[HUN] Leopard 2

Röviden a lényeg: 2025re jönnek az új Leo-k, 2028-tól lesz felajánlva a Nato-nak a nehéz dandár.
- lesz lakhatási támogatás, a szolgálati lakások saját tulajdonba kerülhetnek.
- Helikről, repülōkről semmi újdonság, 8 darab, stb..

4-5év kell egy akkora cégnek legyártani 44 tankot?
Ne már....:(:hadonaszos:

Esetleg annyi munkájuk van (megrendelések és átalakítások), hogy csak akkor tudják elkezdeni legyártani és leszállítani az első darabokat?

Kizárt,ez a mennyiség ott lófütty kell legyen.

A katari tankok gyártását most fejezték be valamikor. Milyen új megrendelésekről tudtok még?

Átépítések, amit így hirtelen találtam:
128 lengyel tank építése folyamatban, 2020-ra végeznek vele.
38 dán tank "tanks are to be upgraded to A7V standard between 2019-22."
104 német tankot építenek át "The first serially retrofitted Leopard 2 A7V tanks will reach the Bundeswehr starting in 2020."

Ez így elég sok tank átépítése a következő 3 évre. De hogy 2022 és 2025 között mit csinálnak, azt nem tudom. Az se biztos, hogy ugyanott megy az átépítés, mint ahola gyártás.

Németország: Von 2019 bis 2024 sollen 69 Bundeswehr Bergepanzer 3
Hollandia: 5 Leguan-Brückenlegesystemen auf Leopard 2 "Die Fahrzeuge werden 2019 und 2020 an das niederländische Heer übergeben."
Hollandia: 18 tank Leopard 2A6MA2 upgrade (upgraded Leopard 2s will be delivered by 2019)
Lengyelország: 14 tank átépítés 2021-re
Finnország: 4 db Leopard 2L (Deliveries of the new vehicles are to be made between 2019 and 2021)

Azért annyira nem unatkoznak szerintem a gyárban....

UHH!!
iczmm48fyb021.png

Húbakker. Én idáig le voltam maradva a hírekről. Szóval bocs az offért de muszáj...

"A régi mániám, tankkal végigmenni...
Egy Leókettesen..."

Németország: Von 2019 bis 2024 sollen 69 Bundeswehr Bergepanzer 3
Hollandia: 5 Leguan-Brückenlegesystemen auf Leopard 2 "Die Fahrzeuge werden 2019 und 2020 an das niederländische Heer übergeben."
Hollandia: 18 tank Leopard 2A6MA2 upgrade (upgraded Leopard 2s will be delivered by 2019)
Lengyelország: 14 tank átépítés 2021-re
Finnország: 4 db Leopard 2L (Deliveries of the new vehicles are to be made between 2019 and 2021)

Azért annyira nem unatkoznak szerintem a gyárban....
Be kellene vezetni náluk vagy évi 400 óra túlórát. Így sosem kerülünk sorra. Addigra kihalnak a németek.

Ha azonnali képesség helyreállításról beszél Benkő, akkor még idén érkeznie kell a 12 A4-nek.
Megkérdezném tőle akkor hogy a 12db 30 éves A4-es fogja helyreállítani a Néphadsereg / Honvédség átállásakor meglévő +1400db harckocsi képességét? Na akkor gyártották kb azokat az A4-eseket, úgy 88-89 körül, vagy korábban.

• Tetszik
Reactions: szaboj
Megkérdezném tőle akkor hogy a 12db 30 éves A4-es fogja helyreállítani a Néphadsereg / Honvédség átállásakor meglévő +1400db harckocsi képességét? Na akkor gyártották kb azokat az A4-eseket, úgy 88-89 körül, vagy korábban.
A 88-89-ben gyártottakét mindenképp!:) Az akkor meglévő +1400db harckocsinak mekkora volt a meglévő képessége? ;) Mármint a darabszámon kívül? Mint a hólavina ami mindent eltöröl, de ha elfogy a lejtő(darabszám) elenyészik! :(

Ne nyírjál ki, még csökkenteni akarod náluk a túlórát?? Sose lesznek kész a cicáink...

