Valamelyik topikban arra jutottak, konszenzussal, hogy a C8 az nem a D.Én úgy tudom, hogy a C8 és D ugyanaz - C8 lett átnevezve D-re...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valamelyik topikban arra jutottak, konszenzussal, hogy a C8 az nem a D.Én úgy tudom, hogy a C8 és D ugyanaz - C8 lett átnevezve D-re...
Pedig nagyon bátran posztolgatsz marhaságokat!Valaki egyszer ráérő idejében kibonthatná nékem,hogy a Meteor mennyivel jobb az AIM-120C7/D,vagy a Derby ER rakétánál?Mert én nem látom azt a hűdenagy előnyt.
A légellenállása sokkal nagyobb a Meteornak,mint az AMRAAMnak.Szóval a fene tudja.Amcsik is vizsgálták a torlósugaras kialakitás lehetőségét,de elvetették az AMRAAMnál,mert az előnyöket megeszik a hátrányok,plusz drágább,hibaérzékenyebb és kisebb élettartamú.Mondjuk a két üzemmóduaknál nem tudom jobb-e a Meteor. Elvileg az bármikor ki-be kapcsolhatja a hajtóművét. Nem csak kétszer van tolóereje, de nem is végig ha nagy a távolság. Bár simán lehehet, ezek minősített információk és mindenki csak találgat.
Már miért lenne az? Az embernek van vagy száz videója, mindenféle géppel minden ellen. BVR, WVR csak gá., minden. Miért marketingolna? Ennyi erővel minden amiben talál pozitívumot az marketing. Mert akkor az F-16 és F-22 nagy marketingosa is az ember.Hááát,ez igy elég marketinghónaljszagú videónak tűnik....
Nyilván ez 1 az 1 ellen steril környezetben, de az ennél semmivel nem összetettebb a valóságban. Sőt, a hadgyakorlatokon csak az első indításig csinálják. Itt végig játszák a „fordulókat”. Szerintem pont, hogy jól mutatja a BVR légiharc összetettségét. Főleg a kiértékelés az érdekes a végén!És a légiháború ennél sokkal összetettebb dolog.
Hát, a BMS4-gyel repülés is talán kb. ezt a pontosságot érné el.Rendezzünk gyüjtést @molnibalage nak hogy megvehesse a Command Modern Operation Professional Editiont és kérjük meg hogy modelleze le a különböző scenariokat (csináljon belőle videókat...)
Ennél közelebb szerintem nem kerülhetünk a helyes válaszhoz.
Na ilyen nem lesz...
Egyformák...
Csakhogy a légi háború ennél sokkal összetettebb.Már miért lenne az? Az embernek van vagy száz videója, mindenféle géppel minden ellen. BVR, WVR csak gá., minden. Miért marketingolna? Ennyi erővel minden amiben talál pozitívumot az marketing. Mert akkor az F-16 és F-22 nagy marketingosa is az ember.
Nyilván ez 1 az 1 ellen steril környezetben, de az ennél semmivel nem összetettebb a valóságban. Sőt, a hadgyakorlatokon csak az első indításig csinálják. Itt végig játszák a „fordulókat”. Szerintem pont, hogy jól mutatja a BVR légiharc összetettségét. Főleg a kiértékelés az érdekes a végén!
Ott is bajok vannak ahogy látom! Ezeknek mindig ilyen rejtett félelmeik voltak velünk szemben! Remélem valóban olvassák ezt a fórumot mert üzenem nekik néhány év és egy egész thadosztájnyi Csillagromboló flottánk lesz!Mordorban a cikk alatti hozzászólásokban azon morfondíroznak, hogy mire mennének a 35-40 éves volt portugal - norvég F-16osok a magyar Gripenekkel.
Sírjak vagy nevessek?Arra, hogy az Iris-t előnyt jelent, hogy a Gripen enyhe fölényben van, de a mennyiség abszolút győzelmet biztosít nekik. Legalábbis ezek a józan hozzászólások.
Miért,nekünk nincsennek?Mert itt a fórumon szinte állandó téma,hogy jönnek az oláhok.....Ott is bajok vannak ahogy látom! Ezeknek mindig ilyen rejtett félelmeik voltak velünk szemben! Remélem valóban olvassák ezt a fórumot mert üzenem nekik néhány év és egy egész thadosztájnyi Csillagromboló flottánk lesz!
Hát jönnek is csőstől csak el kell menni Csanádpalotára a hátárátkelőhöz!Miért,nekünk nincsennek?Mert itt a fórumon szinte állandó téma,hogy jönnek az oláhok.....
