Annyit a mentségére, hogy én értelmeztem igy a nyilatkozatát, de nyugodtan terjeszthetitek.MG szerint már megnyerte a Lynx.
Amúgy valamikor 2022 második felében - ha jól tudom...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Annyit a mentségére, hogy én értelmeztem igy a nyilatkozatát, de nyugodtan terjeszthetitek.MG szerint már megnyerte a Lynx.
Amúgy valamikor 2022 második felében - ha jól tudom...
Hacsakaznem.Vagy SRAMS lesz, ami részben HDS...
Kár érte, kiváló ügynök volt!Hacsakaznem.
A HDS megvásárlása óta spekuláljuk, hogy lesz SRAMS. Amikor Szíjjártó Szingapúrban szimborázgatott (bocs, csak az alliteráció kedvéért) az ST endzsínieringzzel meg kinetiksszel, akkor eléggé logikusnak tűnt, hogy ráadásul az - remélhetően - itthon (Győrben!) gyártani (akkor) vélt Kockacukor hátán kerül majd rendszeresítésre. Azóta világos, hogy ez a vonal valószínűleg elhalt. Pedig amúgy a Srams pont jó lenne erre a platformra olcsó, de hatékony zl tüzérségnek.
De ez itt vastagon offtopik, elnézést.
Nem adjuk fel ezt a vonalat meg tüntikezni is kimennek érte egyre jobban tetszik a cuki kocka.Hacsakaznem.
A HDS megvásárlása óta spekuláljuk, hogy lesz SRAMS. Amikor Szíjjártó Szingapúrban szimborázgatott (bocs, csak az alliteráció kedvéért) az ST endzsínieringzzel meg kinetiksszel, akkor eléggé logikusnak tűnt, hogy ráadásul az - remélhetően - itthon (Győrben!) gyártani (akkor) vélt Kockacukor hátán kerül majd rendszeresítésre. Azóta világos, hogy ez a vonal valószínűleg elhalt. Pedig amúgy a Srams pont jó lenne erre a platformra olcsó, de hatékony zl tüzérségnek.
Maróth éppen egy idei interjújában említette, hogy szingapúri cég is érdeklődik magyarországi hadiipari befektetésről.Hacsakaznem.
A Boxer nevénél a csillag a szétperelés vagy legalábbis a durci elkerülése végett van ott... (nehogy KMW meg hollandok kihagyva érezzék magukat...)
A földi légvédelem terén szerzett sokéves tapasztalatának és a jövőbeli lézerfegyver-rendszer világos műszaki útitervének betartásának köszönhetően a Rhein¬metall képes mechanikusan és szisztematikusan integrálni a fejlett képességek teljes skáláját kerekes vagy lánctalpas fegyverekbe. mobil platformok, mint például a Boxer többcélú kerekes páncélozott jármű* vagy a lánctalpas Lynx KF41 páncélozott jármű. A rendkívül rugalmas Skymaster tűzvezérlő rendszernek és a legmodernebb érzékelőknek köszönhetően az effektorok maximális taktikai hatást érnek el.
Németországi kiképzésen vannak magyarok, vagy csak kedvcsináló kis novella?Páncélos gyalogság
Előző rész: https://pancelgyalog.blog.hu/2022/01/04/pancelos_gyalogsag_303A csodabogár „kirobbant” a fedezékből! A motor fordulatszáma viszont jelentősen meg sem emelkedett. Nemcsak a motorvisítás, de még a láncosoktól megszokott csörömpölés is elmaradt. Endre úgy kormányozta a járművet, hogy élő…pancelgyalog.blog.hu
Ezt ki írja? Jó anyag!Páncélos gyalogság
Előző rész: https://pancelgyalog.blog.hu/2022/01/04/pancelos_gyalogsag_303A csodabogár „kirobbant” a fedezékből! A motor fordulatszáma viszont jelentősen meg sem emelkedett. Nemcsak a motorvisítás, de még a láncosoktól megszokott csörömpölés is elmaradt. Endre úgy kormányozta a járművet, hogy élő…pancelgyalog.blog.hu
Jobbra fent ez van:Németországi kiképzésen vannak magyarok, vagy csak kedvcsináló kis novella?
