[HUN] Saab JAS-39EBS-HU Gripen

Nem kedvelem Hendét (ahogy az elődeit sem kedveltem), de minek feltételezéseket mondani? Ugyanis amíg nem zárul le a vizsgálat, addig csak feltételezések vannak.
A Cseh miniszter is csak feltételezést mondott (ráadásul olyat, amit előtte már mások elmondtak) és nem nekünk, Magyaroknak üzent vele, hanem a Cseh választóknak, hogy nem vacakra lett a pénzük elköltve.
A média folyton találgat, aztán egy nap múlva előadják pont az ellenkezőjét az előző állításuknak (lásd legutóbb, hogy a TATA várhatóan Magyarországon fog-e befektetni, vagy sem).

Nem kedvelem Hendét (ahogy az elődeit sem kedveltem), de minek feltételezéseket mondani? Ugyanis amíg nem zárul le a vizsgálat, addig csak feltételezések vannak.
A Cseh miniszter is csak feltételezést mondott (ráadásul olyat, amit előtte már mások elmondtak) és nem nekünk, Magyaroknak üzent vele, hanem a Cseh választóknak, hogy nem vacakra lett a pénzük elköltve.
A média folyton találgat, aztán egy nap múlva előadják pont az ellenkezőjét az előző állításuknak (lásd legutóbb, hogy a TATA várhatóan Magyarországon fog-e befektetni, vagy sem).

Az szerinted rendben van, hogy a kormányból még senki nem állt ki, nem mondott semmit, csak írásos közlöny volt? Normális országokban ez nem így megy. Persze nem az okot várjuk, hanem a normális kommunikációt

Zord tökéletesen leírta, mi a baj azzal, amit a HM meg Hende csinál vagy nem csinál....

Nem név szerint Hendére gondolt, inkább egy HM főemberre, aki tájékoztatná az adófizetőket, az eddigiekről.
Teljes választ azonban senki se várjon a vizsgálatok befejezéséig.
Ugyanakkor illene, egy 10+ milliárdos kárról, amit az adófizetők fedeznek, kicsit beszélni a kárt finanszírozóknak.
Tényleg kevés egy írásos nyilatkozat.
Egyébként pont az az, ami a legtöbb találgatásra okot ad.
Nevezetesen, ha semmi megbízható forrás nincs, akkor minden jó, ami megjelenik a témában, bárhol.

<blockquote rel="eSeM">Zord tökéletesen leírta, mi a baj azzal, amit a HM meg Hende csinál vagy nem csinál....

Nem név szerint Hendére gondolt, inkább egy HM főemberre, aki tájékoztatná az adófizetőket, az eddigiekről.
Teljes választ azonban senki se várjon a vizsgálatok befejezéséig.
Ugyanakkor illene, egy 10+ milliárdos kárról, amit az adófizetők fedeznek, kicsit beszélni a kárt finanszírozóknak.
Tényleg kevés egy írásos nyilatkozat.
Egyébként pont az az, ami a legtöbb találgatásra okot ad.
Nevezetesen, ha semmi megbízható forrás nincs, akkor minden jó, ami megjelenik a témában, bárhol.

</blockquote>

Addigra mire kiderül (ha kiderül) mi volt hogy volt (a HM-nek duplán xar ha pilótahiba volt azért,ha a repülő volt xar akkor meg azért) szépen elfelejtődik a sztori. Mint az MH 17 pl, a pilóták nyugdíjba mennek és már lehet Hende se lesz.
Lapítani fognak mint xar a fűben. Mert egyrészt azt mondja az állampolgár ezek kezébe ilyen nem való,meg minek is költenék inkább..., másrészt meg azt fogják mondani hogy micsoda gagyi egy repülőt vett a zorbán 2001-ben, korrupció stb. Szóval inkább hallgatnak, gyorsabb a felejtés.

IMG_985343909994438.jpg

Caslav bázis facebook megosztása

És mire jó a célmegjelölő konténer, ha még butabomba sincs, nemhogy okos?

Nah még semmi hír? 1 hét alatt azért a féket megnézhették volna.

A cseh "fővezér" már múlt héten közölte, hogy nem műszaki hiba volt, a Griffek azóta is repülnek, nem volt reptilalom a típusra. Már csak a magyarázat, a hogyan és miért hiányzik.

És mire jó a célmegjelölő konténer, ha még butabomba sincs, nemhogy okos?

Maverickhez, felderítéshez, gépágyú lövészethez is használják (nem mindig), és a célzás is gyakorolható, csak a bomba nem indul útjára :-)

<blockquote rel="antigonosz">Nah még semmi hír? 1 hét alatt azért a féket megnézhették volna.

A cseh "fővezér" már múlt héten közölte, hogy nem műszaki hiba volt, a Griffek azóta is repülnek, nem volt reptilalom a típusra. Már csak a magyarázat, a hogyan és miért hiányzik.</blockquote>

Katonai bíróság lesz vajon az ügyben? Igen nagy a hallgatás a hazai médiában is.

Sőt, szerintem Nemsokára Gripen sem lesz, csak olyan Dél-afrikai Légierő szinten.

Csak nem tudom, honnan szereznek Hendéék pilótátr és műszakit etc a gépekhez...

el kéne adni őket, amíg még lehet kapni éerük valami normális összeget, és nem úgy végzik, mint a huszonkilencesek.

Kicsit drága játékszerek egy ennyire lerobban országnak.

Sőt, szerintem Nemsokára Gripen sem lesz, csak olyan Dél-afrikai Légierő szinten.

Csak nem tudom, honnan szereznek Hendéék pilótátr és műszakit etc a gépekhez...

el kéne adni őket, amíg még lehet kapni éerük valami normális összeget, és nem úgy végzik, mint a huszonkilencesek.

Kicsit drága játékszerek egy ennyire lerobban országnak.

Hát nehéz kérdés, hol kezdjem... Az ilyen "adjuk el a lízingelt" gépeket most hagyjuk is.
A lerobbanás az eléggé relatív... Mihez képest ugye. Attól, hogy nem tetszik a Fidesz (Nekem sem.), attól még nincs csőd.

Az igaz lenne, hogy a haderőt majdnem teljesen elhanyagolják, de ugye te nem ezt kifogásolod, hanem azt, hogy ne legyen ilyen drága felszerelésünk...

De akkor mit javasolsz? Tucanot?

...
Szerencsére ez sem rajtad áll, de értem, hogy te miért örülnél neki. Nyugi, mindenki tudja. <b>MODERÁLVA</b> :)