A svédekkel volt a konfrontáció nem a norvégokkal.
Kicsire nem adunk.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A svédekkel volt a konfrontáció nem a norvégokkal.
volt velük is egy norvég pénzügyi alap kapcsán.A svédekkel volt a konfrontáció nem a norvégokkal.
Még lesz is mert erőteljesen be vannak kötve a nagytesóhoz.volt velük is egy norvég pénzügyi alap kapcsán.
Egy biztos, egy kis erődemonstráció jót tett volna nekik, hogy értsék merre hány méter így meg mindig mi szívtunk. pl. teljesen kiszáradó Duna ágak, de napokig lehetne sorolni sajnos az aljasságaikat... És még a togoi felszabadítási front is megnyithatta volna a vízerőművet, nem a zsilipnél gondoltam.... Például...Ha emlékeim nem csalnak, Raffay Ernő az egykori kormányzó MDF frakciójának tagja 1990-1993-ig államtitkárként szolgált a HM-ben (beavatottsága folytán 1998-ban felmerült annak lehetősége, hogy ő legyen az első Orbán-kormányban a honvédelmi miniszter) , visszaemlékezéseiben pontosan elmondta milyen tervekkel a hóna alatt tárgyaltak anno cseh-szlovákiával, de végül a "merjünk kicsik lenni" szemlélet győzött és a jószomszédi megengedő viszony "nyugatiasabb" volt, mint hogy tankokkal felszántsuk a felvidéket....
Érdemes átolvasni a Bősi erőmű idevágó időszakát, olyan dipl. húzások történtek, hogy egyébként minden alapja meg lett volna egy katonai beavatkozásnak...
Erre utalt Kövér is, ez alapján született ez a lenti karikatúra az idézettel a szlovák sajtóban:
kb.: "Használhattunk volna katonai erőt, vagy a józan eszünket. Nem tettük!"
Egy biztos, egy kis erődemonstráció jót tett volna nekik, hogy értsék merre hány méter így meg mindig mi szívtunk. pl. teljesen kiszáradó Duna ágak, de napokig lehetne sorolni sajnos az aljasságaikat... És még a togoi felszabadítási front is megnyithatta volna a vízerőművet, nem a zsilipnél gondoltam.... Például...
Honnan veszed? A felvidék megszállása felmerült, de jött jeszenszky. Romániába nem volt beavatkozási szándék, ilyet Raffay sem állít. Erőnk se lett volna. Délvidék kapcsán komoly aktivitás volt (horvát fegyverszállítások, felderítők átdobása, stb), de beavatkozás akkor sem volt tervezve komolyabb, sőt. Nem volt háziőrizetben sem...messze még április elseje.Raffay uram kb mindenkit meg akart támadni, a forradalom alatt romániát, a szétváláskor szlovákiát, a polgárháború alatt szerbiát. (Nem tudom mennyire urban legend, de a végére állitólag háziőrizetben volt). Azóta ma magyar történelem vonalon alakít, pont annyira elszállt mint korábban, csak abban a témában kevésbé veszélyes.
Azt ne felejtsük el, hogy a debreceni gyár akkora állami támogatást kapott amit soha nem fog magyarországnak visszatermelni... és ezen felül vettünk enyhén nyomott piaci áron haditechnikàt.
Meg az a néhány százezer ember aki egyébként közvetlenül/közvetve a beszállítói láncban ebből él, az sem mindegy a nemzetgazdaságnak. Ez a legfontosabb, nem az amit befizetnek iparűzési adó!Pár év alatt mindegyik támogatás egy cég esetében simán visszajön, utána már netto haszon ,amit itt kifizetnek a dolgozóknak és az államnak.
Nem itt kellene ezt tárgyalni, de még egy utolsó gondolat:Raffay uram kb mindenkit meg akart támadni, a forradalom alatt romániát, a szétváláskor szlovákiát, a polgárháború alatt szerbiát. (Nem tudom mennyire urban legend, de a végére állitólag háziőrizetben volt). Azóta ma magyar történelem vonalon alakít, pont annyira elszállt mint korábban, csak abban a témában kevésbé veszélyes.
Valahol olvastam, hogy az Usa felkért minket annak idején a jugo háborúba avatkozzunk be a szerbek ellen és ezzel segítjük a Nato-ot. Igaz vagy nem azt nem tudom.Honnan veszed? A felvidék megszállása felmerült, de jött jeszenszky. Romániába nem volt beavatkozási szándék, ilyet Raffay sem állít. Erőnk se lett volna. Délvidék kapcsán komoly aktivitás volt (horvát fegyverszállítások, felderítők átdobása, stb), de beavatkozás akkor sem volt tervezve komolyabb, sőt. Nem volt háziőrizetben sem...messze még április elseje.
Ha jók az információim, akkor az volt az elképzelés hogy ha helikopteres támadás történne, akkor az akkor beszerzett kb 1-2 tucatnyi stinger védte volna 2 módon paksot. földről, illetve 2db kb 3km magasan állandóan fenn lévő helikopterből a "lehulló" scudok ellen. az hogy mi volt a helikoptereken még, nem tudni. Ezt egy volt rakétás mesélte, hogy még ők sem kaptak infót, ezt az egészet egy külön csoport intézte, illetve intézi a mai napig.nem az eredeti forrás ugyan de itt is meg van hivatkozva.
http://www.blikk.hu/aktualis/raketatamadasra-keszultek-a-paksi-atomeromu-ellen/c8ltvzl
"Az újságírónak Németh Miklós akkori magyar miniszterelnök is megerősítette az információt. A volt magyar kormányfő arról is tájékoztatta, hogy a fenyegetés hatására Magyarország az Amerikai Egyesült Államokból és Japánból szerzett be rakétavédelmi rendszert."
Ha jók az információim, akkor az volt az elképzelés hogy ha helikopteres támadás történne, akkor az akkor beszerzett kb 1-2 tucatnyi stinger védte volna 2 módon paksot. földről, illetve 2db kb 3km magasan állandóan fenn lévő helikopterből a "lehulló" scudok ellen. az hogy mi volt a helikoptereken még, nem tudni. Ezt egy volt rakétás mesélte, hogy még ők sem kaptak infót, ezt az egészet egy külön csoport intézte, illetve intézi a mai napig.
lehet, nekem is mondták. elnézést ha fals a dolog.Bocs, de amiket írtál, az marhaság.
lehet, nekem is mondták. elnézést ha fals a dolog.
... a stingert biztos forrásból tudom, a kezelő személyek egyikét személyesen ismerem, így utólag bevallom.
igazad van. bár eddig senki nem cáfolta meg.tanulság...
1, nem kell mindent elhinni az ismerősnek
2, nem kell szaktopicba írogatni, ha nem akarod hogy megcáfolják a legendáidat
Emelkedő fázisban pár másodpercig jó lehetszHa te vagy bárki más Stingerrel lelő egy R-17 Scudot akkor bekerül a "rekordok könyvébe" meg a "hihetetlen de igaz"-ba!
Viccnek szántam, de ha én egy hegyen állok fent, és a völgyből indítják, illetve be tudom fogni már az előtt hogy elindul a rakéta felfelé, csak a kezdeti hőtől ?!!zsolti
Tudom, hogy viccnek szántad, de azért leírom, hogy egy MANPAD befogási ideje (tudtommal) 3-5 másodperc.
Az R-17 meg ilyet lép indulásnál:
Még így is meglepne a találat, nem, hogy az érkezésnél (2 km/s).