Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez egy lépésben megoldaná a lövészzászlóaljak tűztámogatását. A tvz-k is kaphatnának egy 8 löveges üteget, fényéveket javulna a harcértékük. Megkockáztatom, hogy megfelelő lőszerrel még légvédelmi feladatokat is részben el tudna látni. Az ára sem lehet vészes, töredéke lehet a jenki verziónak, simán meg tudnánk venni, egyszerű, nincs túlbonyolítva, mint a Pzh, olcsón fenntartható. KMD-nek is pont ilyen kellene, akár helikopterrel is szállítható, arról nem beszélve, hogy várni sem kellene egy évtizedet rá, mint a német termékeknél: a lengyeleknek 1 éven belül szállítottak a koreaiak. A gránátot akár a Hirtenberger is gyárthatná, azt hiszem korábban gyártott 105 mm-es gránátot is.Hawkeye koreai módra
KH178 KLTV.
Egy lépésben ugyan nem,de része lehetne a megoldásnakEz egy lépésben megoldaná a lövészzászlóaljak tűztámogatását.
Nem.légvédelmi feladatokat is részben el tudna látni
Teljesen más a két löveg.Nem válthatja ki a PzH-t.nincs túlbonyolítva, mint a Pzh
Előbb olvasd el amire válaszolsz. Egy szóval nem írtam, hogy kiváltja a Pzh-t. Azt írtam nem olyan bonyolult. A légvédelmi feladatra pedig azt, hogy "megkockáztatom". Ez nyilván attól függ, hogy milyen gránát használható a löveghez. Egyszer egyet akartam veled érteni, de látom nem kellett volna.Egy lépésben ugyan nem,de része lehetne a megoldásnak
Nem.
Teljesen más a két löveg.Nem válthatja ki a PzH-t.
Elolvastam,azért vállaszoltam.Előbb olvasd el amire válaszolsz. Egy szóval nem írtam, hogy kiváltja a Pzh-t. Azt írtam nem olyan bonyolult. A légvédelmi feladatra pedig azt, hogy "megkockáztatom". Ez nyilván attól függ, hogy milyen gránát használható a löveghez. Egyszer egyet akartam veled érteni, de látom nem kellett volna.
Szia,Légvédelemre nem jó,ahoz ez nehézkes és gyenge.
Ez egy lépésben megoldaná a lövészzászlóaljak tűztámogatását. A tvz-k is kaphatnának egy 8 löveges üteget, fényéveket javulna a harcértékük. Megkockáztatom, hogy megfelelő lőszerrel még légvédelmi feladatokat is részben el tudna látni. Az ára sem lehet vészes, töredéke lehet a jenki verziónak, simán meg tudnánk venni, egyszerű, nincs túlbonyolítva, mint a Pzh, olcsón fenntartható. KMD-nek is pont ilyen kellene, akár helikopterrel is szállítható, arról nem beszélve, hogy várni sem kellene egy évtizedet rá, mint a német termékeknél: a lengyeleknek 1 éven belül szállítottak a koreaiak. A gránátot akár a Hirtenberger is gyárthatná, azt hiszem korábban gyártott 105 mm-es gránátot is.
Pont ezért használható közeli tűztámogatásra.155milis a saját erőktől nagyobb távolságra használható csak (becsapódási/robbanási pontrol van szó),mert a gránát a saját csapatokat is veszélyezteti.105milis közelebb használható.105mm azért elég keskeny. 15-16kg körül van egy 105-ös gránát.
Harcászat _ lövészet nélkül = Pereked, Nagyposta-völgy, Pécsvárad,Az egykori Pécsi tüzérezred melyik lőtéren hajtotta végre a lövészeteit? Használatban van még?
Pont ezért használható közeli tűztámogatásra.155milis a saját erőktől nagyobb távolságra használható csak (becsapódási/robbanási pontrol van szó),mert a gránát a saját csapatokat is veszélyezteti.105milis közelebb használható.
Az av is.Meg a 105milis löveg is.Meg a könnyű sorozatvető is.Erre van az aknavető. A tüzérség meg arra, hogy tényleg hasson.
Ja.....US Army is azért egészitette ki afgánban és Irakban is 105milisekkel a zl tűzrendszerét......Meg a kiskutya fasza is. A NATO-ban nagyon jól fel van építve a tűzrendszer, nem kell kitalalni a kanálban a mélyedést.
Gyakorlatilag most bárminek lenne létjogosultságaSziasztok! Kicsit próbálom magam felhozni tüzérségi témában. Vontatott 105 mm-es taracknak szerintetek lenne itthon létjogosultsága?
Erről itt már összejött pár tizoldalnyi komment.Sziasztok! Kicsit próbálom magam felhozni tüzérségi témában. Vontatott 105 mm-es taracknak szerintetek lenne itthon létjogosultsága?
Köszi!Gyakorlatilag most bárminek lenne létjogosultsága
Egyébként ha más nem, akkor területvédelmi érzések tuztamogatasara a lengyelek is azt szándékoznak használni - oda nekünk is elég lenne az.
És köszi!Erről itt már összejött pár tizoldalnyi komment.
Sokak szerint igen, van akik szerint nem.
MH vonalról nem igen hallani, hogy 105 mm-es tarackokban gondolkodnának.
Inkább 120-as aknavetők meg 155-ös önjárók vannak tervben. Aknavetőkre vettünk egy gyárat Auszriában, ami amúgy 105 mm-es tarack gránátokat is gyárt...
Szóval akár lehetne is 105-ös, de elég valószínűtlennek tűnik.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..