[HUN] T-72 korszerűsítés

Szolnok-Tata 48 óra. ;)

Az ember vagonírozásnál napokra csomagolt élelmet.
Na, ezért kell gyakorolni! ;)
De azért remélem szólsz az ott lakóknak mielőtt az A7-l egy gyakorlólövészet keretében ízzé-porrá nem lövöd a települést.:)
Kisajátításra gondoltam. De aztán láttam, hogy van egy egész szép templomuk, szóval sztornó.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Wilson
Egy teljesen összeomló Ukrajna is benne volt a számításokban illletve egy banderista puccs is. Ahhoz képest ez még stabil...
Ami most van az rosszabb és veszélyesebb ránk nézve, a széthulló Ukrajna legalább lekötött/megsemmisült ukrán fegyveres erőket jelentett volna. A banderista puccs megvalósult, a nackó szabadcsapatok állami erők lettek...logisztikailag legalábbis.
ON

Mert lakott területen az álmoskönyv szerint nem jó harckocsilőteret kiépíteni, kivéve ha nem tudsz mögé tenni egy hegyet a veszélyes irányokban.
Ennyire nem vagyok sötét. ;)
A bakonyi lőtér vagy Táborfalva miért nem felel meg erre a célra? Miért kéne pont az Alföldön létesíteni egy újat?

Mert a harckocsiágyú 10+km-es lőtavval bír.
Csornapusztan is volt HK lőtér, még sok helyen.
A Hortobágyi bombaveto tér felszámolása négy tűzszerész életébe került. De legalább az sincs.
Viszont a lőtéri harckocsi lőszerek néhány kilométer után megsemmisülnek.
A régebbiek is, lőtéri gyújtó nak hívják a trükköt.
Az újabbak sebessegvesztessel instabillá válnak és leesnek.

Amúgy - ha már felmerült - én oda raknám a harmadik nehézdandárt (ha lesz valaha is).
Tata, Táborfalva, Hódmezővásárhely.
Egyrészt így az ország minden pontjára el lehetne juttatni a nehéztechnikát folyami átkelés nélkül, másrészt Táborfalva előnye - mondjuk például a (szerintem) második legjobb opcióval, Kalocsával szemben -, hogy mind Ferihegy, mind Kecskemét és Szolnok könnyen bevédhető lenne onnan. Arról nem is beszélve, hogy Budapest lakosságát és hídjait ÉNy irányból Tata, DK irányból Táborfalva biztosítaná.
Az, hogy még egy használható lőtér is van ott, az egy hatalmas bónusz.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Na, ezért kell gyakorolni! ;)

Kisajátításra gondoltam. De aztán láttam, hogy van egy egész szép templomuk, szóval sztornó.
A mávnak. ;)
Cegléden/Ferencvárosban több mint fél-fél napot álltunk.
Cegléden ki kellett töltenünk egy igényőlapot mert a mozdonyt ami szolnokról elhozott minket, lecsatolták rólunk.
Nem volt mozdonyunk:D.
Konzervet cseréltünk tüzifára:rolleyes:
Ja marhavagonban utaztunk. :D
Ok ez kb 2005 táján.

• Tetszik
Reactions: papi
Csornapusztan is volt HK lőtér, még sok helyen.
A Hortobágyi bombaveto tér felszámolása négy tűzszerész életébe került. De legalább az sincs.
Viszont a lőtéri harckocsi lőszerek néhány kilométer után megsemmisülnek.
A régebbiek is, lőtéri gyújtó nak hívják a trükköt.
Az újabbak sebessegvesztessel instabillá válnak és leesnek.
Eleslőszerrel is illik lőni nem csak lőtérivel.

• Tetszik
Reactions: Crusader
Eleslőszerrel is illik lőni nem csak lőtérivel.
Európában kevés helyen tudsz. A harci űrméret alatti gránátok biztonsági távolsága 110-120 km (!) is lehet. Ekkora területet nem tudsz elkülöníteni honvédelmi célra. A németek (RM) a brit szigetek tengerparti részén (nyugat felé) a tenger irányába lőnek, vagy Kanadában a keleti parton kelet felé.
De soha nem egy időben! ....
:D

• Tetszik
Reactions: Wilson and Pogány
Európában kevés helyen tudsz. A harci űrméret alatti gránátok biztonsági távolsága 110-120 km (!) is lehet. Ekkora területet nem tudsz elkülöníteni honvédelmi célra. A németek (RM) a brit szigetek tengerparti részén (nyugat felé) a tenger irányába lőnek, vagy Kanadában a keleti parton kelet felé.
De soha nem egy időben! ....
:D
Ezert csinálják azt,hogy egy hegyoldal hatarolja a lőteret.