Azért irtam,hogy rakétája válogatja.
De ez egy 2023as promóbol van,tehát nem lehet olyan hűdepontatlan.
Nagy lótávokat 7-8k méter magsról,7-900km/h sebességű harci gépekről inditva tudja.És egyenesen előre,álló földi célpontra.
SAM HZM is igen trükkös dolog.8km max lőtáv nagyon gyorsan tud negyedére csökkenni,ha oldalparaméterrel és nem az inditó felé közeledő célrol van szó.
Igen....Ideális esetben lehetséges.Csakhát ez az ideális eset nem túl gyakori a valóságban.Előfordul ugyan,hogy beállitott lőtéri körülmények vannak,de azért nem az a jellemző a háborúra.
Mondjuk drónok max 200-250 km/h-val közlekednek. kb 8-10 másodperc kell a rakétának, hogy elrepüljön 8 km-re. Ennyi idő alatt maximum 500-600 métert tud arrébb menni egy gyorsabb drón is, de legtöbb fele ilyen gyors sincs.
Lancet-3 80-110km/h-val repül - végfázisban tud 300-as sprintet.
Skylark-3-nak 90 km/h az utazó sebessége.
A leggyorsabb DJI drón amit találtam pedig 75 km/órával repül - csak hogy civil vonalról is mondjuk példás.
Nem nagyon látom, hogy ezek a drónok hirtelen elugrálnának a "lézeres 70-es" elől, szóval ezek ellen 6-8 km közötti hatótáv teljesen reális szerintem. A rakétának alig kell kormányoznia magát, hogy célba találjon...