Elsiklottam felette. Köszi!Jobbra fent ez van:
"Kis hazánkban egy régi-új fegyvernem van születőben - persze ezt még kevesen látják! A csecsemő a lánctalpas gyalogsági harcjárművel felszerelt, gépesített lövész fegyvernem. Egy képzeletbeli történet "elmesélésén" és a témához kapcsolódó linkek, valamint érdekes információk megosztásán keresztül a szerző kísérletet tesz a felcseperedésre ítélt "gyermek" bemutatására."
mindettől függetlenűl szerintem egy jó kis írás.Elsiklottam felette. Köszi!
" F@sza! – szólt vissza Zoli, ugyanis apró káromkodás nélkül nincs hadsereg, főleg nincs valódi lövész élet. Még akkor se, ha minden rendben. A harcvezető térképen a harcászati helyzeten kívül jól látható volt a tűzmegnyitási terepszakasz vonalvezetése és a lőtér határai is."Páncélos gyalogság
Ha már aknavető, akkor kérdés, hogy milyen típus lesz a Lynxen?
Szerintem 4 opció van, valószínűség szerint az alábbi sorrendben az alábbi:
1. Hirtenberger M12
Hatótáv: 8100-9000m
Előnye:
Hátránya:
- Szabvány NATO gránátokat használ, amik majd nálunk is készülnek.
- Olcsó
- Esélyes, hogy nálunk készül részben vagy egészben
- Az utánfutós verziót már megvettük
2. Rheinmetall MWS 120 Ragnarok
- Kézi irányzás, bár van hozzá azt segítő computer - némi tovább fejlesztéssel talán lehetne automata irányzást is fejleszteni hozzá...
- Teljesen kézi töltés, ami várhatóan erősen kihat a tűzsebességre egy idő után
Hatótáv: 8000m
Előnye:
Hátránya:
- Automata irányzás: benyomják a koordinátákat, aztán már csak töltögetni kell
- Szabvány NATO gránátokat használ, amik majd nálunk is készülnek.
4. NEMO
- Teljesen kézi töltés, a képek, videók alapján a töltő derékig kilóg a járműből, így ő lesz az orvlövészek kedvence...
- Drága, nem nálunk készül (RM Norway terméke - Norvégiában biztos nem gombokért dolgoznak... )
Hatótáv: "több mint 10000m"
Előnye:
Hátránya:
- Automata irányzás és félautomata töltés: benyomják a koordinátákat, aztán már csak töltögetni kell
- közvetlen irányzás lehetősége
- teljesen zárt küzdőtér, védett kezelők
4. ST Engeernering SRMAS
- Teljesen kézi töltés, a képek, videók alapján a töltő derékig kilóg a járműből, így ő lesz az orvlövészek kedvence...
- Nagyon drága és nem nálunk készülne
- Állítólag gyorsan kopik a csöve, drága üzemeltetés
Hatótáv: 10.000m
Előnye:
Hátránya:
- Automata irányzás és félautomata töltés: benyomják a koordinátákat, aztán már csak töltögetni kell
- Vélhetően drága és nem nálunk készülne (A Hirtenbergeres együttműködésben a cég csak az irányzó számítógépet adja )
- Huzagolt aknavető: a Hirtenberger nem gyárt ilyen lőszert tudtommal...
Eléggé valószínű, hogy a Hirtenberger terméke lesz a befutó egy tovább fejlesztett irányzórendszerrel.
Fogalmam sincs, de biztos szakmabeli.Ezt ki írja? Jó anyag!
Az automata töltőrendszer a hajtótöltetet is adagolja magától 2 fő minusz az automata töltésű aknavető ha elől tölt ha hátul.nemtudom a hátúltőlősek bonyolult szerkezetek. az embert kispóróln nem nagyon lehet sehonnan a hajítotöltetek számának eltérése miatt... pont ez adja az aknavetők rugalmasságát
A Piros az hibás, már tudom. (copy-pasteltem az előzőblokkból és úgy maradt )Szerintem csak hátultöltős cucc jöhet szóba forgatható toronnyal. A piros részt szerintem gondold át. A NEMO zárt tornyos.