így 40 körül pont nem hiszem hogy rám lenne szükségük. Amúgy annó engem még besoroztak de egyetemre mentem, így kimaradtam ebből. Eléggé röhej volt az akkori honvédség szóval nem bánom.
Sajnos a mostani sem sokkal jobb (még), de reméljük egyszer még lesz mire "büszkének lenni" - remény hal meg utoljára.
Alább 2022-es felmérés -
az ukrajnai háború kitörésre után felvett adatokkal. Azóta a legtöbb ember "megszokta" a háborút és nem gondolja hogy átterjedne, szóval valószínűleg most már ennyien sem támogatják a dolgot.
Érdekes lenne ez korcsoportokra is - tuti hogy támogatók legalább fele 50+ éves akit már tuti nem érint.
De hozz egy frissebb felmérést, hogy többség sorozást akar!
Adjanak 1 milliós fizut!
Az 50% megy új technikára arányból el kellene lassan mozdulni az 50% megy bérekre irányba. A NATO ajánlás is 50% bér, 30% üzemeltetés, 20% új technika - ha jól emlékszem. Oké, nálunk több új technika kell, de ha minden így marad akkor garázsban/hangárban fog állni mind!
A modern technikára (PZH, Lynx, Leo2) 1,5-2 éves kiképzés kell minimum, ilyen hosszú sorkatonasággal nem lehet számolni. Szóval kár hogy is nézed, kell a jobb fizú és jobb körülmények - sorozással nem lennénk sokkal beljebb.
Max lövészeket tudsz képezni 6-9 hónap alatt, de abból sem túl jókat...