Mindegyik európai löveg L/52-es löveg 23 literes töltényürrel, ergó kb. ugyanazt tudják MRSI-ben fizikai okokból. Itt nincs nagy csoda: eggyel több vagy kevesebb az már mindegy.Azeri változatra még 12 gránátos tőltőtárat irtak,de akkor közben fejlesztették.
Sigma és a T5-52 60 lőszeres tűltőtárral rendelkezik.Sigmáérol nem találok adatot,de a T5-52 30km-en tudja a 6 gránátos MRSI-t.Ez a jóval nagyobb lőtávja miatt van,ami 78km.És alighanem a PzH is tudja 30km-en a 3 gránátos MRSIt.
Ennek kell utána járni alaposan mielőtt megvennénk ezt a szerb cuccot.Továbbra is kérdés a megbizhatóság,szervizelhetőség,üzemköltség.
Árakat nem tudok én se SIGMA-ra: eddig egy 106 millió dodos eladás volt rá, de nem tudni a mennyiséget. Sztem 6 vagy 8 darab lehet - szóval nem olcsó.(plusz se a Sigmárol,se a T5-52ről nem találok árat,nincs mihez viszonyitani.PzH egy láncos komolyabban páncélozott gép,nem teherautó alvázra épitett.Emiatt is már alapbol jóval drágább)
Lassabb az biztos viszont kettőt vehetsz a nyugati lövegek árából...Szóval tűzteljesitményben biztos,hogy igencsak elmarad a nyugati kategóriája beli vetélytársaktol (páncélozott,zárttornyos platóslöveg.Oké,T5 torony ténylegesen még nem lett teherautó alvázra téve,de lehet.Ahogy az AGM modult is).
Ilyen árban én is inkább azt NORA-t venném - ha(!) tényleg jól működik!Inkább az árkategóriája béli nyitott kivitelű platóslövegek vetáélytársa lehet.Mert ugyan kisebb a tűzteljesitménye valamicskét egy ATMOSnál,de védettebb.
Ezekkel az automatatöltős cuccokkal többnyire baj van...