K
kamm
Guest
Pontosan, ez az en logikam is egy eve.Igaz, de említi, hogy ebből az egyik tétel 1000 miliárd fölötti, 15 évre, abból meg a 2 század ef simán kijön.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pontosan, ez az en logikam is egy eve.Igaz, de említi, hogy ebből az egyik tétel 1000 miliárd fölötti, 15 évre, abból meg a 2 század ef simán kijön.
Én vagy 10 éve nem veszem, mert részemről a teljes érdektelenségbe fulladt. :/Esetleg estére majd pm-ben, dolgoznom is kell azért plusz nem akarom az újság üzletét tovább rontani
Hidd el a svédek is a 3000 milliárdra gondolnakHát amikor saját maguktól említik meg az e/f-et mint hosszútávú lehetőséget, akkor egyből az ember arra a 3000 milliárdos összegre gondol
Igen es a gyanum az, hogy azert, mert azt nem vettunk (még) hozza - pedig azt is szallitottak a 2016-os upgradeben, 16 (!) ra lehet aggatni elvileg:Érdekes, hogy az SDB-t nem nem említik.
Ez tök jó, de akkor most létezik a GaN alapú radar a Griffhez vagy nem?A PS-05 / A Mark 5 radarnak már egy új, aktív elektronikus fázisú antennája (AESA) van, viszont a gyártó szerint az elektronikai blokkok változatlanul az eredeti Mark 4 ből származnak.
Az új PS-05 / A Mark 5 radar első repülési tesztjeit 2019-re tervezik.
Meg kell magyaráznom, hogy gyakorlatilag az összes modern AESA radar elektronikája gallium-arzenid bázisú félvezetőkkel működik, miközben hatalmas mennyiségű hőt termel, és rengeteg energiát fogyaszt. Ha tehát gallium-arzenid alapú elektronikát (GaAs) használsz, akkor nem lehet egyszerűen behelyezni az AESA radart a Gripen C / D-be, mivel az alapvető tervezési változtatásokra van szükség a megbízható hűtés biztosítása érdekében. Viszont a SAAB olyan következő generációs radar technológián dolgozik amely a gallium-nitrid alapú félvezetőket (GaN) haszná, ami sokkal több kimenő energia használatát teszi lehetővé, kisebb energia felhasználásával, kisebb hőtermeléssel. Ez lehetővé teszi az AESA antenna bevezetését a Gripen C / D-be átfogó áttervezés nélkül, ”mondja Mats Thornbiörnson, a SAAB tesztpilótája és vezetője"
Nem, nem szállították.Igen es a gyanum az, hogy azert, mert azt nem vettunk (még) hozza - pedig azt is szallitottak a 2016-os upgradeben, 16 (!) ra lehet aggatni elvileg:
Ez tök jó, de akkor most létezik a GaN alapú radar a Griffhez vagy nem?
Mert ez alapján nem derül ki számomra...
Nem, nem szállították.
A magyar Gripenek legutolsó infóim szerint nem képesek használni a SDB-t.
De a vágyak viszont effelé mutatnak.
A realitás meg inkább 8 a gép mérete miatt, mert a belső szárnypótos jó, ja van.
Vagy, ha oda teszed, akkor a külsőre én AIM-120/Meteort tennék fel.
Kicsivel több mint egy éve repül az új radar.Ez tök jó, de akkor most létezik a GaN alapú radar a Griffhez vagy nem?
Hogyne lenne, mindkettohoz van.Ez tök jó, de akkor most létezik a GaN alapú radar a Griffhez vagy nem?
Mert ez alapján nem derül ki számomra...
A képességet igen, az resze volt az MS20nak anno, legalabbis az arult upgradenek.Nem, nem szállították.
Szerintem annak ket oka lehet: 1. nem vettek hozza, igy nincs pl meg a pylonhoz az illesztes sem 2. valamit nem rendeltek meg swben...? Viszont ha van MS20, akkor kellene tudnia, legalabbis sw szintjen.A magyar Gripenek legutolsó infóim szerint nem képesek használni a SDB-t.
Nem tudom, nem jobb egy IRIS, mint közelharc raketa? Ha bombazni mesz, akkor kozel leszel...De a vágyak viszont effelé mutatnak.
