Azért a szar milícia egy jó része szerintem ki van képezve. Azok akik pénzzel támogatják őket szerintem nyomatják a kiképzést. Ez igaz lehet minden olyan milíciára ami lehet csak részsikereket, de elértek valamit. Isis Boko haram, Hezbollah, Hamas, ott nem csak mély középkori szinten élő szakálasok/fanatikusok vannak.
A kemény mag az mindenhol ki van képezve különben semmit nem értek volna el. Később persze mindig felhígul az állomány a "hódításokkal".
Emlékszem asszem egy videó a jemenitzkrol akik elfoglalták egy hzjôt, helikopterrel, na azok nem voltak rosszak, nem delta force szint de teljesen tudatában voltak annak hogy mit csinálnak, egész jól mozogtak.
Az a tartalékos erő ami még nincs valamilyen szinten kiképezve meg szart sem ér.
Már beszéltem erről, a Francia tartalékos rendszer hogy működik: minden ezrednek megvannak a saját tartalékosai. Az ezred kiképző osztálya foglalkozik velük, ő adja a felszerelést , tartalekoshoz képest komoly szinten, persze mondjuk egy log ezred tartalékosai nem lesznek egyenértékűek egy harci ezred tartalékosaival.
Feladatuk alapvetõen az ezred kisegítése, szabvány motorizált lövésszázad kiállítása, minden lövésszázad feladat ellátása, ez lehet ugyanúgy harci feladat( támadás , védelem) mint biztosító feladatok, Sentinelle stb.
Azok az ezredek akik rendesen foglalkoznak a tarcsisaikkal, azok kiképzik őket legalább alapszinten a specializációkra , pl tüzér, harckocsizó stb,
Nem mondom hogy ez jobb mint egy területvédelmi tarcsis alakulat, ez más koncepció.
Amúgy az Ukrán balhéban láthatjuk hogy nem lehet leszarni a tarcsisok képzéset és felszerelését, mikor pl egy harckocsi hadosztály támad rád akkor oda gerinc kell és felszerelés
ITT A GOND.....Kb nagy vonalakban ezt írtam le feljebb.
Csak nem ezred, hanem zszl bàzison. Nem az "anyàval" egyenértékű tartalék erővel.
Erre futja.
Írtam, ahogy jön a pénz majd költenek rà.
Ti nem egy területvédelmi erőt vázoltok fel,hanem a manővererők tartalékos és mögöttes területeket biztositó erejét.Ez nem a terültvédelmi milicia,hanem a manővererők hadkiegészitő,tartalékos,biztositó rendszerének része.