Ezt @Avtomat haverodtól kérdezd meg. Én nem véletlenül tettem idézőjelbe.Milyen a nem kényszersorozott?
Ami ott folyik, az emberrablás.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt @Avtomat haverodtól kérdezd meg. Én nem véletlenül tettem idézőjelbe.Milyen a nem kényszersorozott?
Ne haragudj, de erről fingod sincs.Ne haragudj de ez hülyeség. Nem a kiképzés kedvért tartanak kiképzés katonáék és a katonai kiképzés sem azért van, hogy legyen katonai kiképzés. Ezek a dolgok nem öncélúk, nem azért vannak, hogy legyenek.
Én külön választanám a két rendszert.MH összpontositson csak az MH-re.Kb. én is így gondolom, de nem szedném szét az MH-tól.
A kötelező időt 6-7 hónapra tervezném két fázisban. Kizárólag a területvédelmi parancsnokság alá tartozna a sorköteles rendszer. Két alapkiképző központot kellene létrehozni (újra) az országban teljes infrastruktúrával (Alföld, Dunántúl), ahol a szolgálat első 10 hetét töltenék a sorosok (kb 2000-2500 fő/turnus/kiképzőközpont. A további fennmaradó időt pedig a megyei területvédelmi zl.-nál, vagy illetékes területvédelmi ezred alakulatainál, ami a lakóhelyéről szervezett közlekedéssel napi szinten megközelíthető, így az elhelyezés anyag, eszköz és munka igényeit meg lehetne spórolni, max. néhány fős napi szolgálatokat vezényelni. A "munkaidőben" zajlana a rendes kiképzés.
Mivel a védelmi harcok megvívása lényegesen egyszerűbb művelet, és nem igényli azokat a bonyolult eszközöket, mint a manővererők, nem is szükséges hosszabb szolgálati idő. Azonban 2-3 év után viszonylag gyorsan mozgósítható és folyamatosan fenntartható készültségű lenne a 7 területvédelmi ezred szükségállapot elrendelése esetén, feltéve, ha a fegyverzettechnikai háttere is biztosított.
Hagyjál már ezzel a hülyeséggel. Otthon kell megnevelni a gyerekeket nem sírni azon, hogy állam nem neveli meg a 18-20 évesen odalökött (a sorozás felfüggesztése miatt nem lökött) neveletlen felnőtteket.Ne haragudj, de erről fingod sincs.
Mivel se nem vagy civil, se nem voltál sorkatona.
A sorkatonai szolgálat nem csak az ország védelméről szól, de az ország felnőtt férfi társadalmának fejlesztéséről is.
És itt a fejlesztést minden szempontból értsd!
Hát nem tudom nekem nagyon sok negatív visszajelzés volt a sorkatonai szolgálattól ismerősök rokonok körében.Soha, senkitől ilyesmit nem halottam. Nagyon sokan nyilatkoztak úgy, hogy akár maradtak is volna szívesen továbbszolgálni, de senki akit személyesen ismerek vagy jelenlétemben a sorkatonaságról beszélt ilyesmit nem hangoztatott. Volt véleményük egyes tisztekről, tiszthelyettesekről és sokmindenről, de ezt a fentebbi véleményt csak SZDSZ-es újságírók tollából olvastam vagy hardcore szadeszes kommentelőktől. Ilyen ember szerintem csak Budapest egyes belső területein létezik, nekem nem volt ezekkel soha kapcsolatom, ez egy nagyon zárt, belterjes köre a haladásnak, akik így gondolkodnak a magyarokról, ilyen alja hülyeségekkel magyarázzák a magyarok véleményét, világlátását.
Nekem nem volt pozitív.Hát nem tudom nekem nagyon sok negatív visszajelzés volt a sorkatonai szolgálattól ismerősök rokonok körében.
Ex apósom jól érezte magát de ő mondjuk híradó volt.Nekem nem volt pozitív.
Azt világosan írtam, hogy rengeteg mindent szidtak ezzel kapcsolatban.Hát nem tudom nekem nagyon sok negatív visszajelzés volt a sorkatonai szolgálattól ismerősök rokonok körében.