A realitás meg inkább 8 a gép mérete miatt, mert a belső szárnypótos jó, ja van.
Vagy, ha oda teszed, akkor a külsőre én AIM-120/Meteort tennék fel.
A fenti betett képen a külső függesztőn van SDB rack és legalább 2 bombaVan különbség szerinted a mi A szárnyaink terhelhetősége és a svédek C szárnya között? Külsőn is elbírná e a 4-es SDB-t?
Kicsivel több mint egy éve repül az új radar.
https://forum.htka.hu/threads/saab-jas-39-gripen.145/post-676304
Nem, sajnos nem volt.A képességet igen, az resze volt az MS20nak anno, legalabbis az arult upgradenek.
Ezen kar vitazni, mert a kepesseg resze volt, mindenhol taglaltak.A fenti betett képen a külső függesztőn van SDB rack és legalább 2 bomba
Meg 16 db-ot ír. Ez csak a 4x4-gyel menne.
Ha a lenti képen Mk-83 van, akkor ez alapján igen.
Csak fura, hogy erről eddig nem készült marketing loadout táblázat, én eddig nem láttam.
Nem, sajnos nem volt.
A magyar gépek nem képesek rá jelenleg.
Ahogy fent írtam, a legutolsó nagy csomagnak van alap része és extra.
Az SDB kettőt találhatsz melyikben volt.
SDB a C/D-n - 4 per station, 16 total (a súlyt most figyelmen kívül hagyva):
Jol van, jol van, kozben rájöttem, hogy masikat linkeltem, hajnal 4 van itt es telóról egereszek...Töki, ez egy E.
Mbombe?Nagyon olvass vissza, még külön topikja is van a jövőbeli 8x8-nak a magyar szárazföldi topikfában.
Dehogy.Mbombe?
Van vagy 5 elhagyott katonai repülőterünk. Hogy ezeket miért nem tartjuk használható állapotban, soha nem értettem. Mondjuk Kunmadarason 14 bunker használható állapotban tartani.Erre van,illetve inkább csak volt a mobil,teherautókra telepitett újrafelkészitő kapacitás.Azt se felejtsd el,hogy ezt egy mozgósitott sorköteles tömeghadsereg csinálta volna.A korlát ma nem az,hogy ne lenne értelme.Az ma is megvan.A rendszert működtető felkészitett személyzet a szűk keresztmetszet.Hisz az anyareptér személyzetén kivül szükség van a többi felszállómező személyzetére is.
Hadműveletileg továbbra is megvan/lenne az előnye.Egyrészt megosztja az ellen felderitő kapacitását,több helyre kell figyelni.Adott esetben megosztja a támadókapacitást,hisz több helyet kell támadni.A legfontosabb viszont,hogy arra az időre is lehet üzemeltethető felszállómezót biztositani,mig az anyareptér kifutóját javitják.Persze ez nem lesz azonos értékű egy dedikált légibázis lehetőségeivel,de ha ezáltal fent lehet tartani a légharc képességet,máris elvetted a korlátlan légiuralmat az ellentől.Nem tudja a légierejét a csapataid,hadműveleti/stratégiai eszközeid/helyszineid pusztitására/felderitésére szabadon alkalmazni.Sőt,ha szükebb keresztmetszetben is,de marad légi támadó kapacitásod is-vagyis az ellennek eszközöket,gépeket kell védelemre tartalékolnia,illetve a hadműveleteinél számolnia kell a légi támadás lehetőségével.
Persze,ahoz,hogy ez a "kihelyezett felszállómezők" koncepció jol működjön,összetetten kell felkészülni és üzemeltetni.Pl kell hozzá REH képesség,álcázás és megtévesztés is.Mert a mai megnövekedett technikai felderitési lehetőségeket is meg lehet téveszteni hamis célok kihelyezésével,megtévesztő rádióforgalmazással.
Mifelénk meg kis légierők vannak.1-2 géppár bevethetőségének fenntartása ilyen körülmények között meg komoly tényező.
az baszna beMbombe?
Mondjuk mert az semmivel nincs távolabb a keleti hatartol...?Van vagy 5 elhagyott katonai repülőterünk. Hogy ezeket miért nem tartjuk használható állapotban, soha nem értettem. Mondjuk Kunmadarason 14 bunker használható állapotban tartani.