igen mert vannak olyan oblyektumok amik védelemre szorulnak de nem fog rá nasams jutni. képzeld el hogy paksot eddig S125 ősők védték amikor nagyobb terrorakciók vóltak pl 911. (és elvileg ki vólt vónva a rendszerből de csak az vólt.) drónok ellen cirkálórakéták ellen rések zárására mozgó védelem formályába a kub még hasznos lehet. (sok mindent kilőtek szírbe is pansirt is kubot nemigen) a kub rendszer nem elkategóriás rendszer de nem is 1 használhatatlan darab vas vagy csupán céélpont kategória.
a földi Fix radarok védelmét is eltudnák látni azoktól távolabb települve SHORAD csak közvetlen közel véd és a támadót nem riasztja el csak a lőszert szedi le.
Egy egy célcsatornás rendszer nem véd meg egytlen objektumot sem.
Összesen van talán 4 vagy 5 db Kub osztály aktív.
Ez buboréknak szódával egylmegy egy dd. köré, de ezzel EGY DARAB objektumot tudnál csak védeni és max. véletlen más, ami a közelében van.
ott volt a 2 es bejárónál az eggyik indító (még fotok is készültek rólla) csupán 100.00 ember látthatta az indítókat a 6 utról (valószinűleg azért is lett odatéve az eggyik indító) Az erőműnél okosba van pár dolog amiről fogalmunk sincs. Nem csak a neutron vólt különleges státuszba.
Mondm, neked mániád hülyeségekben hinni? 2000-ben kivonták őket.
Csá. 2001-ben te nem láttál ott semmiféle aktív Nyevát.
pedig érthetően írtam csak te kezdtél beleszőni olyan dolgokat a nevembe amiket én nem írtam mert azthitted olvasol a gondolataimban. miközbe azt se tudod hogy egyáltalán miért vagyok itt a forumon és mit miért kérdezek valójában.
Hát, hogy minek vagy itt, arra nem jöttem rá. Szinte folyamatosan csak butaságokat írsz.
Egy deka C/D nem szabad mar venni, ez ertelmetlen lenne. Gripen E kell es egyetertek, minimum egy szazad, de inkabb ketto.
Na, ennek sem sok értelme lenne. Ha valaha is veszünk valamit, az már F-35A lesz.
Egy Gripen E képességeinek nagy részét a C/D is meg tudja kapni a +1-1 db függesztési lehetőség az, ami nagyon hiányzik.
De a EBS HU is kaphat MAWS-ot, AESA radart is és lásd a reklámanyagot, még sok egyéb mást is. Töredékért egy mai gép kidobásának.
Tényleg ilyen kurva gazdag ez az ország, hogy egyesek szerint 1993 óta a HARMADIK 4. gen gépet kéne rendszeresíteni típusváltásként?
Ez kb. negatív világrekordot sejtetne.
Dehogy. A radarokat csereltek ill ujitottak fel meg a tuzvezetes nem a 60 eves eredeti, de amugy a Kub raketaja ugyanaz a regi szar, minden jammeli, rovid a tavja es lassu is, az AMRAAM a NASAMSban 2x olyan gyors.
Nincs kétszeres égésvégi sebessége egy sima AIM-120C-7-nek földről indítva. Legfeljebb az ER-nak van nagyobb sebessége, amit később és magasabban ér el, ezért repül messzabbra kvázi ball. pályán.
a finnektől nem lehetne vagy a cshektől rakétákat beszerezni? gazdaságosan vagy a németektől esetleg ott biztos jelentős raktárkészletek vóltak.
Mi a f*sznak akarsz 50+ éves cuccból még beszerezni...?
Gyerekek, szakadjunk már el az ősrégi cuccoktól, aminek semmiféle terméktámogatása nincs a jövőre nézve és eleve korlátozott képessége van.
Harci szekeret és pallost ne szerezzünk be múzeumuból...?
Az elköv 20-30 év haderejét építi a Z2026. Azt nem ÖTVEN ÉVES vackokra alapozva kell tenni.