nel száguldozni, a 100as tempóhoz meg kisebb kerék is elmegy.
Terepjáró képesség.