Erről volt valami cikk vagy honnan vannak ezek az infók hogy a Gripen mindent képes zavarni már 20 éve zavaró konténer nélkül is? Nekem két cikk rémlik, egy magyar KUB gyakorlat és hogy az egyik magyarországi gyakorlaton a nemzeti gárdás F-16-osok azt hitték hogy a Gripen zavarást alkalmazott, pedig nem, de órákig tartana visszakeresni ezeket az írásokat és az sem biztos hogy jól emlékszem.Egyetértek, kivéve az elektronikai résszel. A Gripen képes zavarni az AMRAAM radarját, az F-16 MLU nem. Nagyobb az esélye, hogy adott távolságból indított rakétát kimanőverez.
A Gripennek van beépitett EW rendszere,mig az alap F16A/B/C/D gépeknek csak önvédelmi rendszere.Vagyis besugárzásjelzője annak is van,meg dipolszóroja is.F16V-nek meg már beépitet EWje is,és a régebbi gépekhez is rendelhető az LM-től meg a zsidóktol is upgradeval.Plusz az oláhok zavarókonténereket is vettek hozzá,meg a régebbi(kb a Gripenjeinkel egyidős) Elta konténereket is függeszthetik rájuk,mert kompatibilisek.Erről volt valami cikk vagy honnan vannak ezek az infók hogy a Gripen mindent képes zavarni már 20 éve zavaró konténer nélkül is? Nekem két cikk rémlik, egy magyar KUB gyakorlat és hogy az egyik magyarországi gyakorlaton a nemzeti gárdás F-16-osok azt hitték hogy a Gripen zavarást alkalmazott, pedig nem, de órákig tartana visszakeresni ezeket az írásokat és az sem biztos hogy jól emlékszem.
Románoknak van. Szlovák F-16-osokon lesz. Horvát Rafale-okon lesz. Ha jól emlékszem az osztrák Eurofightereken is van.
Szerb MiG-29-eseken, az ukrán MiG-29-eseken és Szu-27-eseken van sisakcélzó.
A Mordor elnevezést kicsit bántónak találják.
Az ilyen veretes blődségek min alapszanak?Egyetértek, kivéve az elektronikai résszel. A Gripen képes zavarni az AMRAAM radarját, az F-16 MLU nem. Nagyobb az esélye, hogy adott távolságból indított rakétát kimanőverez.
Ezzel most megleptél.Bocs, de ezt a hülyeséget nem tudom honnan szedted:
South Korea signs contract for 90 more Taurus bunker buster cruise missiles
South Korea has signed a contract to purchase 90 more Taurus KEPD-350 precision-guided long-range bunker-buster air-to-ground cruise missiles designed to penetrate air defence systems and destroy hardened and deep-buried targets on the groundwww.thedefensepost.com
én meg találónak találom.A Mordor elnevezést kicsit bántónak találják.
nem érted.Magyarországnak fölösleges AWACS-ot venni - megvettük világ legjobb földi radarjait (ELM-2084), amik bőven lefedik az országot.
Ennél nagyobb hülyeséget harcászati szempontból nehezebb lenne mondani.Magyarországnak fölösleges AWACS-ot venni - megvettük világ legjobb földi radarjait (ELM-2084), amik bőven lefedik az országot.
A NASAMS-hez is jön vagy egy tucat Sentinel - szerintem bőven látunk majd szinte mindent, még ha kis is lőnek pár radart.
Egyébként SEAD képessége minden szomszédunknak elég gyenge...leginkább nincs.
Hát,nagyon nem.A horizont hatást leginkább AWACS és lufiradar tudja kivédeni.Magyarországnak fölösleges AWACS-ot venni - megvettük világ legjobb földi radarjait (ELM-2084), amik bőven lefedik az országot.
A NASAMS-hez is jön vagy egy tucat Sentinel - szerintem bőven látunk majd szinte mindent, még ha kis is lőnek pár radart.
Egyébként SEAD képessége minden szomszédunknak elég gyenge...leginkább nincs.
Közben meg fejlesztik az AIM-260-at.A légellenállása sokkal nagyobb a Meteornak,mint az AMRAAMnak.Szóval a fene tudja.Amcsik is vizsgálták a torlósugaras kialakitás lehetőségét,de elvetették az AMRAAMnál,mert az előnyöket megeszik a hátrányok,plusz drágább,hibaérzékenyebb és kisebb élettartamú.