OFF:

Hogy van a németeknél a szabályozás?

Hirtelen ezt találtam:
https://www.hrportal.hu/c/igy-nez-ki-a-tulora-a-nemeteknel-20181212.html

Náluk is működik a Magyarországon használt "trükk", hogy ha rugalmas munkaidőben dolgozol akkor nincs túlóra, mert te osztod be az idődet. De ha a munkaerőhiány miatt annyi a feladat hogy heti 50 órában sem végzed le, akkor így jártál...

ON

A 88-89-ben gyártottakét mindenképp!:) Az akkor meglévő +1400db harckocsinak mekkora volt a meglévő képessége? ;) Mármint a darabszámon kívül? Mint a hólavina ami mindent eltöröl, de ha elfogy a lejtő(darabszám) elenyészik! :(
Az a helyzet, hogy az akkori MN menetből zúzta volna szét a mostani MH-t. Csak akkor és ott és annyi ideig álltak volna meg, amikor az üzemanyagot/lőszert töltik. 1000+ harckocsinak nem ellenfél nem csak a mostani néhány tucat T-72, de ha majd megjönnek a leo-k, és legjobb esetben is lesz belőlük 44+12, az sem. Számolgathatja akárki az autóskártyát, a mennyiség minősége döntene. Ugyan ezt el lehet játszani a mostani 1 repteres 14 gripen vs 100+ harci gépre is, még Mig-21/23/Szu-22 idejéből, jó sok reptérrel, vagy a most nem létező tüzérséget összevetni azzal hogy mi volt..

Kő keményen leépültünk, az a helyzet, ezt nem lehet azzal védeni hogy de megjöttek a csúcs fegyverek, meg jönnek is most már majd jövőben. Azért az MN a fénykorában a mostani Kárpát medencén keresztül menne mint kés a vajon, Románostul, Szerbestül, Szlovákostul, ha a mostani tükör magunkkal raknánk össze, azon is. Így egymás után kb...

már többfelé olvastam, hogy a LEO2a7 parancsnok periszkópja (peri r17) megújult a korábbi verziókhoz képest, de az EMES-15 célzókészülékkel mi a helyzet? de gondolom már az sem ugyanaz mind a régi LEO2a4-es verzióban

már többfelé olvastam, hogy a LEO2a7 parancsnok periszkópja (peri r17) megújult a korábbi verziókhoz képest, de az EMES-15 célzókészülékkel mi a helyzet? de gondolom már az sem ugyanaz mind a régi LEO2a4-es verzióban

Már az A5-ben sem azok vannam mint az A4-ben.

De ne az 1989-es létszámot nézzük, csak mondjuk azt amikor csak már T-72-esek voltak már rendszerben. Vagy mondjuk, amikor még a debreceni dandárnál is voltak T-72-esek.

@antigonosz

Nem tudom Te hogy vagy vele de én még mindig inkább mennék ütközetbe egy 25-30 éves A4-es Leo2-vel mint egy vadi új T72-vel :D

@szaboj
Én még mindg nem értem miért kell most a NATO-nak újból a nehéz képesség. a nem létező orosz fenyegetésre?

Szerintem azért mert Trump bedúrcizott hogy a NATO tagok nagy része arra építette fel a "haderejét" (lásd Mo. is) hogy ha bármi baj van akkor majd az USA megvéd mindenkit. Eddig ez oké volt, leszerelték a nehéz technikát,létszámot csökkentettek stb stb stb , most hogy Trump dúl-fúl a világ másik oldalán sokaknak leesett hogy lehet legalább addig ki kéne tartani amíg (jó esetben) az USA ideér , ahhoz viszont hogy hatékony védekezést lehessen folytatni nem árt a nehéz technika.Szerintem legalább is és mindez az erősödő orosz nyomás nyakába van varrva persze ami részben igaz is de azért Trump balhézása is bőven benne van szerintem.

"Nem tudom Te hogy vagy vele de én még mindig inkább mennék ütközetbe egy 25-30 éves A4-es Leo2-vel mint egy vadi új T72-vel :D"

Forma-forma. Már nagyon sok lehet a T-72B3 meg a T-90A