Azok saját gyártásút fognak venni.
Nem teljesen. 70%-os olasz hadiipari részesedést akarnak. 400-600 IFV vásárlását tervezik.
Ez egy nagyon érdekes cikk.
Italy is considering cooperation with Germany to replace its ageing fleet of tracked combat vehicles while looking to boost its industry.
euro-sd.com
A Lynx moduláris felépítését nagy előnynek hirdetik.
A LYNX moduláris felépítése kifejezetten a vásárlói igények szerinti alkatrészek beépítésére szolgál.
Tehát egy alap alázat v. vmi hasonló összegesztett alkatrészcsoportokat legyártunk Zalában és szépen mki saját igény szerint, felszereléssel, fegyverekkel összelegózza magának. Az alap alkatrészegységek gyártása a zalai központi gyárban a nagyobb darabszám miatt olcsóbb platformot biztosít. Én ebben, kopi autóipar, látok fantáziát.
De van még a fenti cikkben 1 extra. Az olaszok vezette, görög és szlovák résztvevőkkel (figyelem, kik a résztvevők?
) zajló EU-s pénzekkel megtámogatott Pesco projektbe, éppen a Lynxet akarják belobbizni.
Ha ez összejön, nem győzzük majd hova dugni a nyereséget, lehet rendelni a második nehezdandárnak tankjait.
Sztem ez a nagy Maróth - Papperger terv. Ha a 3-ból 2 ország osszejön, én már nagyon elégedett leszek.
Az ausztrál projektnek minimális gazdasági hatása lesz a zalai gyárra, viszont lobbiszempontból nagyon fontos hatása lehet a fenti szlovák - görög - olasz tender kapcsán.
Az a szép, hogy nagy a tét, de mi ott ülünk a zsugások asztalánál. Lehet bukunk, de legalább ott ülünk!!