M
molnibalage
Guest
Egy 25 éves valami az mióta a "valóság"? Az akkori valóság...Érdeems elolvasni, az orosz valóságot és átképzést.
https://www.jetfly.hu/katonai-tipus...ue&nid=1075&ubid=xaNNDhqBnR?utm_term=25-eve-e
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egy 25 éves valami az mióta a "valóság"? Az akkori valóság...Érdeems elolvasni, az orosz valóságot és átképzést.
https://www.jetfly.hu/katonai-tipus...ue&nid=1075&ubid=xaNNDhqBnR?utm_term=25-eve-e
Előtte teljesen más volt a légkör, és némileg a körülmények is jobbak voltak.
.Olvastam Varga Tömör Imre cikksorozatát, egy hasonló átképzésről, a MIG-23-ra. Ott akkor még, a "jobb körülményekben", a WC deszkára is egy ember vigyázott, mert egy olyan volt az egész szállodában. Mármint, wc deszka. Amúgy életkorom folytán emlékezem az akkori idők, SZU-ban járt katonák elmondásaira. Nyomor volt a köbön, elhiheted. A mai valóság, Moszkva, Pétervár, biztosan szép. Vannak azonban kétségeim, a többivel kapcsolatban.
Igen, faterral is feltűnt, hogy túl nagy rész szólt a cikknek arról, hogy mi volt repülésen kívül....
.
Huh, az Aranysasban en is olvastam a Varga Tömör fele cikksorozatot, de szerintem nagyon furcsa kis iras lett az, mert csak az jött le belöle, hogy a magyar pilotak allandoan föztek, de legfökeppen allandoan pialtak. Mar akkor elkezdtek inni, amikor felszalltak a szallitogepre Magyarorszagon, es a cikket olvasva ugy tunt, hogy egy percig se voltak jozanok egesz idö alatt. Namost, hogy ez tenyleg igy volt-e, vagy csak a Varga Tömör akart nagyon sztorizos lenni, es ettöl lett ilyen feloldalas a cikksorozat, azt mar csak ök tudjak, akik ott voltak.
Belenko dezertálásakor konkrétan az embertelen lakhatási körülményeket hozta fel példának, hogy mennyire ótvar a rendszer. De ez lassan 50 éve volt. A haderő is kisebb, pénz is több mindenre van, mert máshol van az orosz ingerküszöbe is már. Gondolom én.Olvastam Varga Tömör Imre cikksorozatát, egy hasonló átképzésről, a MIG-23-ra. Ott akkor még, a "jobb körülményekben", a WC deszkára is egy ember vigyázott, mert egy olyan volt az egész szállodában. Mármint, wc deszka. Amúgy életkorom folytán emlékezem az akkori idők, SZU-ban járt katonák elmondásaira. Nyomor volt a köbön, elhiheted. A mai valóság, Moszkva, Pétervár, biztosan szép. Vannak azonban kétségeim, a többivel kapcsolatban.
.
.
Huh, az Aranysasban en is olvastam a Varga Tömör fele cikksorozatot, de szerintem nagyon furcsa kis iras lett az, mert csak az jött le belöle, hogy a magyar pilotak allandoan föztek, de legfökeppen allandoan pialtak. Mar akkor elkezdtek inni, amikor felszalltak a szallitogepre Magyarorszagon, es a cikket olvasva ugy tunt, hogy egy percig se voltak jozanok egesz idö alatt. Namost, hogy ez tenyleg igy volt-e, vagy csak a Varga Tömör akart nagyon sztorizos lenni, es ettöl lett ilyen feloldalas a cikksorozat, azt mar csak ök tudjak, akik ott voltak.
Olvastam Varga Tömör Imre cikksorozatát, egy hasonló átképzésről, a MIG-23-ra. Ott akkor még, a "jobb körülményekben", a WC deszkára is egy ember vigyázott, mert egy olyan volt az egész szállodában. Mármint, wc deszka. Amúgy életkorom folytán emlékezem az akkori idők, SZU-ban járt katonák elmondásaira. Nyomor volt a köbön, elhiheted. A mai valóság, Moszkva, Pétervár, biztosan szép. Vannak azonban kétségeim, a többivel kapcsolatban.
Biztos volt már, de most megint belefutottam, hogy a 28 MiG-29-eshez az alábbi rakétamennyiség érkezett a Honvédséghez (az orosz államadósság terhére):
342 db R-27
150 db R-73
Érdekes az arány (nem lehet, hogy fordítva szerepel?), mivel 2 db R-27 rakétára 4 db R-73 jutott egy gépen.
Az R-60 is ráment ha kellett ezen kívül csak 22 db géppel számolj az R-27-nél mert a 6db UB gépünkben nem volt radar(kétüléses kiképző változatok) így azok nem alkalmazhatták őket.Érdekes az arány (nem lehet, hogy fordítva szerepel?), mivel 2 db R-27 rakétára 4 db R-73 jutott egy gépen.
Biztos volt már, de most megint belefutottam, hogy a 28 MiG-29-eshez az alábbi rakétamennyiség érkezett a Honvédséghez (az orosz államadósság terhére):
342 db R-27
150 db R-73
Ami megmaradt, az használható valamire?
Tehát mondjuk mit tudom én:Eladhatjuk őket a lengyeleknek, mint működőképes rakéták?
Ha jól emlékszem, azokat már eladták.
Az R-60 is ráment ha kellett ezen kívül csak 22 db géppel számolj az R-27-nél mert a 6db UB gépünkben nem volt radar(kétüléses kiképző változatok) így azok nem alkalmazhatták őket.
Ha jól emlékszem, azokat már eladták.
Ami megmaradt, az használható valamire?
Tehát mondjuk mit tudom én:Eladhatjuk őket a lengyeleknek, mint működőképes rakéták?
Nem mondod, hogy te még nem találkoztál a Simon Robi gyüjtésével???
http://www.simonrobert.hu/02-repulo...29_Nagyvas/Volt_egyszer_a_MiG-29_Nagyvas.htmlDe, itt van előttem, csak az egész ennyit nem ért meg (számold végig nyugodtan, ha van időd rá), mivel csak egy trendre voltunk kíváncsiak, az egész MN összes gépével kapcsolatban 21/22/23-asokat is beleértve.
Megcsinálom akkor a pontosabb összegzést, de mintha lenne némi hiba. A 02 és 03 gép percre pontosan azonos mennyiséget repült és szállt fel/le...? Ez elég hihetetlennek tűnik...Sajnos csak képként és nem szövegként, mint a 23-asnál. A videójából vágta ki a képeket. Még én kértem tőle.
http://www.simonrobert.hu/02-repulo...29_Nagyvas/Volt_egyszer_a_MiG-29_Nagyvas.html
Jogos észrevételek. A 04-es biztos, hogy a 2005-ös kecskeméti repülőnapon még repült.Megcsinálom akkor a pontosabb összegzést, de mintha lenne némi hiba. A 02 és 03 gép percre pontosan azonos mennyiséget repült és szállt fel/le...? Ez elég hihetetlennek tűnik...
A 04 gép üzemidejét hosszabbították 2004-ben és 2003-ban repült utoljára...?