A társadalom emlékezete alapvetően negatív sajnos az intézményről.Azt világosan írtam, hogy rengeteg mindent szidtak ezzel kapcsolatban.
Teljesen igazad van. De ha ezt nem lehet belátható időben megtenni, akkor a sorkatonaság zsákutca. Akkor mást kell kitalálni. Zsoldossereg, atombomba, világbéke…Nem azért képzünk katonákat (teljesen mind1, hogy szerződéses/hivatasos vagy soros), hogy legyenek katonáink. Azért képezzük őket, hogy ha kell harccal meg tudják védeni az országot.
Ha nem képzed ki őket erre normálisan, akkor hagyni kell az egészet a picsába, mert többe ártasz vele mint használsz.
Vagy azt a pénzt arra az állományra ill. az ő felszerelésükre képzésükre költöd akik amúgy nem kényszerítve kerültek benormális illetmény kell a sorkötelesnek is
Na ez egy nagyon izgalmas kérdés. A fenyegetettségről senki nem beszél (nyíltan), csak, hogy fejlesztünk és folytatjuk a munkát De, hogy mi ellen...Kivéve hogy egy megszálló hatalom kezd sereget gyűjteni a hátárunknál
Amennyiben bűncselekmény vezetett egyes emberek leszereléséhez, akkor természetesen.
Különben tudsz nekem olyan országot mondani, ahol nem behívó PARANCCSAL indul a sorkatonai szolgálat?
A parancs meg kényszerítés.
A sorkatonai szolgálat mindig kényszerítés! Ha nem az lenne, akkor önkéntes tartalékos rendszerről beszélünk.
Pontosan arról, ami jelnleg van.
Hagy kérdezzem már meg: Ez mennyire sikerül?
Amikor a Finnek azzal számolnak, hogy évi 20.000 főt kell kiképezni, és ha ez nincs meg, akkor b@szhatjék.
Finnország 5,5M-ós ország.
Hogyhogy védhetetlen?
Igen, de én a jelenlegi Magyar Honvédség fluktuációjáról beszélek az elejétől fogva.A legfontosabb, hogy már ezen aktívan kellene dolgozni. Remélem a háttérben mindent ez mozgat!
A sorkatonai szolgálat intézménye nem elsősorban a hadeERŐ szempontjából döntő.
Na megérkeztünk, így legyen ötösöm a lottón is.de az ország felnőtt férfi társadalmának fejlesztéséről is.
Röhögni fogsz,de én is olyan alegységnél szolgáltam,hogy tulajdonképpen mi jol elvoltunk.És ez egyértelműen az alegység vezetésén múlott.Mikor levezényeltek a határra minket pár műszerrel,és másik alegység pk-sága alá kerültünk-hát lázadás közeli hangulat volt igen rövid idő alatt....Szerencsére igen keveset voltunk a laktanyájukban,kitelepültünk a határra.Ex apósom jól érezte magát de ő mondjuk híradó volt.
Úgy nem működik a sorkatonaság (sem), hogy majd akkor hívom be a sorkatonákat amikor már háborúzniuk kéne. A munka fel a felkészülés.Teljesen igazad van. De ha ezt nem lehet belátható időben megtenni, akkor a sorkatonaság zsákutca. Akkor mást kell kitalálni. Zsoldossereg, atombomba, világbéke…
Aha, leírod ezt:Ezt @Avtomat haverodtól kérdezd meg. Én nem véletlenül tettem idézőjelbe.
Ami ott folyik, az emberrablás.
de amikor meg valóságban látod a behívóparancs megtagadásának következményeit (egy éppen a létezéséért harcoló országban) akkor az már nem frankó?A börtönbüntetés nem elég fenyegetés?
Tehát még egyszer. A katonai szolgálat elkerülése az köztörvényes bűncselekmény. Meg lehet próbálkozni menekült státusszal, de az csak olyan esetben érvényes, ha itthon aránytalanul súlyos büntetéssel járna.
