ad1) a hit szép dolog...de én szeretek másra hagyatkozni
...először talán ha vennéd a fáradságot a Google: Pzh2000, unit cost ügyben, kiegészítve a szorzás alapművelettel
ad2) az ilyen dolgokkal mit kezdjek, hogy mehet rá akár aktív védelem? honnan tudod? rárakta már valaki? meg tudod, hogy az mennyibe kerül? ráadásul minek? ha egy önjáró löveghez ilyen közel tud kerülni az ellenség, hogy aktív védelem kelljen akkor ott már nagyon nagy baj van
... a Caesar-nak elég a passzív védelem! ...ja, nincs is neki
ad3) szerintem egy peer-to-peer ellenféllel ellen egy önjáró löveg védelmét leginkább a mobilitása szolgálja...ha te egy tüzérségi radarral rendelkező ellenféllel szemben egy 30-60 mp-es tűzcsapás után nem lépesz olajra...hát akkor nagy szarban leszel...és igen a védelme jobb a pzh-nak...a mobilitása meg rosszabb...
...milyen peer-to-peer. Ne csinálj paródiát egy haditechnikai fórumból. A háború nem párbaj (peer-to-peer).
De ha az lenne akkor a Caesar jóval kisebb lőtávolsággal áll ki, páncél nélkül, ismeretlen elektronikával ! ! !
...de biztos vagy az árában !
ad4) arra valahogy senki nem akar válaszolni, hogy 24 pzh-val meg 52 ceasar-al mekkora területet/frontszakaszt lehet lefedni tüzérségi tűzzel....mint azért alapvető harcképesség, szerintem ez elég fontos
Mivel Trianon talán 1 szomszéddal nincs "elszámolni valónk", ezért a védendő határ kérdésében a 24 : 50 lényegtelen (3-4-500 kma védendő határ), ha a 24 : 240 lenne a (jogos) kérdés( csilliárd-millió USA/Izreali költségvetés ??? , akkor elgondolkodnánk. ..így szerintem egy újabb
ad5) a lynx topikba írtam még a lynx bejelentése előtt, hogy az a baj, hogy bármelyiket is vesszük, az fog majd menni, hogy de az a legk*rva jobb és biztos, hogy mennyire megnézték, hogy azt vesszük...pedig a lynx vs. Puma kérdésben is nagyon-nagyon nem egyértelmű a helyzet....a pzh bejelentése előtt, amikor még tüzérségről ment a vita, ott is kb. ez ment a pzh vs k9 vs ceasar vonalon...
Nem tagadom, én is elégedett vagyok a korábbi
szinte semmi után a körvonalazódó folyamattal.
...újabb húsz év múlva valaki(a többi "csapatból" kb, bárki) ismét
megígért volna egy jobbat, amin pár-tíz-évet gondolkodnak,, majd Nokiás-doboz/egyéb "offenzíva" után közölnék a tragikus hírt: ...a súlyos gazdasági helyzet(itt jön 1-2 oldal bla-bla) nem teszi lehetővé", majd elnézést kér, de most mennie kell megnyitni egy hátrányos helyzetű szivárványos klubbot...
...én elégedett vagyok, várom a folytatást(kacsintottak
), ez az én hibám, most egy nekem