Alapvetően a területvédelmi erőben való alkalmazásra való felkészülésre gondolok, minimál gèpesítéssel, a területvédelmi erők alapvetően könnyű lövész/gyalogos harcászatot folytatnak .Ezt kifejted légyszi? Milyen modulokból építenéd fel a képzésüket? Nekem a könnyű lövészre egy nagyon jól képzett fizikailag agyonterhelt katona ugrik be.
Szokták is mondani, hogy a könnyű lövész minden, csak nem könnyű.
Pont ebben a zavar keltő háttér munkában (hibrid háborúban) tartották k. jónak az oroszokat aztán még sem mentek a dolgok a terv szerint. Déli részt árulásnak köszönhetően szerezték meg, de összeomlást közel sem tudtak elő idézni.Vagy azt a pénzt arra az állományra ill. az ő felszerelésükre képzésükre költöd akik amúgy nem kényszerítve kerültek be
Na ez egy nagyon izgalmas kérdés. A fenyegetettségről senki nem beszél (nyíltan), csak, hogy fejlesztünk és folytatjuk a munkát De, hogy mi ellen...
Fegyveres konfliktus nem úgy alakul ki, hogy zászlós kopjákkal az élen elkezd felvonulni az ellenséges támadó erő a gyepű másik oldalán. Erőpozíciók építése a teljes (gazdasági-katonai-információs-stb.) spektrumban, destabilizáció, elszigetelés, zavarkeltés (ez már műveleti szint), belső konfliktusok (akár fegyveres) szítása, egy vagy több résztvevő titkos majd nyílt támogatása, és végül csak a stabilizáció-normalizáció fázisában mint a béke érdekében fellépő erő fog belépni a konvencionális intervenciós erő.
Fenyegetettség van, ellenségkép nagyon egyszerűen lehetne, csak hát nagy haverok az egyetlen jelenleg lehetséges ellennel, azzal meg nem lehet eladni egy toborzási kampányt, hogy "gyertek daliák, a főni 5-10 éven belül szeretne a zavarosban halászni itt a környéken". Marad a vaktában fegyverkezés fenyegetettség érzet nélkül, annak megfelelő toborzási eredményekkel...Na ez egy nagyon izgalmas kérdés. A fenyegetettségről senki nem beszél (nyíltan), csak, hogy fejlesztünk és folytatjuk a munkát De, hogy mi ellen...
Fegyveres konfliktus nem úgy alakul ki, hogy zászlós kopjákkal az élen elkezd felvonulni az ellenséges támadó erő a gyepű másik oldalán. Erőpozíciók építése a teljes (gazdasági-katonai-információs-stb.) spektrumban, destabilizáció, elszigetelés, zavarkeltés (ez már műveleti szint), belső konfliktusok (akár fegyveres) szítása, egy vagy több résztvevő titkos majd nyílt támogatása, és végül csak a stabilizáció-normalizáció fázisában mint a béke érdekében fellépő erő fog belépni a konvencionális intervenciós erő.
Na ja, fejlesztették az alkoholizmust rendesen.Ne haragudj, de erről fingod sincs.
Mivel se nem vagy civil, se nem voltál sorkatona.
A sorkatonai szolgálat nem csak az ország védelméről szól, de az ország felnőtt férfi társadalmának fejlesztéséről is.
És itt a fejlesztést minden szempontból értsd!
A kérdést rosszul tették fel.A fideszesek sem akarnak sorkatonaságot - kétharmada van majdnem a "sorakatonság ellenzékének"
Tippere a támogatók nagy része is szerintem már az idősebb korosztály, akit tuti nem érint.
Egy ilyen felméréssel tuti nem megy szembe a fidesz!
900 ezren elmennének az országból, ha átterjedne a háború
A Závecz Research közvélemény-kutatásából az is kiderült, hányan ragadnának fegyvert.index.hu
annak nulla realitása: egyfolytában az összeomlás szélén billegnek. Soha az életbe nem vonhatnak ki jelentős csapatokat a kelti határaikról mert akkor az oroszok lendületbe jönnek ismét. Itt egy legjobb esetben is egy koreai helyzet lesz: több százezres seregek nézegetik egymást szorongva évtizedeken keresztül.A kérdést rosszul tették fel.
Így kellett volna:
ukrán megszállás vagy sorkötelezettség?